Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
"Едно знам сигурно, ние ќе излеземе пред тие 14.000 гледачи во Каунас со желба да им ја земеме забавата. И друга работа, ако сакаат да го земат тој толку посакуван медал, ќе треба добро да се испотат. Нема да им ја дадеме така лесно како што мислат, планираат. Ќе се потрудиме да имаат тешка работа. Тоа е наша обврска на сите кои сме тука, и пред се пред целата македонска јавност и пошироко"- порачува Самарџиски.

K

kalimer0

Гостин
Македонските навивачи ќе бидат од голема корист, не е исто да играш кога цела сала е против тебе и кога знаеш дека барем 200 души се тука со тебе.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Македонските навивачи ќе бидат од голема корист, не е исто да играш кога цела сала е против тебе и кога знаеш дека барем 200 души се тука со тебе.
така е :D ќе им држат страв на нашиве ;)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Околу 150 спремни навивачи патуваат кон Литванија за вечерашниот четвртфинален меч

Спорт | 14. септември 2011 - 9:04
Комити на Вардар, Сити Парк Бојс на Работнички и Фемили на МЗТ Скопје велат дека се комплетно подготвени да го дадат максимумот на трибините

ShareNew

Над 150 навивачи со чартер линија денеска патуваат за Каунас, на мечот од четвртфиналето на Европското првенство во кошарка. Владата на вчерашната седница донесе ваква одлука и обезбеди средства за патувањето. Станува збор за членови на повеќе навивачки групи кои ќе ја бодрат македонската кошаркарска репрезентација на вечерашниот меч. Изборот на навивачите кои ќе го следат мечот во живо, како што дознава Press24 го правеле самите навивачки групи. Комити на Вардар, Сити Парк Бојс на Работнички и Фемили на МЗТ Скопје велат дека се комплетно подготвени да го дадат максимумот на трибините. Истото се очекува и од кошаркарите кои доколку вечерва го победат домаќинот Литванија ќе си обезбедат место меѓу четирите најдобри кошаркарски репрезентации во Европа.
http://www.time.mk/read/f9bb02493c/98beb88626/index.html

Ako navistina tamu bidat Komitite, Siti Park Bojs i Femili, mislam deka ke ja stavat vo maliot dzeb Litvanskata publika.

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Нивниот некако умислен ми стои: Па ќе биде тежок натпревар... Не можеме да го сопреме Бо, ама ќе се обидеме барем да го „успориме“... Имаме предност поради публиката... Бла.. Бла... Бла... Се некако бавно и тивко...
Бо излегува и кажува отворено: За нас е успех и до овде што дојдовме! Немаме никаков притисок! Тука сме да ви ја пречкртаме вашата математика! Кратко и јасно!

Член од
17 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
46
Gecevski kaga igra tepame a toj koga ne igra gubime zatoa mora da go pustat barem 5 minuti oti toj je nasata sreka.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Нивниот некако умислен ми стои: Па ќе биде тежок натпревар... Не можеме да го сопреме Бо, ама ќе се обидеме барем да го „успориме“... Имаме предност поради публиката... Бла.. Бла... Бла... Се некако бавно и тивко...
Бо излегува и кажува отворено: За нас е успех и до овде што дојдовме! Немаме никаков притисок! Тука сме да ви ја пречкртаме вашата математика! Кратко и јасно!
Se soglasuvam Makedonija nema sto da izgubi, treba da odigrame kako i dosega, bez panika, smireno i rutinirano. Pritisokot e vrz Litvancite, koi nitu vo eden element ne se pokvalitetni od nasata reprezentacija. Tie ja imat publikata na svoja strana (iako mislam deka deckite koi otpatuvaa ke gi neutralizirat) i sekako pretpostavuvam deka ke ja imat i FIBA na svojata strana. No nie go imame timskiot duh i uigranosta.
Jas sum optimist i vecerva se spremam za slavenje.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Ајде денес среќна среда !!!!
Кој сака да се опари му давам еден поклон !!!
Lithuania - Macedonia 2 @ 3.80

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Во текот на ова Европско првенство од Македонската репрезентација научив :
1. Не победува екипата која е фаворит на хартија.
2. Победата ја издвојува репрезентацијата која е помотивирана и која игра со срце на терен .
3. Не победува индивидуалната игра , победува тимскиот дух и игра !
4. Се додека веруваш во себе успесите ќе се редат во низа .
5. Добрата одбрана е вистинска демотивација за противниците .

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Првпат ме фаќа некаква еуфорија за вечер, имам чувство дека ќе се слави :)

Вечер ако Игорче каже : Македонија е во полуфинале!
ќе плачам од среќа :)

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Првпат ме фаќа некаква еуфорија за вечер, имам чувство дека ќе се слави :)

Вечер ако Игорче каже : Македонија е во полуфинале!
ќе плачам од среќа :)
Не заборавај дека “Македонија е во полуфинале“ ќе иде како рефрен на repeat едно 85732983217893137891839183921392179 пати... :D

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
CPB мислам дека нема да одат,имаа изјавено дека ако некој отиде ќе го отстранат од групата.За фемили и комити ништо чудно да отидат (мада незнам од која група колку и дали се отидени).

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Најбитно е тоа што рече Македонија а не ФИРОМ или Мацедониа .. Баш како што ние си кажуваме Македонија :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
CPB мислам дека нема да одат,имаа изјавено дека ако некој отиде ќе го отстранат од групата.За фемили и комити ништо чудно да отидат (мада незнам од која група колку и дали се отидени).
отидоа од повеќе групи не само ФА и Комити има и од Пирати,Војводи,Гемиџии незнам Чкембари мислам им понудиле но одбиле а за CPB тоа е нивниот став дека не оделе кој ќе отишол со обележја на групата ќе бил исфлен од групата..и пишувајте за репрезентацијата не само кој отишле :)

Kajgana Shop

На врв Bottom