Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.507
Поени од реакции
5.237
По идеологија сум комунист. По природа тоа е левичарска идеологија, најлево негде таму ама како Југословенски комунист малце сум по флексибилен, идам над лево-десно искрено, дури мислам дека левичарството и десничарството е schism кој што треба да го откорениме во иднина, ми се свиѓаат пиратските партии пример кои што не припаѓаат никаде на спектрумот, али поради тоа и тие имаат недостаток од идеолошки допринесок кон општеството, само се фокусираат на правата за приватност, новиот дигитален свет, и така натака. Тоа се многу битни работи за сегашноста и иднината во овој технолошки свет, но за поголеми промени треба повеќе. Како и да е, добро е да се учи од сите страни и да се зимаат позитивните работи.

Небитно. И Едвард Кардељ во неговата книга за самоуправување ги критикува комунистите што се сметаат за екстремно лево, тогашни Сталинисти и баграта Маоистичко-Хоџаистичка што си доаѓа со нив.

Е сега тука доаѓа проблемот. Првин, Апасиев е професор по Римско-Ватиканско право другари. Тоа нема никаква благевезална со ништо што Маркс, Енгелс, Ленин, Тито, Кардељ го теоризирале и го пишувале. Ама баш баш никаква. Тоа се антики невидени коишто ако ги прилагодиш во денешното општество ќе дојде до ерадикација на цел човечки род. Црните времиња Ватикански т.е. на Римската Империја? Епа знаете како? Апасиев не е од Титов Велес, он е од Римски Велес.

Левица? Па и Хитлеровата партија била социјалистичка, ама национал социјалистичка. Има разлика. Исто и на Апасиев Левицава е нацистичка. Првин иде му се поклања на Хоџа у Албанија таму, а не знае какви проблеми сме имале ние со него и со Мао/Сталин тука во време на Југославија? Колку проблеми изнаправи Хоџаистичкото гомно со Косово, тоа до ден денес го трпиме. Апасиев е нацист. Вие мислете си што сакате, ова што го тврдам е факт.

Кога беше пред некое време едно случување, некоја катастрофа што се случи, Апасиев му се пушти на тогашниот технички Талат Џафери - за мене еден редок човек од баграта на ДУИ коишто се чудам и како е со нив, единствениот албански политичар со искуство и во доброто и во најлошото, но со интелект, му се пушти Апасиев на него зошто он не објавил за катастрофата... а да, во Русија кога ИСИС го нападнаа концертот. Е да... Небитно. Битно е, му се пушта гомново нацистичко на Џафери, ама луѓе, он не сфаќа дека тоа е работа на гомново отоманско тогашен министер за надворешни работи Бујар Османи? Што има и џамија иначе? Алооо!!! Џамија има Бујар Османи луѓе, тој е доктор по внатрешни органи бе, доктор е мрсулот грд... има џамија. Мислете си сега кај живееме малце, прст на глава ставете. Бујар Османи е катапултец Ал-Каедовски со токлу грда фаца, аууу, тој не е Албанец еј, тој е ебан Отоманец. Е од друга страна Џафери е Албанец. Каков таков, не е ангел човекот (кој е ангел тука?), ама има искуство еј. Од ЈНА, до АРМ, до УЧК у најзаебаните времиња. И плус има студирано во Београд. Не го наоѓаш него на улица туку така. Има искуство. Овој грдиов срам од надворешни Османлија Бујаровски се следи со Груевски на социјални мрежи. А Џафери и Груевски не се мирисаат баш, затоа што Грујо беше и е нацист. Ете кај доаѓа Апасиев тука пак. Ова се некои работи што само треба да се посматраат и да се видат. Толку се разбира Апасиев што го критикува тогашниот премиер за нешто што беше работа на министерот за надворешни работи. Римско право другари ;) LOL.

Истотака, ова на страна, зошто во Левица нема ич албанци? Епа има причина зошто нема. Не е зашто нема албанци левичари, туку е зашо Левица се нацисти. Толку. Исто знам и луѓе лично во Левица на голема функција сеа шо се, т.е. пратеник еден, што типот има речиси силувано една девојка пред неколку години. За ова лично јас и неколку луѓе имаме докази што ги чуваме. Жртвата не одлучи ова да отиде понатаму, така да поради почит нема да зборам околу ова повеќе, али имаме бомби и ние вистинските партизани и комунисти во нашите раце. Уживајте си вие само. Со ненормални психопати си имаме работа. Нема да коментирам повеќе околу тоа, типот ми опцу мајка на ФБ над сето ова, ја му се заканив со Калашникови преку коментар - али другари бевме претходно, ме знае он дека нема ништо да се деси и ако го видам само у живо ќе го распукам пет-шест па и десет шамари... а он фаќа ме пријавува во полиција. Левичарот револуционер. Јебем ти и Левица и Десница, овоа е само говно лажно-опозициско што ги фаќа луѓето за прости работи со нивните говори таму дека биле против сите политички партии, ау-бау... била едина партија што има раст...? Па едина нова партија е, нормално дека ќе има раст. Само знаете, не секој во Левица е нацист. Тоа е проблемот. Ама ќе сфатат луѓето кога-тогаш.

Апасиев е Хоџаист, Маоист, и е непријател на сите Југословенски народи. Тоа значи е наш непријател. Е сеа, со среќа нека ви е левичари. Над сето тоа, плус, Левица е украдена партија. ;) Кој е позади неа? Баба рогата шо се крие у Унгарија со нивните баба роги корпорации за перење пари.

Апасиев ги чита гомнава прости ко буквар, ја го читам него ко Капитал бе другари.

Го пуши куренцето на iX KingPing кинезот нацистички што се преправа дека е комунист, мулти-поларен свет? Ау бау? Еве го мулти-поларниот свет. Го живееме денес и е Трета Светска Војна другари. Според Асанж оваа војна планираат некои инцестоидни ционисти да трае засекогаш. Ама нема да дозволиме тоа да се деси. Како и да е, наместо мулти-поларен свет и останати говнарски терминологии на кинезиве што патат од Kissinger синдром, во левичарстовото ние си имаме интернационализам. Тоа е буквално спротивното од глобализмот кај што денес уништува многу уникатни култури, вклучувајќи ја и нашата традиционална. Во интернационалата убаво си ја пишува цела комунистичка и работничка химна. Во интернационализмот и Тито. сам говори со цитати, се почитуваат и се негуваат сите убави традиционални работи, културни богатства од сите народи и народности. Во мулти-поларниот свет? Еве братче што се дешава, Палестинци гинат таму а живеат и православни и муслимани и комунисти и секакви луѓе и народности, а ние на нашето министерство за надворешни до ден денес ова го имаме на сајтот:
Прегледај го приврзокот 439864

Бруки. Мулти-поларен свет, курац-палац, а не знае Апасиев да допринесе за овоа горе срањево коишто го гледаат дипломати и само си викаат колкави куропушачи се овие македонциве, за 1000 денари ќе ги шитнат и сите идеали и сѐ што треба само да останат или да седнат на столче, и после сакаме да не примат во ЕУ? Луѓе - знаете ли колку корупција ќе снема ако влеземе во ЕУ? Тоа самата Македонска популистичка елита на политичари не го сака. ЕУ до сега ќе не примеше сто пати, немаше ни со Грција да имаме проблеми со името, сѐ тие проблеми се поради неспособноста на нашите политичари, и желбата за нивниот џеб да стане сѐ подебел.

Со среќа нека ни е на сите.
Сега ми е јасно зошто Владе, Маде и останати демократи имаат такво мислење за комунистите!

Kajgana Shop

На врв Bottom