Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.630
- Поени од реакции
- 59.547
Друже бе, секој има право да критикува, ама едно е нашата критика, друго е критика на постручни од нас. Секое мислење си има тежина. Критиката треба да е поткрепена со некакви факти. Не е факт дека играчите изгубиле самодоверба, тоа е само твое мислење. Факти има поинакви и тие можат да се проверат: факт е дека дечките беа исцрпени, дека играа со последни сили. Факт е дека некои од нив игра под инфузии. Факт е дека Русија е повисока екипа и не надскока. Факт е и дека е поквалитетна екипа. Факт е дека има повеќе играчи на располагање. Сите тие се факти зошто лесно можат да се проверат и потврдат.Како прво,фактот што јас не сум кошаркар не игра никаква улога во тоа дали имам право на критицизам,особено кога тој е на место.Само типови со мала интелегенција го употребуваат тој аргумент.
Тој не е пратен таму затоа што е убав или паметен,пратен е да игра максимално а не да игра со страв...да се плашеа сите,тоа ќе држи,кога се плаши само еден,критицизамот е неизбежен особено кога се работи за најважниот натпревар во историјата на Македонскиот екипен спорт.
Факт е дека 4-то е историски,легендарен успех ама тоа не игра никаква улога во тоа што се случуваше денес.
Ова е прв тим што отиде да се НАТПРЕВАРУВА,да не се плаши,тим што покажа дека имаме квалитет за повеќе од морални победи,имаме квалитет за медали.
Фактот што денес изгубивме поради тоа што некои играчи ја заборавија самодовербата во соблекувална е тоа што најмногу ме нервира.
.
Ти немаш факти, имаш претпоставки врз кои го градиш своето мислење и после ни го наметнуваш овде на сите.