Магии - бу!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Шутирање картон е релативно побенигно од шутирање куртон. Куртонската магија е далеку попотентна и потешка за детекција и заштита од истата.
Ќе изгинеме вака неискусни...

:)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ќе изгинеме вака неискусни...

:)
Почни со Алистер Кроули. Тука лежат многу одговори на непознаниците кои ги имаш. Ја го читам секоја вечер пред легнуење -- побоље ми делуе.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Шутирање картон е релативно побенигно од шутирање куртон. Куртонската магија е далеку попотентна и потешка за детекција и заштита од истата.
Особено ако е извршена со игла. Лесна е за детекција, но постои веројатност да те прати доживотно. Ако не тебе, тогаш твојата сметка.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 03:03 ---
И ти ли имаш проблем да го напуштиш магискиот менталитет? Тој припаѓа на зората на човештвото, кога луѓето ја откриле причинско последичната врска, но не можеле да ги врзат вистинските причини со вистинските последици...
Не е само неспособност на врзување на вистинската причина со вистинска последица, туку постои многу важен еволуционен чекор чиј нуспродукт е суеверието. Со развивање на се посложен мозок, организмите добиваат моќ да "симулираат" однесување на друго животно во нивните мозоци и со тоа однапред да увидат каков ќе е исходот од одредено сценарио. Види овде:
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_mind

Е, нуспроизводот е пронаоѓање на "траги" на свесен агент таму каде што го нема:
http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_detection

Еволутивно ова е многу добра стратегија за преживување, бидејќи плаќаш релативно мала цена за својата глупост (се однесуваш суеверно), но кога навистина постои опасност, спасуваш глава.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Особено ако е извршена со игла. Лесна е за детекција, но постои веројатност да те прати доживотно. Ако не тебе, тогаш твојата сметка.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 03:03 ---

Не е само неспособност на врзување на вистинската причина со вистинска последица, туку постои многу важен еволуционен чекор чиј нуспродукт е суеверието. Со развивање на се посложен мозок, организмите добиваат моќ да "симулираат" однесување на друго животно во нивните мозоци и со тоа однапред да увидат каков ќе е исходот од одредено сценарио. Види овде:
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_mind

Е, нуспроизводот е пронаоѓање на "траги" на свесен агент таму каде што го нема:
http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_detection

Еволутивно ова е многу добра стратегија за преживување, бидејќи плаќаш релативно мала цена за својата глупост (се однесуваш суеверно), но кога навистина постои опасност, спасуваш глава.
Абе све ова фино, ама ај да те видам, стапни на сугребано ако ти стиска, па јави се како си прошол.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Абе све ова фино, ама ај да те видам, стапни на сугребано ако ти стиска, па јави се како си прошол.
Има фуснота во тие трудовите што го третираат овој проблем. Вика оваа теорија за се важи само не за сугребано. Јебига, ако ројал сосајети вика немој на сугребано, стварно немој!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Знам што сакал да каже Кроули :)
Причината за неговото лудило му станала преокупација.
Ако ништо друго треба да го цениме заради ова.
А за Vincent Bridges имаше чуено или не?
Не сакам да знам за алхемијата, да сакав до сега ќе знаев.
Знам знам, гледам по темите ти што сакаш и што всушност знаеш...
Значи не знаеш ништо за темава... гледам избегна да одговориш. Но во ред, дели документарци, ти си слободна птица не врзана за ниедна тема... :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Знам знам, гледам по темите ти што сакаш и што всушност знаеш...
Значи не знаеш ништо за темава... гледам избегна да одговориш. Но во ред, дели документарци, ти си слободна птица не врзана за ниедна тема... :)
Треба да се знае толку колку е потребно за да се разбере природата на реалноста во која живееме.
Слободата е таа што вреди :) а слободата да бидам што сакам, уствари да не бидам ништо е лепота. Ама на кого му кажувам, сите се врзале за догми, системи на верувања и сл.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Треба да се знае толку колку е потребно за да се разбере природата на реалноста во која живееме.
Слободата е таа што вреди :) а слободата да бидам што сакам, уствари да не бидам ништо е лепота. Ама на кого му кажувам, сите се врзале за догми, системи на верувања и сл.
Браво :love:
Ок, и сега, горе видеото дава нешто реално или не? :) Велиш дава добри информации? Кои се тие добри информации?
Колку си запознаен со енохијанската магика па ни нудиш видео за кое судиш какво е (добро-лошо) а не знаеш ништо за енохијанска магика( можеби од википедиа)? Има enochian во насловот затоа? :)

Ех, биди ти слободен но и пробај нешто. Слободниот избор да пробаш или не торта не те прави експерт за правење торти! :)
Сонце :*

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Браво :love:
Ок, и сега, горе видеото дава нешто реално или не? :) Велиш дава добри информации? Кои се тие добри информации?
Колку си запознаен со енохијанската магика па ни нудиш видео за кое судиш какво е (добро-лошо) а не знаеш ништо за енохијанска магика( можеби од википедиа)? Има enochian во насловот затоа? :)

Ех, биди ти слободен но и пробај нешто. Слободниот избор да пробаш или не торта не те прави експерт за правење торти! :)
Сонце :*
Aј вака да се договориме. Изгледај го ти па коментирај што е точно а што не. :)
За моето судење остај....тоа си е посебна приказна :)
Изгледај го жити вера, кажи кај греши(лаже) и барај после коментари од мене.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Aј вака да се договориме. Изгледај го ти па коментирај што е точно а што не. :)
За моето судење остај....тоа си е посебна приказна :)
Изгледај го жити вера, кажи кај греши(лаже) и барај после коментари од мене.
Видено слушнато...
Да кажам кај греши и што е точно? Тој што го ставил видеото треба да објасни зошто го ставил и што е точно а што не од ова видео... Јас прашав ТИ од каде знаеш дали видеото е ок или не ако не си запознаен со енохијанската магика? Како одлучи ова а не друго видео? Според искуство? :cautious:

Гледам јас едно: дека кај тебе се е посебна приказна посебно кога не си запознаен со темите на кои трчаш да напишеш нешто. Браво, сонце :*

П.С. Толку не те заморувам веќе... викенд е :)

R

Rock me Amadeus

Гостин
Не сум сигурна дали верувам или не.Во животов може свашта нешто да се случи,добро е да бидеш подготвен на се`. Иначе имам најдено едно СРАЊЕ дома,на мојата влезна врата, што тврдам дека беше намерно ставено,додуша незнам која им била намерата...
Како и да е,каква и да е магија,се чисти со сол и вода површината.Убаво е и да се истуширате со сол и вода.Доколку сте верник,па и да не сте,фино е да се исчади просторот со залфија и темјан.Тоа се смоли што дигаат вибрација.
Кон такви чудни магијски СРАЊА и предмети,кога се најдат,не треба да се чувствува страв,туку љубов,искрена љубов.Без разлика дали верувате или не,дали постојат или не.На тој начин се блокира..Е сега ако неможете баш љубов,барем бидете неутрални и не ги допирајте со раце.

Член од
31 август 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
Abe so pisuvate gluposti 4itam i ne znam kako koj znae so da pisuva. Sekako deka postoat luge so znaat da pravat magii i postoat luge so znaat da ti ja trgnat magijata. Nema vrska toa dali veruvas u nif ili ne ako nekoj ti naprae nekoja magija kolku i da ne veruvas ti u toa taa magija ke si deluva

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Abe so pisuvate gluposti 4itam i ne znam kako koj znae so da pisuva. Sekako deka postoat luge so znaat da pravat magii i postoat luge so znaat da ti ja trgnat magijata. Nema vrska toa dali veruvas u nif ili ne ako nekoj ti naprae nekoja magija kolku i da ne veruvas ti u toa taa magija ke si deluva
Исто постојат луѓе кои знаат да пишуваат, и кој можат да те научат ако сакаш.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Ne veruvam vo vakvi SRANJA sum idel ko mal i na bajacki i na 300 gluposti i so....
rabotata e ako si mrzeliv i ako ne se trudis da postignes neso so ke odam kaj bajacka i so ona ke mi dae motivacija i zelba i volja za zivot da postignam neso a
Ako sam ne se izboris za podobar zivot veruj nema tuka magii tuku mrza i nesposobnost

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Ne veruvam vo vakvi SRANJA sum idel ko mal i na bajacki i na 300 gluposti i so....
rabotata e ako si mrzeliv i ako ne se trudis da postignes neso so ke odam kaj bajacka i so ona ke mi dae motivacija i zelba i volja za zivot da postignam neso a
Ako sam ne se izboris za podobar zivot veruj nema tuka magii tuku mrza i nesposobnost
Kese nadovrzam jas licno ne veruvam vo magii i takvi raboti
Sigurno ne se krivi bajackite i magiite so svetot dozivea ekonomska kriza so sekoj vtori graganin kaj nas e siromasen i ocaen.....
Toa bi trebalo da znaci deka 80% od cela makedonija e na crni magii
Postoi crna magija ...Toa vo momentov se UJP, Bankite,EVN,i drugi pogolemi kompaniii
a za magii mislam deka lugeto veruvaat bidejki seuste ne znaele za kapitalizam:P
i ednostavno vo toa vreme taka veruval narodot......
ama tuka se postavuva prasanje ako veruvas vo nekoja visa sila (gospod Satana pekol raj i slicno)
bi trebalo da veruvas i vo ovie raboti ali nezz...
Se nadam samo da ne zakacam nekoja magija vrz mene:P

Kajgana Shop

На врв Bottom