Магии - бу!

Член од
16 февруари 2006
Мислења
76
Поени од реакции
5
Мене првиот дел од приказната ми е најчуден - зошто некој би примил дома жена што не ја знае? Второ, за некој да направи магија ВО темелите на куќата, треба да биде присутен додека се гради. И на мене ми е чудна прикаскава, не знам што да кажам.
хаха изгледа и кај мене била истата..
беше пред некој година, зима беше и рано сабајле.тропа некоја на врата,макја ми излегува а надвор женичка у години као од Бугарија била па неспиела цела ноќ и гладна била па ако може малку да се стопли и да касне малку лепче.мајка ми и вика ајде влези и свари кафе, касна нешто и ај сеа пошто ме примивте ќе ти гледам на карти, а мајка ми не мене еве на ќерками она е млада ќе и казеш демек за некој дечко...и оваа одма почна аааа магии ти прават и истите муабети, па дајте јајце па у крпа па јас така поспана ајде и нешто кажуваше таму и кога го скрши јајцето имаше нешто црно како дебел црв гнасно и она набрзина го собра и не се сеќавам што се деси со тоа јајцето:)али битното беше што ај сеа ќе ја тргаме и почна нешто да збори на 5 места по 50 евра, на 5 места по 50 евра и и вика на мајками ај дај сеа 250 евра.мајка ми:mad:ШТОО!!!!ајде да си одиш, и оваа вештерката почна да збори, ќе видиш ти што ќе ти се деси ова она едвај ја избркавме...ејјј да неможеш и да сакаш да му направиш добро на некого види што праи...
али у секој случај верувам дека постои.....

S

smexy

Гостин
Кога се однесува до технички термини, за мене магика = магија. Спротивно на тоа постои stage magic, онаа што постои по бините во Лас Вегас.
Чек малку,ме буните вие двајца.
Магија,не е равно магика,барем така знам.
Магиката е чиста додека магијата е подла и со задни мисли.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Прееска се шетам(гинам) по улицине низ град и една ромка ме гледа и ми вика:
Дај едну цигере.
Јас и викам не пушам, и на поминување ми вика дечко тии имаш добра судбина.
А осеќам дека имаше некоја енергија у таа издрпана ромка.
Муабетот ми беше дека имаат некоја способност, иако пет банки не вредат (на прв поглед).
За добрата судбина....еххх тоа е друга тема на разговор :D

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
700
Чек малку,ме буните вие двајца.
Магија,не е равно магика,барем така знам.
Магиката е чиста додека магијата е подла и со задни мисли.
Само разлика во терминологии. Оваа на која ти и се ослонуваш попопуларно би била бела и црна....мада и тоа звучи без врска пошто магијата/магиката е неутрална.

хаха изгледа и кај мене била истата..
беше пред некој година, зима беше и рано сабајле.тропа некоја на врата,макја ми излегува а надвор женичка у години као од Бугарија била па неспиела цела ноќ и гладна била па ако може малку да се стопли и да касне малку лепче.мајка ми и вика ајде влези и свари кафе, касна нешто и ај сеа пошто ме примивте ќе ти гледам на карти, а мајка ми не мене еве на ќерками она е млада ќе и казеш демек за некој дечко...и оваа одма почна аааа магии ти прават и истите муабети, па дајте јајце па у крпа па јас така поспана ајде и нешто кажуваше таму и кога го скрши јајцето имаше нешто црно како дебел црв гнасно и она набрзина го собра и не се сеќавам што се деси со тоа јајцето:)али битното беше што ај сеа ќе ја тргаме и почна нешто да збори на 5 места по 50 евра, на 5 места по 50 евра и и вика на мајками ај дај сеа 250 евра.мајка ми:mad:ШТОО!!!!ајде да си одиш, и оваа вештерката почна да збори, ќе видиш ти што ќе ти се деси ова она едвај ја избркавме...ејјј да неможеш и да сакаш да му направиш добро на некого види што праи...
али у секој случај верувам дека постои.....
Ха!!! Таа значи нит била гладна нит сиромашна....што све не ќе најдеш по Земјинава површина не е нормално :LOL:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Незнам до што е работата, но кога се враќам накај дома од кај баба ми и дедо ми (и тетка ми живее со нив), мене секогаш ме боли главата. Дома ќе се измијам со крстена вода и ми поминува. Мајка ми вели дека се уроци, тетка ми имала сини очи и од што ме сака ме „урочувала“ (вистина многу ме сака, секогаш сум и бил на прво место). Знае некој дали држи вода оваа теорија или до нешто друго е?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А има ли на форумов некоја вештерка (така на нет пишува) што фрла магии?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.629
Поени од реакции
34.014
А има ли на форумов некоја вештерка (така на нет пишува) што фрла магии?
Уф.. паметно! Пошо логиката како концепт неможаат да ја процесираат, да ги фатиме на факти.
Саркастично одозгора, за поголем страм! :icon_lol:

Остај нека си го фураат филмот бе брат. Биди хипик малку. Љуби ги сите. Дури и ограничените.
Live long and prosper. \\//

Член од
27 март 2011
Мислења
359
Поени од реакции
157
toa so magiite e vistina,raka na srce,ako sum beautifull liar,ama ova sto go kazuvam ne e laga-uste od mali noze ,znaev deka moeto semejstvo ne se podnesuva so edni nasi bliski po krv rodnini, ama ne ocekuvav deka taa omraza ke otide tolku daleku,se bese ok dodeka edna nok

Член од
22 август 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Сум читала многу на таа страна. Исто таму пишува дека има и сива магија, на пример ќе кажеш/направиш магија за да станеш богат/а и ќе ти умре некој близок, па ќе ти остави големо наследство. Тоа според мене е повеќе црна магија, али ок . Лично не верувам мнгоу во магии и не ни правам. Сум пробала некогаш, делумно успеало , но сепак не верувам и не забегувам :icon_lol:
kako si probala...delumno uspealo ,a ne veruvas?
--- надополнето: Aug 22, 2011 10:58 AM ---
и мене ми има некој направено магија, пуна ми е фиоката со конци и игли :lol: :lol: :lol: :lol: мајка ми ми прај магии не ги става на место конците после шиење :lol: :lol: :lol:

Луѓе дај бидете разумни, ко мали деца тука ке верувате во магии :roll: смешно ми е кога ке ме убедуваат дека некој на некого му прави магии
nema da veruvas dodeka ne osetis na svoja koza....a nedaj boze da osetis

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
Не може на сите луѓе да ги фати магија. Некои се имуни :D
Има различни магии. Некои траат многу кратко, а некои се додека личноста што ја фрлила магијата не изгние во гробот. Ама ниедна не трае вечно. Некои магии фаќаат обратно. Наместо да го фати на тој за кого е наменета ќе го фати тој што ја фрла... :D
Од 100% направени магиии успеваат само 10% да речеме.
Знам некои работи. Од баба ми имам слушано почесто. Плус тетка и нејзина беше најпозната "вештерка" тука кај нас. Умре скоро...
Магии постојат, ама ретко успеваат. Треба убаво да се поклопи и времето и местото и други работи во врска со личноста на која сакаш да ја фрлиш.
Јас знам некои трикови ама ептен ситни. Обично се прават пред многу важна работа. На пример ако одиш да завршиш некоја работа, треба да оставиш чешмата да тече дур да се вратиш за така лесно да ти тече работата.
Ако збориш на телефон со некој што ти се свиѓа, после разговорот телефонот се става до срцето, демек да му влезат зборовите во срце.
Или ја гледаш личноста што ти се свиѓа како минува, па низ прстен ја гледаш и три пати викаш "низ прстен те гледам во срце да ти влезам" :P И многу други работи.
Уроците се најлоши. Затоа кој бил урочен или ако се плаши некој од уроци треба да си носи живо сребро или пукнато око.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Добро бе што луѓе се тие кои се служат со магии? дали се нормални? :cautious: На таквите гледам со сожалување, наместо да бараат чаре да си го направат животот подобар тие бараат чаре да го уништат туѓиот и мислат дека можат, која мизерија, никој неможе да ја измени човечката судбина.:icon_lol:

Не верувам во магии, нити некоја може да ме фане :pos:, имам силна верба во Бог, верувам во судбина, мојот живот е однапред определен и сите негативни работи што ми се слчиле во животот не ги третирам како магија, туку како период низ кој сум морала да поминам, лекција која сум морала да ја научам, негативните работи ме ојакнале како карактер, неможе постојано убавини да ми се случуваат. А фала Богу и тие ми се случиле :pipi:.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:59 PM ---
Незнам до што е работата, но кога се враќам накај дома од кај баба ми и дедо ми (и тетка ми живее со нив), мене секогаш ме боли главата. Дома ќе се измијам со крстена вода и ми поминува. Мајка ми вели дека се уроци, тетка ми имала сини очи и од што ме сака ме „урочувала“ (вистина многу ме сака, секогаш сум и бил на прво место). Знае некој дали држи вода оваа теорија или до нешто друго е?
Главата те боли од низок притисок, а може и од чистиот воздух доколку живеат некаде на село односно вон Скопје.

Ништо носи си едно јаболче каде и да одиш, лек е за главоболки или пиј чај од коприва.;)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Главата те боли од низок притисок, а може и од чистиот воздух доколку живеат некаде на село односно вон Скопје.

Ништо носи си едно јаболче каде и да одиш, лек е за главоболки или пиј чај од коприва.;)
напротив, живеат во најзагадениот дел од Скопје - Лисиче.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ако ме фаќаше црна клетва, веќе немаше ни да стојам ! :cool:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Хахаха, Јас по станот наоѓав крпчиња натопени во крв и загнетени длабоко во плакарот со алишта, па наоѓав свеќи до пола изгорени, па коски кршени... Фала им на стрините и тетките им даваш стан да ти го чуваат, а после кога ќе се вратиш можеш слободно со археологија да се занимаваш. :pos:
Искрено незнам дали да верувам или да не верувам, има многу луѓе што ги знам што буквално се збудалени од такви бајки и знајки, најчесто жената прави на мажот да ја слуша неа, а не мајка му. Во тој принцип се.
Еден заврши и со смрт, му правела жена му, од друга страна мајка му да го врати, па и баба му „досолувала“ и оп човекот скина конци, ама прво збудале целосно.
Баба ми е влаинка, ја имам прашувано и имам зборено со неа за такви работи, ми има кажано дека тие што правеле умирале во најголеми болки и страдања. Најчесто пред да умрат се гризеле по рацеве, ова-она. Незнам и не сакам да верувам, а старите некогаш знаат и да претераат. :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom