Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
14 август 2018
Мислења
4.838
Поени од реакции
10.751
Levica e Apasiev. Toa ne e zaso vladee diktatura tamu, tuku zaso on gi nosi glasovite. Mozhe da napusti i kje imaat 1000 glasovi na naredni izbori.

Za kandidatot e mn ednostavna dolukata, imaat izbor na anonimus ili klovn. Tie 2-3ca istaknati clenovi ne bi izlegle na izbori vo koj kje go izbrisat podot so niv. A levica ko partija ne mozhe da ide so anonimus, mora da digne dzeva.
Се слагам со се… освен можеби со последната реченица!
За џева кревање само, им беше Перо Камиказа идеален избор! И си ја исполни целта.

Сега овие избори се “малку посериозни”.
Левица не е веќе мала, небитна партија како Дом на Лиле, или на Павле, или на Бачев кои и да беа партиите. Пајтончиња.
Левица самостојно има два пратеника, и број на гласови со кои лесно би имале 4-5 да имавме фер изборен модел!
А претендираат да имаат и повеќе од тоа, со што би станале важен фактор при следно формирање на Влада!
Таму им фокусот, океј..

Ама целосно да ги занемариш претседателските избори, па колку и да им се мали шансите… е аматерски потег!
Утре тој кандидат, кој и да е (а веќе знаеме дека е Ванковска..), ќе збори јавно! Ќе изнесува ставови, мисли…! Ќе дебатира јавно и ќе импровизира ин ситу!
Ќе биде лице на Левица баш во најбитните месеци пред парламентарните!

И ти да го ставиш сето тоа во рацете на надворешен човек,човек со багаж, човек кој политички по многу се разликува од наративот на Левица… е малтене пукање во нога!

Мене не ми е толку гајле за колку ќе изгуби Ванковска, туку што може негативен импакт да изврши и врз core наративот на идните пратеници и целата партија.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.772
Поени од реакции
36.706
Koга беше несреќата во Ласкарци кажа нешто екстремно глупо, ме мрзи сега да го барам, ама памтам срам ме фати.
Тоа е реалноста на интелектуалците во Северен Фиром. Бабички на кои душата им живее во Југославија. За жал, ништо друго и поасално не изнедри овој амбиент..
Ванковска.jpg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.846
Ванковска првин треба да собере 10.000 потписи.

Инаку ако изборот е она, Гога или Стево јас би ја гласал неа. Се надевам ДПМНЕ ќе извадат добар кандидат, во тој случај можеби би се премислил.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.838
Поени од реакции
10.751
Ванковска првин треба да собере 10.000 потписи.

Инаку ако изборот е она, Гога или Стево јас би ја гласал неа.
Чим ја кандидираат, ќе и ги дадат на тацна!
…е сега уште левичариве тука да бидат искрени, и да кажат дали радосно ќе одат да се потпишат :sneaky:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.846
…е сега уште левичариве тука да бидат искрени, и да кажат дали радосно ќе одат да се потпишат :sneaky:
Колку што објаснуваше Апасиев процесот не е така едноставен за собирање потписи.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.838
Поени од реакции
10.751
Колку што објаснуваше Апасиев процесот не е така едноставен за собирање потписи.
Не е де. Со лични карти со матични броеви, со што ти ја знам..
Затоа и ги брецам левичариве :rolleyes:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Јас да, ако не помине прв круг онда за дпмне зашто нема поголема глупост од поништување ливче или не гласање
Автоматски споено мислење:

Иначе не сум левичар само симпатизер на нивната политика

Член од
14 август 2018
Мислења
4.838
Поени од реакции
10.751
Јас да, ако не помине прв круг онда за дпмне зашто нема поголема глупост од поништување ливче или не гласање
Бони.. друго ми е поентава..
Зад параван, и јас можам да гласам за кого сакам. Дури и за Ванковска, ако останатите се крш! Може и за Јанко! Кој ќе знае?

Меѓутоа кога ќе ви пратат наредба да одите и да се потпишете во Полиција, со све лични податоци.. Малку менува.. нели?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Зад параван, и јас можам да гласам за кого сакам. Дури и за Ванковска, ако останатите се крш! Може и за Јанко! Кој ќе знае?

Меѓутоа кога ќе ви пратат наредба да одите и да се потпишете во Полиција, со све лични податоци.. Малку менува.. нели?
Мене ништо не ми менува од ниеден аспект, ниту зависам јас или некој мој близок од партии па големо чудо ако ме таргетираат ко противник или шо ти знам
Потписи стално се собираат, еден мој братучед вече нема на кој нема дадено подршка безразлика дали е од сдс или дпмне, познаник му треба потпис и му завршуваш работа

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.681

Што се потпишуе у полиција?

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500

На добар дел од членството не му менува ама баш ништо, им менува само на тие кои чекаат нешто да добијат од некого. А впрочем има и веќе 1000 потпишано членови за пререгистрација на партијата и колку што знам скоро сите потписи беа од вистински членови а не од носење роднини и пријатели да се потпишуваат. Па не гледам да доаѓаат по дома да не апсат. Не се ова 90тите, денеска работа има еден тон. Попладне да те отпуштат до вечер ќе се вработиш.

Главниот проблем е краткиот рок на собирање и дека мора да биде во канцелариите на ДИК кој не се ни знае каде ќе бидат.

Член од
14 јуни 2021
Мислења
167
Поени од реакции
302
На добар дел од членството не му менува ама баш ништо, им менува само на тие кои чекаат нешто да добијат од некого. А впрочем има и веќе 1000 потпишано членови за пререгистрација на партијата и колку што знам скоро сите потписи беа од вистински членови а не од носење роднини и пријатели да се потпишуваат. Па не гледам да доаѓаат по дома да не апсат. Не се ова 90тите, денеска работа има еден тон. Попладне да те отпуштат до вечер ќе се вработиш.

Главниот проблем е краткиот рок на собирање и дека мора да биде во канцелариите на ДИК кој не се ни знае каде ќе бидат.
@Boro1918 пак ќе те прашам. Ме интересира што очекувате ама реално.
Што правиме со рејтингот како стоите? Ти викаше дека сте измеѓу 80-120 илјади гласови, а анкетиве на МРТ што ги прикажуваат Левица има слаб рејтинг, па вчера дури и послаб од ЗНАМ. Релевантни се или не?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Што правиме со рејтингот како стоите? Ти викаше дека сте измеѓу 80-120 илјади гласови, а анкетиве на МРТ што ги прикажуваат Левица има слаб рејтинг, па вчера дури и послаб од ЗНАМ. Релевантни се или не?
Релевантни се анкетите ко ланскиот снег

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Имам пишано веќе што очекувам. Не разбирам што очекуваш да ти одговорам на ова, да влезам во дискусии кои анкети се колку реални и кој штелува во чива корист? Гајле ми е искрено. Додека нема кривична одговорност за јавно пласирање на анкети, прашалници и останати такви статистички операции, секогаш ќе бидат ништо друго освен алатка за маркетинг.

Си има ден на одлучување и ќе се види резултатот тогаш. Мислам ЗНАМ :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom