МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед дека и на МРТ Собраниски Тест сигнал пишува 1080i 50, би требало да биде пуштен за некое време. Кога има кошарка на собраниски би сакал во HD да ја гледам :)

Со оглед дека и на МРТ Собраниски Тест сигнал пишува 1080i 50, би требало да биде пуштен за некое време. Кога има кошарка на собраниски би сакал во HD да ја гледам :)
Проверив и Собраниски го имаат во ХД резолуција :D.Барем спорт и на него ќе гледаме со ХД резолуција.

Zdravo decki kaj mene ja ima MTV1HD I MTV2HD no a nema sobraniskiot vo HD pa prasanjeto mi e dali nekoj ke moze da proveri i da mi kaze dali e na ista frekfencija so ostanatite dve HD?bidejki kaj mene na ista frekfencija gi faka MTV1HD MTV2HD i sobraniskiot no ne e vo HD

Проверив и Собраниски го имаат во ХД резолуција :D.Барем спорт и на него ќе гледаме со ХД резолуција.
Јас едвај ги фатив 2 канала(МРТ1 HD,МРТ 2 HD), изгледа собранискиот некако избегал. Користев антена со појачувач, ама бев најдолу во куќата па не сум фатил ништо. Подоцна ке наместам антена убаво ко човек и ке пишам. Инаку од кај си, ако си од Скопје можеби таму е и предвреме пуштен. Кај мене во Куманово, сега за сега не го сретнав истиот.

i kaj mene vo kicevo ja nema a eden drugar od prilep rece deka kaj nego gi imalo site tri kanali vo HD a kaj mene samo dvata se sobraniskiot ne e

Да, во Скопје го има. Сите 3 канали се во 1920х1080. Таман пред светско. Да се надеваме дека и операторите ќе ги пуштат. За МРТ 2 не ме занима, ама Собраниски нека пуштат во ХД, и таму има спорт.

dali nekoj moze da mi kaze dali sovraniskiot kanal HD e n ista frekfencija so drugite dva HD kanali?

izgleda vo kicevo seuate go nemaat pusteno bisejki dvata gi ima a sobraniskiot go nema

izgleda vo kicevo seuate go nemaat pusteno bisejki dvata gi ima a sobraniskiot go nema
Скенирај од почеток може во Кичево е на друга фрекфенција.Инаку во Скопје на истата фрекфенција се сите три.

skeniram ama go nema a dvata HD gi imam samo sobraniskiot go nemam

И кај мене во Скопје се на иста.

Почнале upscaling да и прават на програмата,ај може и во брзо време ќе префрлат на целосно ХД.Исто така и на МРТ 1 ХД каналот што беше го нема веќе тоа ХД.

Почнале upscaling да и прават на програмата,ај може и во брзо време ќе префрлат на целосно ХД.Исто така и на МРТ 1 ХД каналот што беше го нема веќе тоа ХД.
Како мислиш го нема тоа ХД? И што значи Upscalling?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom