Магии - бу!

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
магија

дечки до сега не сум верувал во вакви работи но во последно време ми се случуваат мн чудни работи меѓу кои пред 1 час пронајдена коска пред влезната врата =S дали некој има слично искуство со баш ваков случај и што значи да најдеш коска пред врата :S и тоа не беше фрлена таму подалеку туку наместена точно пред самата врата и се познава дека е наместена.

ебате ме јаде страв а никогаш не сум верувал во магија

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Инаку ми се случило да најдам игла и конец у двор, се преплашив зашо знам дека има врска со магија.
Знам дека е најубаво да се фрлат ваквите работи у шоља/канализација/река..
Фрлив одма!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Јас имам најдено умрена кокошка пред врата.

B

BELIEVE ME

Гостин
jas mislam deka postoi magia
Na mojata majka i bilo napraveno magija koga odela na fakultet i toa nekoja nejzina strina, bidejki nejzinata kerka ne bila mnogu dobar student za da i mojata majka bide zlaba vo otcenkite i napravila magija
I zela nekoj kolan od mama i go zaklucila so kluc
i od togas majka mi padnala na 3 ispiti
Se dodeka ne otidela na baenje i ne i dale amaljia.

A ovie sto se bajackite se losi luge
imaat napraveno dogovor so gavolot i magiite i funkcioniraat na toj nacin sto kazuvaat nekoja gospodova molitva i koga treba da go spomnat gospodovoto ime ili nekoj svetec tie plukaat.
go imam citano ovaa od edna kniga sto izlazi ednas mesecno od crkvata troicnik se vika mislam taka bese.
Pozz do site.
Ako ne veruvate u magii tie ednostavno ke isceznat a nema da veruvate ako se molite barem po 3 pati dnevno
i odite so cisti misli

Член од
6 јули 2008
Мислења
458
Поени од реакции
10
^^ Note to self:кога ќе паднеш испит ,не е до тебе некој магија ти фрлил.Фала многу таман сеа треба да почнам со фах.

Иначе се сложувам со тебе дека бајачките се лоши луѓе ,не зашто имаат некој магични моќи туку зашто искористуваат луѓе кој си имаат маки.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Го предизвикувам било кој на форумов да ми направи било каква магија :pishtoldz.
Тоа нешто не може да ме повреди затоа што е обично суеверно верување :toe:.

G

GoddessOfRock

Гостин
jas mislam deka postoi magia
Na mojata majka i bilo napraveno magija koga odela na fakultet i toa nekoja nejzina strina, bidejki nejzinata kerka ne bila mnogu dobar student za da i mojata majka bide zlaba vo otcenkite i napravila magija
I zela nekoj kolan od mama i go zaklucila so kluc
i od togas majka mi padnala na 3 ispiti
Se dodeka ne otidela na baenje i ne i dale amaljia.

A ovie sto se bajackite se losi luge
imaat napraveno dogovor so gavolot i magiite i funkcioniraat na toj nacin sto kazuvaat nekoja gospodova molitva i koga treba da go spomnat gospodovoto ime ili nekoj svetec tie plukaat.
go imam citano ovaa od edna kniga sto izlazi ednas mesecno od crkvata troicnik se vika mislam taka bese.
Pozz do site.
Ako ne veruvate u magii tie ednostavno ke isceznat a nema da veruvate ako se molite barem po 3 pati dnevno
i odite so cisti misli
На мајка ти не и се учело , па укривува други...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
Најглупава работа за која иам слушнато,у тоа веруе само неписмен народ,луѓе кои немаат попаметна работа па зборат се и свашта,а познавам мн такви

Магија,ооф леле мајкооо:tapp::tapp::tapp:

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Абе ако постојат некои личности што прават "бела магија", по некоја си логика веројатно би требало прво на себе да си помогнат. Е сеа црна магија.. Верувам до негде, зашто има луѓе што знаат одредени енергии да ги усмерат во негативен правец.. Ама исто така и верувам дека оној што има чиста душа и не мисли лошо не би требало да го фати магија, или ако го фати тоа би бил некој си краток период...
Ми се има случено одамна едни розеви панталони дома во wc ги најдов премачкани со крв. И мајка ми се консултира со некои луѓе и и кажале да ги пушти по вода или да ги остави на раскрсница... И женава ги пушти по вода... У Вардар ако не се лажам

R

RAYTHEON23

Гостин
а нели окултистите се копаат сами...

велат магијата потекнува од демони и пазете:vozbud:

има црна и бела па еднаш демонот позајмува енергија на лизинг за ЗЛО па после ДОБРО....

нема логика ебаго:toe:

Wa_sa_ka_ha_ta

свежо офарбана
Член од
16 мај 2009
Мислења
72
Поени од реакции
5
Верувам во негативна мисла и негативна енрегија...:nenene:
доволно ми е некој негативец да ми кука до мене по цел ден и се тргна по Марфиев закон...затоа терај све живо у ај у ПМ сите што се негативни и што зрачат од завист...исто мразам кога некој ќе ми рече „алал нека ти е, блазе тебе„ ауууууу и све наопаку ми тргнуе...
е во тоа верувам , поголемо зло од нечии негативни мисли нема...тоа ти е доволна магија..
а за други работи не знам...:salut:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Верувам во негативна мисла и негативна енрегија...:nenene:
доволно ми е некој негативец да ми кука до мене по цел ден и се тргна по Марфиев закон...затоа терај све живо у ај у ПМ сите што се негативни и што зрачат од завист...исто мразам кога некој ќе ми рече „алал нека ти е, блазе тебе„ ауууууу и све наопаку ми тргнуе...
е во тоа верувам , поголемо зло од нечии негативни мисли нема...тоа ти е доволна магија..
а за други работи не знам...:salut:
За ова имаш само еден опис, суеверие, нит помогнало некому нит па му наштетило, ама па повеќе наштетило одколку што помогнало :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Инаку ми се случило да најдам игла и конец у двор, се преплашив зашо знам дека има врска со магија.
Знам дека е најубаво да се фрлат ваквите работи у шоља/канализација/река..
Фрлив одма!
најубаво е да немаш контакт со такви ствари ... уопште со раце да не се фаќаат ..пошто тука може да реагира црната магија ..
црната магија не е од сега .. илјадници години е стара ..посебно позната кај постарите лица кои ја пренесуваат од колено на колено .. не е до суеверието .. има ефект црната магија ,им наштетува на други ..но треба да се знае -тој што прави црна магија ...трипати ке му се врати полошо во текот на животот или на неговото поколение ...
да нема ефект црната магија ..немало за џабе луѓето толку време да ја практикуваат ..едини лек е да се растури магијата (ако фати) ... само треба да се пази кај кој се иде ..пошто врие од преваранти кој сакаат да дојдат до кеш...
п.с. се молат атеистите ..да не реплицираат:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom