- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.837
- Поени од реакции
- 10.736
Се слагам со се… освен можеби со последната реченица!Levica e Apasiev. Toa ne e zaso vladee diktatura tamu, tuku zaso on gi nosi glasovite. Mozhe da napusti i kje imaat 1000 glasovi na naredni izbori.
Za kandidatot e mn ednostavna dolukata, imaat izbor na anonimus ili klovn. Tie 2-3ca istaknati clenovi ne bi izlegle na izbori vo koj kje go izbrisat podot so niv. A levica ko partija ne mozhe da ide so anonimus, mora da digne dzeva.
За џева кревање само, им беше Перо Камиказа идеален избор! И си ја исполни целта.
Сега овие избори се “малку посериозни”.
Левица не е веќе мала, небитна партија како Дом на Лиле, или на Павле, или на Бачев кои и да беа партиите. Пајтончиња.
Левица самостојно има два пратеника, и број на гласови со кои лесно би имале 4-5 да имавме фер изборен модел!
А претендираат да имаат и повеќе од тоа, со што би станале важен фактор при следно формирање на Влада!
Таму им фокусот, океј..
Ама целосно да ги занемариш претседателските избори, па колку и да им се мали шансите… е аматерски потег!
Утре тој кандидат, кој и да е (а веќе знаеме дека е Ванковска..), ќе збори јавно! Ќе изнесува ставови, мисли…! Ќе дебатира јавно и ќе импровизира ин ситу!
Ќе биде лице на Левица баш во најбитните месеци пред парламентарните!
И ти да го ставиш сето тоа во рацете на надворешен човек,човек со багаж, човек кој политички по многу се разликува од наративот на Левица… е малтене пукање во нога!
Мене не ми е толку гајле за колку ќе изгуби Ванковска, туку што може негативен импакт да изврши и врз core наративот на идните пратеници и целата партија.