Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Море ботчињаааа. Ќе висите сите.

Левица е лева партија.ТАЧКА.
Сите останати се десни партии. ТАЧКА.

ЛЕВИЦА е Србија, Русија, Кина, омилената КУБАА, богатата Венецуела итн.

Сите останати се Америка, Англија, Германија, Франција итн.

Значи лево против десно. ТАЧКА.

Ај па вака сеа. Које појак Америка или Русија? Србија или Хрватска? Итн.

Значи Левица е со лева идеологија.
Се стреми кон воведување на социјализам во Македонија и давање поголеми ингеренции на претседателот на државата отколку премиерот.
Прогресивен данок.
Државното пред приватното.
Редовна војска.
Национална свест на високо ниво.
Сите да бидат еднакви или на приближно еднакви.
Бесплатно здравство.
Заштита на државните интереси пред приватните.
Македонски ГУЛАГ.
Македонскиот и само македонскиот официјален јазик.
Една изборна единица.
И така натака ...

Нешо ќе биде као сеа у Србија Вучич шо е.
ОБЛО кажано.

Овие сите ТАЧКИ погоре ги имаше во програмата за 2020 година.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Море ботчињаааа. Ќе висите сите.

Левица е лева партија.ТАЧКА.
Сите останати се десни партии. ТАЧКА.

ЛЕВИЦА е Србија, Русија, Кина, омилената КУБАА, богатата Венецуела итн.

Сите останати се Америка, Англија, Германија, Франција итн.

Значи лево против десно. ТАЧКА.

Ај па вака сеа. Које појак Америка или Русија? Србија или Хрватска? Итн.

Значи Левица е со лева идеологија.
Се стреми кон воведување на социјализам во Македонија и давање поголеми ингеренции на претседателот на државата отколку премиерот.
Прогресивен данок.
Државното пред приватното.
Редовна војска.
Национална свест на високо ниво.
Сите да бидат еднакви или на приближно еднакви.
Бесплатно здравство.
Заштита на државните интереси пред приватните.
Македонски ГУЛАГ.
Македонскиот и само македонскиот официјален јазик.
Една изборна единица.
И така натака ...

Нешо ќе биде као сеа у Србија Вучич шо е.
ОБЛО кажано.

Овие сите ТАЧКИ погоре ги имаше во програмата за 2020 година.
Не се брукај.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
ВМРО и СДС си го изгласаја буџето и за догодина. Ништо ново, ништо невидено.
Едните ко да се бунат а другиве ко да се бранат.
Левица ќе им дојде до АК на двете.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.163
Поени од реакции
828
Да се надодадам само. Веќе постои инфраструктура и организација низ која може да се спроведе истото. Работничките Универзитети. Сите тие локални факултети и дисперзирани студии треба да се укинат и да се заменат со достапни стручни обуки каде што секој граѓанин би имал право да посети да кажеме по еден курс бесплатно на секој 4-8 години ( со услов на пример дека не смее да пропушти повеќе од 10% од предавањата или треба да плати). Заварување, Електричари, ИТ, Водоводџии, Механичари, работа со гипс картон, обуки за управување со тешка механизација, шиење/кроење, земјоделство/сточарство/овоштарство/пчеларство, масажери, медицински сестри итн ... .
Дури и да се иселуваат тие што ги поминале курсевите, далеку повеќе пари ќе направат ( и пратат назад дома ) ако работат како квалификуван кадар, наспроти да работат по бутици, брза храна и собарки.
Сето ова секако би се одвивало во форма на вечерна школа со што би можело и да се вработуваат како предавачи веќе вработени лица наместо да се држат професори со полно работно време. Да цената најверојатно би била малку посолена за се да имплементира. Али немањето продуктивни животни вештини е голема рана на нашето општество која мора да почне да се решава.
Квази-факултетите тешко дека ќе се укинат затоа што се добра основа за перење пари и млатење ќеш! Пред неколку години еден мрзлив мамлаз го запишаа на ФОН ама "студиите" прекинаа у моментот кога неговите родители станаа стечајци и престанаа да му ги уплаќаат семестрите(околу 2000 евра мислам од семестар или така некако)....Испаѓа дека мамлазов ќе завршел некаков факс и ќе се стекнал со диплома ако неговите редовно продолжиле со уплата на семестрите! Е сега утре таков дибек ќе ви стане шеф у фирма по партиска линија и ќе мора да го трпите,затоа ја подржувам твојата идеја за укинување на тотално безвезалните и непотребни дисперзирани студии

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Македонски ГУЛАГ е понереален од македонскиот град на Марс на Интегра.

Фокусирајте се на реалните гов*а.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Ајмо људиии јефтино македонско државјанствооо. Потребни су вам само три сведокааа.
Левица моментално се бори да го запре скандалозниот закон за државјанство кадешто во иднина полесно ќе биде доносењето гласачи од надвор.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
која коинциденција и у спотот иде со старец
54520946_2154406458110404_812309080247894016_o.jpg

Атрактивната Евгенија е поранешна манекенка и мисица, некогашна членка на модното студио „Шанел“ од Битола со кое има учествувано на многу модни ревии, а освоено и повеќе титули на разните избори за убавина.

Screenshot_45-8.jpg

Убавата Евгенија е позната и како модел, а особено популарна стана пред 7 години, кога во етерот се појави контроверзното видео на групата „Пука козметика“ за темата „Си го бара“ кое изобилува со прилично провокативни сцени, какви што се и стиховите на песната, кои обработуваат токму и таква, скокотлива тематика.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
Димитар Апасиев

15416080_1238372006228135_1678163498_n.jpg dimitar-apasiev-D-Andonovski.jpg

,,...Проклет да бидам, се сеќавам како вчера да беше, а еве скоро деценија помина. Тоа беше еден ден, што траеше цела година. Доцна есен. Тажно време. Сивило. Транзицијата нѐ покоси. Моите останаа на улица. Двајца студенти, четворица невработени.
Станувам сабајлето. Ќе одам за Скопје. Да полагам испит. Спреман ми е по возови и автобуси, оти се нема пари за кирија. Ама се знае пустото. Од инат.
Новчаникот празен. Немам двеста денари за пат. За појадок и кафе ич не се ни помислуе. Луксуз е тоа за нас „провинцијалците“.
Стутулен сум, a внатре вријам. Ми се урлика. Жими сѐ ќе убијам некого! Стварно. Баба ми, Бог да ја прости, се туфка. Оди кај комшиката Вера од спротива да позајми. ДВЕСТЕ ЕБЕНИ ДЕНАРИ. За внукот да ѝ полага у Скопје. Оти „учи детето“.

Нешто се скрши во мене. Ги зимам. Понижено и бесно. Одам на станица. Купувам билет у еден правец. Знам. Повратниот е поевтин, ама нема. Се качувам. Седнувам покрај џамот. Ги кријам солзите, ама течат како споулавени. Не можам да ги контролирам. Од дете немав плачено. Сигурно нешто заебано ми се дешава. Гадно, а големо. Прелом!

Стигнувам на Правен. Сите се спремаат пред полагање, ја мртов ладен. Немам ни книга, ни бутур. Сум ја забораил у фрката. Зјапам ко нетокму у една точка. – „Шо ти е бе“? – ми викаат колегите. – „Ништо бе“, викам. „Малце сум изморен. Учев синоќа до касно“. Како не бе. Лажам. Никогаш не учев ден пред испит.
Влегувам и положувам. Десетка кај Шкариќ. Од прва. Оти преполагањето е за бубачи.
Излегуваме. Сите одат на кафе. Да се почастат и зезаат. Ме викаат и мене. Ги лажам дека не ми се пие, дека имам „работа“. Фатив да шетам накај Карпош. Сам. Без цел. Од причина што е појака и од целта и од смислата.
Се мотам ко мува без глава, а длабоко медитирам. И пцујам. Ебате државата која ја заболе за децата на стечајците кои нeмаат пари да си ја платат партиципацијата. Ебате системот кој и најдобрите студенти ги гледа само како уплатница. Овде нешто смрди. Не, не… Не може вака! Нешто длабоко не е во ред. Нешто од корен треба да се смени. Да се исече. И пак да се засади.

Сум талкал цел ден. На стемнување заплискува дожд. Ме потсетува дека е време за дома. Купувам билет со стоте денари шо ми останаа. Се прибирам. Вечерта легнувам да спијам. Капнат уморен, ама освестен. Социјално и класно. Од таа ноќ веќе ништо нема да биде исто. Автентичниот политички активизам мора да почне, оти идиоти ни ја креираат судбината! И тогаш, и сега.

Неколку години потоа се случи „ЛЕНКА“. Движењето кое им објави војна на уфирцаните партиски подмладоци и на НВО-паразитите. И уште трае. И ќе трае. Оти тек сеа почињаме. Оти нема да дозволиме и нашите деца да плачат по возови. Ете затоа, ЌЕ (ГИ) ПОБЕДИМЕ! Тоа ни е од Рацин аманетот...,,

apasiev.jpg Димитар_Апасиев.jpg apasiev-foto.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom