Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Во склад со оваа нивна политика ќе повика ли ДПНЕ на војна за чистење на Шиптaрите, Власите, Ромите, Турците, Србите и сите други не-Македонски елементи од Македонија? Зошто оваквата нивна политика би водела само кон тоа. Ако не сака да повика на истата војна тогаш не ја разбирам која е нивната потреба за понатамошно повикување за овој пат институционална сегрегација и раслојување на општеството во Македонија.

Мислам да не се правиме на луди, ја разбирам поентата. Си тераат со планот на шиптaрите за федерализација на Македонија со надеж дека ете они ќе го владеат Македонското етничко гето. Пак ние ќе си бидеме северџани по пасош и се останато ( дека секако ДПНЕ не се бори за Македонска држава и со тоа не е против Преспанскиот договор, Тиранската спогодба, Мајски/Пржински договор, Рамковен. ДПНЕ не е против ништо). ДПНЕ само се бори за некаква Македонска етничка заедница. Сигурен сум дека не би имале проблем за таква заедница да се борат и во склоп на некоја друга држава.

Али ДПНЕ никогаш ама баш никогаш, суштински не се борел за Македонска држава, тој фолклор патриотизам каде што правиш ефтини статуи, додека на ДУИ кадарот го буташ по секоја државна институција, додека имаш 67 ПРАТЕНИКА 63 пратеника, за жал не се рачуна.

67 пратеника еј. Па СДС да освојат 61 пратеник, тие ќе ги укинат сите други партии во Македонија. ДПНЕ со 67 63 пратеника ладно на ДУИ им даваше по 1/3 од владата и им исполнуваше желби.

EDIT: Моја грешка биле 63 пратеника.
Не знам кај си бил кога ни се смееа овде кога зборувавме за тиранска платформа и губењето на идентитет што ни се деси, да не се правиме луди....овде сме кај што сме заради комуњарата.
Ако ви одговара гласајте си ја ме заболе курот, еве и Левица се приклучила.....барем идеолошки земено заедно се со СДС.
Само немој опозиција да окривувате за срањава.....како бе не ви сметаше СДС како опозиција у време на Грујо?
Ебаве тоа чекичите...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.519
Поени од реакции
9.378
Ми продавате тука етнички национализам како замена за државен патриотизам/национализам, а сте коркачи во душа и 30 години ја продавате државата како измеќари на СДС додека најголеми партнери ви се ДУИ и АА/БЕСА сега.

Процесот како дојдовме до ова дереџе, ДПНЕ беше и е дел од него веќе 30 години. Абе еден од врвот на партијата нема храброст да излезе на говорница и да рече дека ќе го поништи Преспанскиот договор ( иако сите ќе знаеме дека лаже). Машкоста ви ја чуваат во кутија во амбасада. Затоа намалете доживљај и не ми продавајте етнички национализам, кога никогаш нема да ја имате храброста да ги спроведете крајните цели на истиот.

4 години ве немаше нигде се криевте по дупки, али сега замирисаа фотељи и одеднаш станавте многу активни и воинствени.
ние кога продававме државен патриотизам вие не сметавте за небањати заостанати и затуцани и не вративте таму каде што сме сега, сега вас ви текна за државен патриотизам од кога ја растуривте државата и ја расподадовте на кој ќе стигне, сега ќе глумите државен патриотизам на севернава вештачка творевина а претходно се исмејувавте со Македонија и све македонско, бегај не ме нервирај.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ми продавате тука етнички национализам како замена за државен патриотизам/национализам, а сте коркачи во душа и 30 години ја продавате државата како измеќари на СДС додека најголеми партнери ви се ДУИ и АА/БЕСА сега.

Процесот како дојдовме до ова дереџе, ДПНЕ беше и е дел од него веќе 30 години. Абе еден од врвот на партијата нема храброст да излезе на говорница и да рече дека ќе го поништи Преспанскиот договор ( иако сите ќе знаеме дека лаже). Машкоста ви ја чуваат во кутија во амбасада. Затоа намалете доживљај и не ми продавајте етнички национализам, кога никогаш нема да ја имате храброста да ги спроведете крајните цели на истиот.

4 години ве немаше нигде се криевте по дупки, али сега замирисаа фотељи и одеднаш станавте многу активни и воинствени.
Како не се погоди Мицковски лажго како комуњариве, може ќе го главте :LOL:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
8.517
ние кога продававме државен патриотизам вие не сметавте за небањати заостанати и затуцани и не вративте таму каде што сме сега, сега вас ви текна за државен патриотизам од кога ја растуривте државата и ја расподадовте на кој ќе стигне, сега ќе глумите државен патриотизам на севернава вештачка творевина а претходно се исмејувавте со Македонија и све македонско, бегај не ме нервирај.
Точно е, продававте државен патриотизам. Што направивте навистина патриотски за државата.

Се справивте со некој од ДУИ или СДС?
Се справивте со невладините финансирани од странски структури?
Ја средивте полицијата, правосудството или војската за да има институции кои сега би им се спротиставиле на СДС?
Да не успеавте да вратите некоја од општините загубени со територијалната реорганизација како Кичево или Струга?
Да не создадовте патриотски невладини организации преку кои постоечката интелектуала ќе можеше да се изрази, и ќе се создаваше нова?
Да не го средивте МАНУ или Универзитетите?
Да не ја организиравте дијаспората?
Да не се справивте со исламскиот фундаментализам или асимилацијата која се прави преку истиот кај Турците, Бошњаците, Ромите и Македонците?

Да не беше патриотски кога намерно ја праќавте вашата стока да ги растури навивачките групи зошто беа против вашите зделки ДУИ дезертер да биде министер за одбрана и зошто се осмелија на Артан Нежни да му се спротистават на Кале.

Вашиот патриотизам е еден километар долг а еден милиметар длабок.

НИШТО немате направено. Вие сте само тука за да го менаџирате гневот на Македонците со неважни глупости, и при тоа истите да не добијат никакви суштински добивки. Кога 10-15 години ви викавме дека СДС мора да биде уништено и не треба да се соработува со ДУИ, вие си свиркавте во фотељи со изговорот "Абе знаеш не може тоа така, а и што прави разлика ене ги немоќни се. Никогаш нема да бидат на власт".

Утре кои било Македонски партии ( нормално без СДС) да имаат 61 пратеник. ДПНЕ ќе биде главниот противник да се прави влада без ДУИ или АА. Зошто како што кажав, машкоста е во кутија во амбасада.

Како не се погоди Мицковски лажго како комуњариве, може ќе го главте :LOL:
Види меѓу мене и тебе, само ти имаш гласано за партија чии претставници гласале за Преспанскиот договор, а моментално и го прифаќа истиот. Северџану.

Последно уредено:
Член од
18 март 2019
Мислења
445
Поени од реакции
2.045
Тоа е таа реторика, "плукате по мицко, а не плукате по заев"(не дека по заев генерално повеќе се плука ама ајде). Место да пробаат да сфатат зошто се плука по него, полесно е да се правиме на три и пол и да филозофираме како Левица обработувала за сдс. Ми се повраќа од помислата дека гласот на вакви ликови вреди исто колку и мојот и дека тие одлучуваат за мојата иднина. Патетично..

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Види меѓу мене и тебе, само ти имаш гласано за партија чии претставници гласале за Преспанскиот договор, а моментално и го прифаќа истиот. Северџану.
Глуп си како точак :)
Автоматски споено мислење:

Тоа е таа реторика, "плукате по мицко, а не плукате по заев"(не дека по заев генерално повеќе се плука ама ајде). Место да пробаат да сфатат зошто се плука по него, полесно е да се правиме на три и пол и да филозофираме како Левица обработувала за сдс. Ми се повраќа од помислата дека гласот на вакви ликови вреди исто колку и мојот и дека тие одлучуваат за мојата иднина. Патетично..
Ќе ти се повраќа и од сам себе ако знаеш како си манипулиран. :)

Член од
21 март 2014
Мислења
525
Поени од реакции
393
https://sdk.mk/index.php/makedonija/vo-eu-zabranuvame-spodeluvane-na-rasna-i-etnichka-pripadnost-kazha-evroambasadorot-gir-za-zakonot-za-lichni-karti/

Мене не ми е јасно што работеле од СДСМ / ВМРО / БЕСА на поле евроинтеграции, ова само покажува дека имаат желба само за фотелја и ништо повеќе од интерес, Левица мора да расте или отиде возот во пченката.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Фората со законов е околу македонскиот идентитет, не траки околу рацете и слични срања кои ви ги продаваат по медиуми.
Левица сака да ја амортизира ситуацијава, да знаете што е поентата околу оваа фама со законот, секој со свој памет понатака.....Бог сречу, што викаше еден :)

https://sdk.mk/index.php/makedonija/vo-eu-zabranuvame-spodeluvane-na-rasna-i-etnichka-pripadnost-kazha-evroambasadorot-gir-za-zakonot-za-lichni-karti/

Мене не ми е јасно што работеле од СДСМ / ВМРО / БЕСА на поле евроинтеграции, ова само покажува дека имаат желба само за фотелја и ништо повеќе од интерес, Левица мора да расте или отиде возот во пченката.
Што го мешаш ВМРО кога е у опозоција?
Добро бе, што ве учеа у школо? :)
И да е пропаганда, не е само да се лупета како Максим по дивизија!

Последно уредено:
Член од
18 март 2019
Мислења
445
Поени од реакции
2.045
Ќе ти се повраќа и од сам себе ако знаеш како си манипулиран. :)
Ако сум манипулиран кога тогаш ќе исплива тоа на површина и ќе се повлечам, за разлика од класичниот дпмнеовец или комуњар и нема да удирам со глава во ѕид за политиките кои ми ги пласира партискиот лидер.
Секако јас и да бидам манипулиран нема да направам голема штета, подолу од ова не може, за разлика од некои други што 30 години заедно го бушат дното за партиско вработување или од немање IQ на магаре да сфатат дека нешто е труло во државата Северџанистан.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Претходните страни дискусијата тотално нема логика. Се напаѓа Мицко кој за разлика од СДС има најмала кривица, а па едни одма автоматски удат во неоснована контраофанзива дека секој што напише против ДПМНЕ/Мицко одма дека бил за СДС.

Нека се донесе, нека ни пишува македонци на тие што ќе се пишеме само после за штетите вајда ќе испадне дека Левица е крива. Мицко ќе глуми дека издејствувал тој лично за да ни пишува македонци, Зајко ќе глуми дека таков бил благодарение на договорот од Преспа, а шипо и остали ќе дупат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако сум манипулиран кога тогаш ќе исплива тоа на површина и ќе се повлечам, за разлика од класичниот дпмнеовец или комуњар и нема да удирам со глава во ѕид за политиките кои ми ги пласира партискиот лидер.
Секако јас и да бидам манипулиран нема да направам голема штета, подолу од ова не може, за разлика од некои други што 30 години заедно го бушат дното за партиско вработување или од немање IQ на магаре да сфатат дека нешто е труло во државата Северџанистан.
Можам да ти кажам дека не ме интересирало порано политика, може да видиш и по нивото на моја интеракција на овие теми у задње време. Дури и сум го критикувал ВМРО, ме мрзи да барам по постови.
Она што не можам да го сварам е ова што ни се случува задњи 4 год., срамота е да дозволиме ова што ни се случува. Веруј ми ни имам бенефит ни ништо од ова, освен што си го губам времето. И можеби некој личен бенефит, да се подигне малку свеста и разбирањето за политичкиве случувања. Ако гледаш хронолошки ја прв почнав да ја размрсувам целава ситуација, не дека е нешто тешко да ги поврзеш работиве.

Претходните страни дискусијата тотално нема логика. Се напаѓа Мицко кој за разлика од СДС има најмала кривица, а па едни одма автоматски удат во неоснована контраофанзива дека секој што напише против ДПМНЕ/Мицко одма дека бил за СДС.

Нека се донесе, нека ни пишува македонци на тие што ќе се пишеме само после за штетите вајда ќе испадне дека Левица е крива. Мицко ќе глуми дека издејствувал тој лично за да ни пишува македонци, Зајко ќе глуми дека таков бил благодарение на договорот од Преспа, а шипо и остали ќе дупат.
Не може да пишува македонци, тоа оди контра договорот. Веруј ми Мицко само му го чисти патот у провалија, овој закон може да помине само ако пишува граѓани на РСМ на л.к. а за тоа македонската јавност не е уште подготвена...и дај боже никад и да не биде.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не може да пишува македонци, тоа оди контра договорот. Веруј ми Мицко само му го чисти патот у провалија, овој закон може да помине само ако пишува граѓани на РСМ на л.к. а за тоа македонската јавност не е уште подготвена...и дај боже никад и да не биде.
Според кој дел од договорот не смее да пишува македонци? Го имаш онлајн цитирај го делот.

Член од
21 март 2014
Мислења
525
Поени од реакции
393
Го мешам ВМРО затоа што е била позиција и треба убаво да знае кои се регулативите на ЕУ, а и без разлика кај се наоѓа треба да работи од интерес на државата, а со поддршка на овој закон(за кој евроамбасадор ти посочува дека е неевропски), секој еден што дава поддршка за овој закон работи против интересите на Македонија(членство во ЕУ).

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Според кој дел од договорот не смее да пишува македонци? Го имаш онлајн цитирај го делот.
Еве и Заев што кажува...он го потпиша договорот.

Го мешам ВМРО затоа што е била позиција и треба убаво да знае кои се регулативите на ЕУ, а и без разлика кај се наоѓа треба да работи од интерес на државата, а со поддршка на овој закон(за кој евроамбасадор ти посочува дека е неевропски), секој еден што дава поддршка за овој закон работи против интересите на Македонија(членство во ЕУ).
Во интерес на нас македонците е најбитно, затоа што никој не не ебе. Затоа остај го нека го донесе законот и да видиме што ќе ни пишува на нас македонците....толку ли сте глупи да не можете да разберете што е у наша корист?
Јебеш амбасадори....пред референдум и папата беше овде да не убедува.

M

Macedon1um

Гостин
Ве измочаа од Европа, демек се залагате за влез таму Дпмне/Сдс/Дуи а дури и за основни работи не сте во тек Крмов џабе ви делеше лекции пред неколку дена. Ова само покажува колку големиве партии немаат визија, желба и капацитет да ја однесат државава во ЕУ - само мислат на тендери и пари за лично богатење

Kajgana Shop

На врв Bottom