Летување во Грција

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
877
Поени од реакции
1.336
Јас бев една година сместен одма во прв ред и само еднаш влегов таму во вода, ај што треба да се заборавиш за да отидеш во подлабоко туку па има и џепови идеш идеш и пропаѓаш до гуша па одма по тоа излегубаш и водата до колена се тоа од бранови што маваат нон стоп
Како единствена позитивна работа е што Оринџ бич е доста блиску па можеш да отидеш да фатиш место
Покрај ковиу, лагониси и оринџ и не е баш маст визит каламици ама ајде ствар на вкус
Orange beach па за мене ми беше најгрда, освен што те служа директ на плажа и бесплатни што се лежалките со едно нескафе од 3-4 евра, не ми беше толку убава бидеќи беше цела карпеста, а јас обожавам високи бранови и да нуркам (премногу сакам да нуркам). А Kalamitsi баш ми беше ТОП плажата мислам препрепреубава ми беше, бидеќи беше како залив навнатре немаше бранови и беше премирна водата (не ми сметаат сепак бранови) и се изнануркав/изнапливав како дете некое :D и океј си поминавме и со трошоци не беше ништо прескапо.
Автоматски споено мислење:

https://www.youtube.com/watch?v=_xzutGq57gs Снимивме неколку клипчиња со другарчето, еве видео од Каламитси, имаме и некој други плажи на каналот пуштено.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.395
Поени од реакции
1.255
Предложете места во Грција за два пара со мали деца 3 - 7 год. Во најбитните критериуми е да е полупансион и да е макс до кај 4-5h пат сметано од наша граница (Битола или Гевгелија). Значи предлози од луѓе со конкретно искуство од одреден хотел/вила, не цел регион или град или крак итн..
Неа Пори, песочна плажа, блиску ти е Св.Пантелемон, Лептокарија да шеташ ти е блиску, од граница до таму имаш 150км, и една патарина само, возам автобус и горе-доле имам возено, убаво е и Сивири, Фурка, тоа е накај Калитеа, подалеку е, ама за со мало дете и два пара, Неа Пори, рамно е местото, имаш плоштад да шеташ, сум се бањал таму кога имав време, топ, мене мн ми се свиѓа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Неа Пори, песочна плажа, блиску ти е Св.Пантелемон, Лептокарија да шеташ ти е блиску, од граница до таму имаш 150км, и една патарина само, возам автобус и горе-доле имам возено, убаво е и Сивири, Фурка, тоа е накај Калитеа, подалеку е, ама за со мало дете и два пара, Неа Пори, рамно е местото, имаш плоштад да шеташ, сум се бањал таму кога имав време, топ, мене мн ми се свиѓа.
Баш во тој регион резервиравме. Една мала населба која излегува на Скотина плажата. “Жртвувавме“ полупансионот во замена за ефтино апартманско сместување, околна природа и плажа и близината до МК.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.222
Поени од реакции
2.283
Не е баш на темата Летување али ме интересира некој што ги посетил манастирите во Метеора да сподели некои искуство, сакам еден ден да поминам таму пролетва?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.395
Поени од реакции
1.255
Баш во тој регион резервиравме. Една мала населба која излегува на Скотина плажата. “Жртвувавме“ полупансионот во замена за ефтино апартманско сместување, околна природа и плажа и близината до МК.
И Јерисос не е лошо воопшто, заборавив да ја спомнам и Олимпиада, мн мирно и тивко место, тоа е измеѓу Ставрос и Јерисос, како што кажав тој крај со автобус и 57 патници сум го возел.
Аспровалта е исто убаво, тоа се е натака, Ставрос е прилично поголемо градче, и положбата е исто како во Дојран, плажата е под патот, замисли го Дојран и Ставрос е исто, пазар, маркет, шеталиште, продавници.
Јерисос е помало место, ама таму имаш Лидл, горе е на ридот, од Ставрос до Јерисос имаш половина саат до 40 мин вожња, само не чини патот, нагорнини надолнини, дупки итн, чим одите со мало дете, Олимпиада разгледај, за друг пат да си знаеш.
Ова е подалеку од Лептокарија и Неа Пори и имаш 3 патарини надоле и 3 нагоре.
Мислам беше на третиот крак, накај Кавала надоле.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.680
Поени од реакции
16.885
И Јерисос не е лошо воопшто, заборавив да ја спомнам и Олимпиада, мн мирно и тивко место, тоа е измеѓу Ставрос и Јерисос, како што кажав тој крај со автобус и 57 патници сум го возел.
Аспровалта е исто убаво, тоа се е натака, Ставрос е прилично поголемо градче, и положбата е исто како во Дојран, плажата е под патот, замисли го Дојран и Ставрос е исто, пазар, маркет, шеталиште, продавници.
Јерисос е помало место, ама таму имаш Лидл, горе е на ридот, од Ставрос до Јерисос имаш половина саат до 40 мин вожња, само не чини патот, нагорнини надолнини, дупки итн, чим одите со мало дете, Олимпиада разгледај, за друг пат да си знаеш.
Ова е подалеку од Лептокарија и Неа Пори и имаш 3 патарини надоле и 3 нагоре.
Мислам беше на третиот крак, накај Кавала надоле.
Олимпиада е убаво за мали деца, а има и залив кај што е помирно, сместени у Врасна и Аспровалта поради БРАНОВИ одеа со локални автобуси на плажа позади Олимпиада. Јерисос пак знае да има студен ветер. Еднаш кога бевме во Врасна, толку имаше бранови што со кола отерав до Уранополи... сакав со ФЕРИ на Амулиани ама имаше огромна редица, можеби требаше пешки на ФЕРИто, ама не знаев кај симнува таму на Амулиани...
Олимпиада е најдобра опција спрема цените, башка кога бевме последен пат 1985 поред плажата немаше асфалт и коли, безбедно за деца мали, мислам и сега е така, на гооглеМапс може да се види...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.708
Јас минатата година бев пред Уранополис тука воглавно се сместени сите хотели на трет крак и можам да кажам водата и плажите катастрофа додека од другата страна поготово послем Неа Рода е топ од секој аспект

Kajgana Shop

На врв Bottom