- Член од
- 13 септември 2007
- Мислења
- 5.785
- Поени од реакции
- 4.028
А како требаше да ја тргнам иглата од двор?најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
А како требаше да ја тргнам иглата од двор?најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
Со дрвце :pos2:А како требаше да ја тргнам иглата од двор?
ми кажале да не фаќам со (голи раце ) ..сега незнам колку е точно ова ..кај мене у двор имам најдено..наредени монети .(испрскани со крв) ..земав со лопатче ги фрлив ..се уфурав ..за секој случајА како требаше да ја тргнам иглата од двор?
Не знам за парички, прв пат слушам.ми кажале да не фаќам со (голи раце ) ..сега незнам колку е точно ова ..кај мене у двор имам најдено..наредени монети .(испрскани со крв) ..земав со лопатче ги фрлив ..се уфурав ..за секој случај
Ова не мора да е точно, зависи колку го бива тој што ја прави. Инаку и да се врати на неговото поколение ниту ти имаш корист ниту па тие ни криви ни должни да патат од тоа што некој предок си играл со црни енергии.најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
црната магија не е од сега .. илјадници години е стара ..посебно позната кај постарите лица кои ја пренесуваат од колено на колено .. не е до суеверието .. има ефект црната магија ,им наштетува на други ..но треба да се знае -тој што прави црна магија ...трипати ке му се врати полошо во текот на животот или на неговото поколение ...
да нема ефект црната магија ..немало за џабе луѓето толку време да ја практикуваат ..едини лек е да се растури магијата (ако фати) ... само треба да се пази кај кој се иде ..пошто врие од преваранти кој сакаат да дојдат до кеш...
п.с. се молат атеистите ..да не реплицираат
Точно е, најубаво да се избегнува контакт, фати со било кој предмет и правец во река нека замине во неврат.ми кажале да не фаќам со (голи раце ) ..сега незнам колку е точно ова ..кај мене у двор имам најдено..наредени монети .(испрскани со крв) ..земав со лопатче ги фрлив ..се уфурав ..за секој случај
за ова со конциве исто викаат дека е точно ... комшика ми викаше си имала големи маки ...Не знам за парички, прв пат слушам.
Со крвта пак, знам дека се праат магии.
Другарка како мала нашла во некој од шкафовите истуткана постелнина со многу крв, знам дека и со некои клопчиња конци се правело и со жива се мешало со нешо таму..
Имав другарка која практицирала црна магија,мочала во патиката на дечкото и во кафе му стаила моч за да ја засака..
Слични глупости се ијам наслушано
Игла, конец глупости според мене сето тоа е чисто средновековно суеверие, и не нема ефект.најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
црната магија не е од сега .. илјадници години е стара ..посебно позната кај постарите лица кои ја пренесуваат од колено на колено .. не е до суеверието .. има ефект црната магија.
п.с. се молат атеистите ..да не реплицираат
Има некои необјасниви појави верувал или не ... премногу примери има за влијанието на црната магија .барем во Македонија ..и за џабе луѓето не бараат спас од такви ствари .. и ете ти еурека се растура магијата и се е во ред како што било .. не е можно да е коинциденција ...за све си има причина а ваквите работи тешко се наоѓа логика .. има луѓе кои се занимаваат со тоа ... никој шо изиграва паметњакович за 10.000 теми на форумов неможе да го објасни тоа .. па затоа ке каже дека се глупости ..а за све друго има образложениеИгла, конец глупости според мене сето тоа е чисто средновековно суеверие, и не нема ефект.
Тоа ти е исто како со осомничените за вештерство кои ги врзувале на столб и ги потопувале во вода, ако биле вештерки ќе се ослободеле и летнеле кон небото, а ако не биле ќе се удавеле. Што мислиш ти колкав бил процентот што летнале кон небото?
П.С. Не сум атеист.
Iskustvo od mala mi praat cirkusi na mene iskrenooo ne znam kako da se izrazam za luge so se zanimavaat so toa za da ti anshetat posho ne te sakaat ili pa za da najdat lek se lecat an drugi so pomosh na magiiШто те навело да веруваш во магии? Некое искуство или рекла - казала?
Iskustvo od mala mi praat cirkusi na mene iskrenooo ne znam kako da se izrazam za luge so se zanimavaat so toa za da ti anshetat posho ne te sakaat ili pa za da najdat lek se lecat an drugi so pomosh na magii