- Член од
- 11 април 2013
- Мислења
- 355
- Поени од реакции
- 183
Со оглед дека и на МРТ Собраниски Тест сигнал пишува 1080i 50, би требало да биде пуштен за некое време. Кога има кошарка на собраниски би сакал во HD да ја гледам 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Проверив и Собраниски го имаат во ХД резолуцијаСо оглед дека и на МРТ Собраниски Тест сигнал пишува 1080i 50, би требало да биде пуштен за некое време. Кога има кошарка на собраниски би сакал во HD да ја гледам![]()
.Барем спорт и на него ќе гледаме со ХД резолуција.Јас едвај ги фатив 2 канала(МРТ1 HD,МРТ 2 HD), изгледа собранискиот некако избегал. Користев антена со појачувач, ама бев најдолу во куќата па не сум фатил ништо. Подоцна ке наместам антена убаво ко човек и ке пишам. Инаку од кај си, ако си од Скопје можеби таму е и предвреме пуштен. Кај мене во Куманово, сега за сега не го сретнав истиот.Проверив и Собраниски го имаат во ХД резолуција.Барем спорт и на него ќе гледаме со ХД резолуција.
Да на иста е.dali nekoj moze da mi kaze dali sobraniskiot kanal HD e na ista frekfencija so drugite dva HD kanali?
Скенирај од почеток може во Кичево е на друга фрекфенција.Инаку во Скопје на истата фрекфенција се сите три.izgleda vo kicevo seuate go nemaat pusteno bisejki dvata gi ima a sobraniskiot go nema
Како мислиш го нема тоа ХД? И што значи Upscalling?Почнале upscaling да и прават на програмата,ај може и во брзо време ќе префрлат на целосно ХД.Исто така и на МРТ 1 ХД каналот што беше го нема веќе тоа ХД.