МРТВ - Македонска радио телевизија

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
@Jimmi Како е на Телекабел? Пошто сакам таму да се префрлам, затоа те прашувам.
И јас сум на Телекабел. Можам само пофални зборови да кажам. Од кога дојдоа во Карпош сум со нив и за целово ова мое искуство лошо и добро со оператори изминативе години, најзадоволен сум од нив. Настрана што се најефтини, квалитетот и услугата на операторите и оние на терен е за пофалба.

И до другите, јавете се во T-Home, не е до МРТВ, туку е до вашиот ресивер, односно вашиот сигнал кој овие од T-Home треба да да ви го подесат. На Телекабел MTV HD работи одлично. Знаеше на почетокот исто да засецка, се јавив, дојдоа.. и од тогаш немам никаков проблем.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
928
Поени од реакции
312
@Jimmi Како е на Телекабел? Пошто сакам таму да се префрлам, затоа те прашувам.
Задоволен сум многу од квалитетот на програмите т.е. сликата, интернетот е стабилен, сега малку се бавни со ажурирање на нови канали ама имаат квалитет за парите.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.395
Поени од реакции
8.605
некој има линк за гледање МРТ 1 преку андроид ? ,ова од зулу он нет нема слика ни звук веќе 2 дена .

Mи треба некој стрим што ќе работи и кога не сум во македонијава.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
Пак има пуцеткање на МРТ 1. :tapp:

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Добро зошто сте толку упорни, не ми е сфатливо.
Проблемите (сите до еден што ги кажувате) се проблеми од операторите, а не од МРТ.
Најдобро е да си пријавите дефекти кај операторите и може и ќе средат (зависи кај кој оператор сте, има и такви што ќе спијат) и нема да имате проблеми!

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Добро зошто сте толку упорни, не ми е сфатливо.
Проблемите (сите до еден што ги кажувате) се проблеми од операторите, а не од МРТ.
Најдобро е да си пријавите дефекти кај операторите и може и ќе средат (зависи кај кој оператор сте, има и такви што ќе спијат) и нема да имате проблеми!
100 страни истото го вртат, ваму кочела, ваму не кочела, ваму ХД ваму друго.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
100 страни истото го вртат, ваму кочела, ваму не кочела, ваму ХД ваму друго.
Искрено, незнам што е финтата.
Како не сфатија, проблемот е до операторот. На пример кај мене на blizoo досега сум немал проблем со каналите.
Се надевам дека нема да забегаат повеќе со ова.

Иначе Менталист (нови епизоди) да не знае некој(а) кога ќе има?

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Знаеш самиот каде ќе го добиеш најточниот одговор на тоа прашање ;)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.755
Поени од реакции
2.569
Еве зошто (најверојатно, ако грешам нека ме поправи некој) МРТ има за нијанса полоша слика него Сител ХД. МРТ емитува во 1080i, а останативе во 1080р. http://www.brorsoft.com/images/how-to/video-converter/1080i-vs-1080p.gif
Баш ме интересира од каде ти е информацијата дека нашиве телевизии емитуваат во 1080?
А дали е i или p, најмалку е важно за квалитетот на сликата. Има еден милион други фактори кои влијаат на квалитетот а да воопшто не се поврзани со форматот.
А и онака најголем дел од HD програмата е скалиран SD сигнал.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
МТВ HD каналот може да се следи и само со антена или само преку ресивер на операториве?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
Photo0040.jpg
Колку што јас гледам доле пишува 1080i.[DOUBLEPOST=1401891286][/DOUBLEPOST]
МТВ HD каналот може да се следи и само со антена или само преку ресивер на операториве?
Можеш, доколку имаш DVB-T Телевизор.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Можеш, доколку имаш DVB-T Телевизор.
Имам таков ТВ, треба само да се уклучи антената на ТВто и да се пребараат каналите ќе го најде? Иначе имам Philips LCD TV 42PFL3605H 107cm (42") Full HD 1080p DVB-T with Digital Crystal Clear и кога пребарува канали преку антена ти дава опција земја да одредиш преку која пребарува а ја нема МКД и ја бирам Србија.

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Ме мрзи да читам може веќе и е спомнато, изгледа дека МРТ почна и вториот канал да го зрачи во HD резолуција преку своите предаватели. Еве што снимив преко мојот приемник:
Првиот канал

Вториот Канал

Битрејт е повеќе од одличен, 8 мегабити преко DVB-T nice job.
Собранискиот не е во HD, си оди во стандардна резолуција, али сепак пишува на тест сликата 1080i 50 и тој ке оди во иднина-најверојатно.

Инаку еве линкови и од други канали што тестирав bitrate и резолуции:
-Инфо Канал на Бум ТВ што нормално си оди преку нивен мултиплекс>Тука( и другите канали се во таа резолуција и тој битрејт, само неможам да ги проверам пошто неам Бум ТВ и истите се и заклучени.
-МРТ 1 што е отклучен а истовреме е на еден од мултиплексите на боом тв(за ова веќе зборував, не сите се во можност да го примат сигналот од предателите на МРТ, па затоа боом ги има отклучено, иста резолуција и битрејт како и инфо каналот)>Тука
-Локален канал (Sitel 2) што оди преко мултиплекс на One што им се доделени за национални и регионални канали(нема врска ова со Бум ТВ- не мешајте)>Тука(Резолуцијата е иста за сите канали и национални и локални, а битрејтот варира, воглавно до 3 мегабити максимум оди-за сите канали важи, ист е пример и на Канал5,Сител,Алфа,Телма,Алсат-М и сите останатите регионални канали).
Кој сака вака да експериментира, му треба ТВ што има DVB-T приемник и можност да снима со USB, потоа усб во пц, VLC и тоа е тоа. Сите канали се Free to Air(FTA), нема картички такви зезанција процедурата е лесна.

Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
Ме мрзи да читам може веќе и е спомнато, изгледа дека МРТ почна и вториот канал да го зрачи во HD резолуција преку своите предаватели. Еве што снимив преко мојот приемник:
Првиот канал

Вториот Канал

Битрејт е повеќе од одличен, 8 мегабити преко DVB-T nice job.
Собранискиот не е во HD, си оди во стандардна резолуција, али сепак пишува на тест сликата 1080i 50 и тој ке оди во иднина-најверојатно.

Инаку еве линкови и од други канали што тестирав bitrate и резолуции:
-Инфо Канал на Бум ТВ што нормално си оди преку нивен мултиплекс>Тука( и другите канали се во таа резолуција и тој битрејт, само неможам да ги проверам пошто неам Бум ТВ и истите се и заклучени.
-МРТ 1 што е отклучен а истовреме е на еден од мултиплексите на боом тв(за ова веќе зборував, не сите се во можност да го примат сигналот од предателите на МРТ, па затоа боом ги има отклучено, иста резолуција и битрејт како и инфо каналот)>Тука
-Локален канал (Sitel 2) што оди преко мултиплекс на One што им се доделени за национални и регионални канали(нема врска ова со Бум ТВ- не мешајте)>Тука(Резолуцијата е иста за сите канали и национални и локални, а битрејтот варира, воглавно до 3 мегабити максимум оди-за сите канали важи, ист е пример и на Канал5,Сител,Алфа,Телма,Алсат-М и сите останатите регионални канали).
Кој сака вака да експериментира, му треба ТВ што има DVB-T приемник и можност да снима со USB, потоа усб во пц, VLC и тоа е тоа. Сите канали се Free to Air(FTA), нема картички такви зезанција процедурата е лесна.
Значи, од ова можам да заклучам дека: Покрај МРТ 1 ХД, сега во етер зрачи и МРТ 2 ХД, и дека во блиска иднина во ХД ќе зрачи и Собранискиот?

Kajgana Shop

На врв Bottom