Магии - бу!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
А како требаше да ја тргнам иглата од двор?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
А како требаше да ја тргнам иглата од двор?
ми кажале да не фаќам со (голи раце ) ..сега незнам колку е точно ова ..кај мене у двор имам најдено..наредени монети .(испрскани со крв) ..земав со лопатче ги фрлив ..се уфурав ..за секој случај :vozbud:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
ми кажале да не фаќам со (голи раце ) ..сега незнам колку е точно ова ..кај мене у двор имам најдено..наредени монети .(испрскани со крв) ..земав со лопатче ги фрлив ..се уфурав ..за секој случај :vozbud:
Не знам за парички, прв пат слушам.
Со крвта пак, знам дека се праат магии.
Другарка како мала нашла во некој од шкафовите истуткана постелнина со многу крв, знам дека и со некои клопчиња конци се правело и со жива се мешало со нешо таму..
Имав другарка која практицирала црна магија,мочала во патиката на дечкото и во кафе му стаила моч за да ја засака..
Слични глупости се ијам наслушано

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
црната магија не е од сега .. илјадници години е стара ..посебно позната кај постарите лица кои ја пренесуваат од колено на колено .. не е до суеверието .. има ефект црната магија ,им наштетува на други ..но треба да се знае -тој што прави црна магија ...трипати ке му се врати полошо во текот на животот или на неговото поколение ...
да нема ефект црната магија ..немало за џабе луѓето толку време да ја практикуваат ..едини лек е да се растури магијата (ако фати) ... само треба да се пази кај кој се иде ..пошто врие од преваранти кој сакаат да дојдат до кеш...
п.с. се молат атеистите ..да не реплицираат:vozbud:
Ова не мора да е точно, зависи колку го бива тој што ја прави. Инаку и да се врати на неговото поколение ниту ти имаш корист ниту па тие ни криви ни должни да патат од тоа што некој предок си играл со црни енергии.

Точно е, најубаво да се избегнува контакт, фати со било кој предмет и правец во река нека замине во неврат.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Верувам во магии и суеверија. Запознаена сум со уништувањата на цели семејства како последица на нив.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Не знам за парички, прв пат слушам.
Со крвта пак, знам дека се праат магии.
Другарка како мала нашла во некој од шкафовите истуткана постелнина со многу крв, знам дека и со некои клопчиња конци се правело и со жива се мешало со нешо таму..
Имав другарка која практицирала црна магија,мочала во патиката на дечкото и во кафе му стаила моч за да ја засака..
Слични глупости се ијам наслушано
за ова со конциве исто викаат дека е точно ... комшика ми викаше си имала големи маки ...
за ова со младинава што сака да се меша со црна магија ..повеќето џабе се мешаат со тоа .. (рецептот) не се наоѓа на гугл или слично ..
Најжало од све е дека ..најчесто од сопствената фамилија искачаат магиите .. предизвикани од завист.љубомора и желбата да страдаат другите ... за мене не се луѓе тие шо прават вакви работи ...

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Бевме во село,видов еден телефон и мама викаше да не го зиам,глупости.Не кршете огледало,колне:pos2:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
сум слушнала нешто за урочување...као демек ако си урочен ке имаш црна линија на лицето ако те протријат со златен прстен
еднаш чув нешто како објаснување за урочувањето........дека тоа биле некои мозочни бранови кои некои ги имале повеќе а некои помалку и тие со повеќе им влијаеле на тие со помалку........таква некаква теорија
ама шо знам...........не ми е некако за верување:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
црната магија не е од сега .. илјадници години е стара ..посебно позната кај постарите лица кои ја пренесуваат од колено на колено .. не е до суеверието .. има ефект црната магија.
п.с. се молат атеистите ..да не реплицираат:vozbud:
Игла, конец глупости според мене сето тоа е чисто средновековно суеверие, и не нема ефект.
Тоа ти е исто како со осомничените за вештерство кои ги врзувале на столб и ги потопувале во вода, ако биле вештерки ќе се ослободеле и летнеле кон небото, а ако не биле ќе се удавеле. Што мислиш ти колкав бил процентот што летнале кон небото?

П.С. Не сум атеист.

M

marsovka

Гостин
A бе ебате лудите така лесно се правело магија
за правење магија треба соодтветна емоција и богами многу енергија исто така и добро здравје пошто после исфрлање на таа енергија во нечиј правец и кон целта не ретко си празен и се разболуваш
Исто така треба бајаги јака концентрација и фокус ретко кој тоа го може,најчесто треба да имаш силни емоции

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Игла, конец глупости според мене сето тоа е чисто средновековно суеверие, и не нема ефект.
Тоа ти е исто како со осомничените за вештерство кои ги врзувале на столб и ги потопувале во вода, ако биле вештерки ќе се ослободеле и летнеле кон небото, а ако не биле ќе се удавеле. Што мислиш ти колкав бил процентот што летнале кон небото?

П.С. Не сум атеист.
Има некои необјасниви појави верувал или не ... премногу примери има за влијанието на црната магија .барем во Македонија ..и за џабе луѓето не бараат спас од такви ствари .. и ете ти еурека се растура магијата и се е во ред како што било .. не е можно да е коинциденција ...за све си има причина а ваквите работи тешко се наоѓа логика .. има луѓе кои се занимаваат со тоа ... никој шо изиграва паметњакович за 10.000 теми на форумов неможе да го објасни тоа .. па затоа ке каже дека се глупости ..а за све друго има образложение
тешко дека нема ефект ..да немаше ефект ..немаше да опстои илјадници години.

pomarandza

The singer
Член од
28 јуни 2009
Мислења
135
Поени од реакции
23
Што те навело да веруваш во магии? Некое искуство или рекла - казала?
Iskustvo od mala mi praat cirkusi na mene iskrenooo ne znam kako da se izrazam za luge so se zanimavaat so toa za da ti anshetat posho ne te sakaat ili pa za da najdat lek se lecat an drugi so pomosh na magii

R

RAYTHEON23

Гостин
Iskustvo od mala mi praat cirkusi na mene iskrenooo ne znam kako da se izrazam za luge so se zanimavaat so toa za da ti anshetat posho ne te sakaat ili pa za da najdat lek se lecat an drugi so pomosh na magii

ова значи магијата е лоша ама кога ни одговара ја користиме...ај објаснете КАКО делува таа сила???

на кој начин ви штети??

ако не учиш нема да положиш...ако не се бориш за љубов нема да ја добиеш.

ако...ако итаканатаму:toe:

и на крај краеви како може демоните еднаш да даваат енергија за штета а другпат за добро...

значи религијата негира и забранува употреба на магии гаталци...тоа е јасно и по божјите заповеди...ете втората:toe:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Јас не вервам во магии али ке ви кажам една поучна приказна за лугето кои веруваат во нив ....

ПО една журка на која се пиеше црвено вино една другарка утрото се разбуди и најде чудни флеки по блузата ... убедена дека флеките не се од вино појде да се консултира со друга другарка а оваа пак заклучи дека флеките се од крв . и така преплашени двете тргнаа да видат некоја бајачка бидејки некој неа „ Маѓии и правел “ ( од источна ми беа и двете другарки )
Значи треба да се спомене дека јас ( во улога на гласот на разумот ) нормално на повеке пати ги убедував дека не крв и дека треба да престанат да паничат , сепак журката беше во студенска соба а имаше бар 50 души ( малце место многу луге ) и можно е некој на несакање да ги натурил со вино . Ама не , некој неа магии и правел и небило вино таа знаела што е вино ( а јас сум сто посто сигурен дека видов момент во кој се плисна чаша многу блиску до неа додека двајца се гушкаа ) .
И појдоја кај бајачката ... бајачката има потврди дека некој магииа и правел , ги сољупи 500 денари и им го кажа лекот за да ја тргнат магиаата ... И овие се вратиа цели среќни пошто нашле лек за магиаата . и решиа да ја тргнат на начинот на кој им кажа бајачката ... имено да се посере другаркава врз блузата на која е направена магиата и потоа да ја фрли ... Блузата чисто случајно нова а богме и скапа ... Али другаркава ја постави над шољата и нема да навлегвам во сликовити детали ...

ПОсле тој настан просто и едноставно прекинав контакти со тие две девојки ... До ден денешен сметам дека се ретардирани ... јбг ...

Толку од моето мислење на темава .

Kajgana Shop

На врв Bottom