Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606
?

..........

Гостин
Да, нема да чекаш служба, но не е нормално да земеш и да го искасапиш кучето.
А нормално е кучето да искасапи човек? нормално е свињата да ја стават во машина за мелење месо за да си купиме хамбургер од седмица?
Тешко е да се набави отров?

Немаш муда да го направиш тоа,а и никој од тука нема муда да повреди куче!

Никогаш нема да ве разберам како сакате да ги убиете кучињата,што не се криви тие што се наоѓаат на улица!
Не сакаме да ги убиваме, самите се закачат и принудени сме да ги отсрануваме од улица, затоа што се опасни диви накурчени зверки :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
На кој начин ти избегнуваш глутница кучиња?
За срека онаму кај што јас живеам нема толку многу скитници,има по некое,не се толку опасни.
Или спијат на тревата покрај плоштадот и не ги задевам или не одам натаму.
Ете.

Се движи со хамбургери во ранец и а и се пушат она фрла два три и дур они јадат и се дават за сендвичите она ги заобиколува и ги избегнува
Еве и друг начин ако не ти е јасно,секој ден имај полна торба и нема да ти е тешко :pos:

?

..........

Гостин
Да, нема да чекаш служба, но не е нормално да земеш и да го искасапиш кучето.
[video]http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2009/02/12/damon.iraq.stray.dogs.cnn.html[/video]
Ова е дефинитивно најдобриот начин за остранување на кучињата скитници
Во втората минута од видеото вели дека кучињата јаделе човечко месо од убиените тела низ градот и за сметка на тоа станувале уште повеќе агресивни.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
69
Поени од реакции
8
За срека онаму кај што јас живеам нема толку многу скитници,има по некое,не се толку опасни.
Ете.
За несреќа онаму каде што јас живеам има многу кучиња скитници. Ќе те замолам да се справиш со нив во мое име. Бидејќи ние
не љубителите на животни или како и да не нарекувате, сеуште ги немаме научено тие методи.
Веројатно си малолетна. Девојче, грижата во кучето не се состои во тоа да му фрлиш троа лепче на крволочно куче од твојот вкусен оброк во Седмица.
Ниту пак од лажна форумска хуманост, кога се обложувам дека ниту еден од оние кои имаат по дури + 10 постови во темава, се обиделе да превземат нешто околу тоа.
Не ми е тешко ниту на мене, ниту на било кој од оние побројни гласачи погоре да елаборираме нешто повеќе околу хуманоста, и дека во наша рака е контролата околу нивната девијантност.
Едноставно нема смисла и знаеме дека е реалноста е сосема друга. Интересен е моментот во целава оваа приказна што сите одеднаш станаа вегетаријанци. Интересно. :)

Еве и друг начин ако не ти е јасно,секој ден имај полна торба и нема да ти е тешко :pos:
Колку фино се насмеа. И јас ќе се насмеам на истото и ќе се вратам неколку страници поназад да прочитам некоја можеби прифатлива солуција.
А овој совет те молам зачувај го за еден подоцнежен период, кога твоето дете не ќе може да си поигра во сопствениот двор. Се надевам дека твоите сендвичи ќе му се од голема корист. ;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Ете.

АХАААААААААААААААА Значи затоа си против нивно успивање бидејки ти кај што живееш ги нема а зашто ги нема ??????? можеме да заклучиме дека ти си серискиот трујач на кучиња а овдека глумиш против можеби поради фактот дека сакаш да си обезбедиш алиби како љубител на кучиња скитници,или пак ти си психопат кој што сака убивањето на кучиња да биде само твое задоволство
Како и дае ти посакувам во најскоро време да те издрпа некое ама штрбаво :) да видиш што значи да те каса куче и тоа старо штрбаво :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Веројатно си малолетна. Девојче, грижата во кучето не се состои во тоа да му фрлиш троа лепче на крволочно куче од твојот вкусен оброк во Седмица.
Ниту пак од лажна форумска хуманост, кога се обложувам дека ниту еден од оние кои имаат по дури + 10 постови во темава, се обиделе да превземат нешто околу тоа.
Не ми е тешко ниту на мене, ниту на било кој од оние побројни гласачи погоре да елаборираме нешто повеќе околу хуманоста, и дека е во наша рака е контролата околу нивната девијантност.
Едноставно нема смисла и знаеме дека е реалноста е сосема друга. Интересен е моментот во целава оваа приказна што сите одеднаш станаа вегетаријанци. Интересно. :)

Колку фино се насмеа. И јас ќе се насмеам на истото и ќе се вратам неколку страници поназад да прочитам некоја можеби прифатлива солуција.
А овој совет те молам зачувај го за еден подоцнежен период, кога твоето дете не ќе може да си поигра во дворот. Се надевам дека твоите сендвичи ќе му се од голема корист. ;)
Ко прво не сум малолетна.
Ко второ тоа е мое размислување и не мораш да се согласуваш со мене.
Ко трето ако ти пречат слободно отрови ги,ама да отроват твое куче(да видам како ке се чуствуваш)
Пошто јас ова сето го зборам од лично искуство и знам како е да усмртат нечие куче.(Пошто мое беше усмртено)од еден идиот и да можам ден денес би го задавила со свои сопствени раце а неговото куче по цел ден лае,ми пречи ама ете не одам да го усмртам свакаш?
И за на крај ке се смејам јас колку сакам,пошто
Коментаров
Се движи со хамбургери во ранец и а и се пушат она фрла два три и дур они јадат и се дават за сендвичите она ги заобиколува и ги избегнува
Мене ми беше смешен.
АХАААААААААААААААА Значи затоа си против нивно успивање бидејки ти кај што живееш ги нема а зашто ги нема ??????? можеме да заклучиме дека ти си серискиот трујач на кучиња а овдека глумиш против можеби поради фактот дека сакаш да си обезбедиш алиби како љубител на кучиња скитници,или пак ти си психопат кој што сака убивањето на кучиња да биде само твое задоволство
Како и дае ти посакувам во најскоро време да те издрпа некое ама штрбаво :) да видиш што значи да те каса куче и тоа старо штрбаво :)
А зошто ги нема?
Јас тоа не знам,не сум задолжена ни за труење ниту за нивна грижа.
И фала за желбите,ти посакувам се најубаво во животот.
Peace :smir:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Во втората минута од видеото вели дека кучињата јаделе човечко месо од убиените тела низ градот и за сметка на тоа станувале уште повеќе агресивни.
Остај ти видеото да видиш како се бувтаат со чивте не квикнува бе :zlo: А шо пијачки паѓаат после :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
69
Поени од реакции
8
Ко прво не сум малолетна.
Ко второ тоа е мое размислување и не мораш да се согласуваш со мене.
Ко трето ако ти пречат слободно отрови ги,ама да отроват твое куче(да видам како ке се чуствуваш)
Пошто јас ова сето го зборам од лично искуство и знам како е да усмртат нечие куче.(Пошто мое беше усмртено)од еден идиот и да можам ден денес би го задавила со свои сопствени раце а неговото куче по цел ден лае,ми пречи ама ете не одам да го усмртам свакаш?
И за на крај ке се смејам јас колку сакам,пошто
Коментаров

Мене ми беше смешен.

1. Мене така ми делува според ваков вид на реплика. Играчница е подолу.
  2. Јас дискутирам, имаш контрадикторност во реченицава. Но, кога би се вратил на првата точка, би размислил и не би продолжил понатаму. :smir:

Член од
30 мај 2010
Мислења
213
Поени од реакции
11
Колку е само хумана малава :pos2:
Ти имаш проблем некој дечко со девојчето?
Погледни си ја културата и мисли малку што збореш,те читаат илјадници,не си интересен,сфати.
Не си дораснат да коментираш ко најпрвин,и прочитај си ги коментарите.

Во врска со темата.
Факт е дека постојат многу опасни кучиња кои треба да се отстранат.
И што е можно најскоро пошто во последниве неколку денови во мојот град во болница завршувале луге кои биле каснувани од бесни кучиња и останувале со видни белези од делот на телото.
Уште едно.

Ке ги замолам модератотите на подфорумов да ги отстранат муабетите на "јакиот форумџија"

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Рубин, те подбраа момциве :) Хепа Скопјани со мака се, не се Виничани. Инаку мене во Кочани ме нападна еднаш глутница, за среќа имаше еден човек од страна ги побрка и се разбегаа. Да не беше тој, којзнае што ќе беше со мене.

M

Moon Child

Гостин
Уствари проблемот пак го прават луѓето кога ќе им се окучи кучката ги ставаат кучињата во кола и ги носат во друга населба.И ете ти пак нови скитници.И после овие луѓе сакаат да ги снема кучињата скитници !!!???
Јас се чудам зошто народов кога ќе им се окучи кучката не ги фрлаат кучињата во река :toe:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ти имаш проблем некој дечко со девојчето?
Погледни си ја културата и мисли малку што збореш,те читаат илјадници,не си интересен,сфати.
Не си дораснат да коментираш ко најпрвин,и прочитај си ги коментарите.

Во врска со темата.
Факт е дека постојат многу опасни кучиња кои треба да се отстранат.
И што е можно најскоро пошто во последниве неколку денови во мојот град во болница завршувале луге кои биле каснувани од бесни кучиња и останувале со видни белези од делот на телото.
Уште едно.

Ке ги замолам модератотите на подфорумов да ги отстранат муабетите на "јакиот форумџија"
Аман бе шо зборваш ????
ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц ц па и уште остранвање на муабетите тугооооооооооо ау ау ау ау ау ау оти море така ???? оти да не се видат Хуманите размисли на дејчето ?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Колку е само хумана малава :pos2:
Не е битно дали е хумана туку дали има исправен став а има пошто да отруеш некого е жива гнаса од чин, а освен тоа „хуманоста“ е оксиморон кој само се влечка ко некоја погрешна дијагноза од почеток на цивилизираново општество.

И малку општо по темата.

Сеуште се разглаба по тема без крај со заговорање на едните за масовна касапница и аргументи дека ете и свињите и телињата ги убиваме па можеме и овие без да се направи дистинкција дека првите се убиваат за храна а вторите заради срушена комоција на „хуманите„ жители на метрополата што не значи дека и првото го одобрувам.

Сите кучиња се на улица од човечки фактор, сите до едно и треба и таму да се бара решението а ако веќе се смета на убиство барем да не се правиме невинишца па да се криеме позади идиотски зборови како „успивање„. Жити луѓето немаат смелост барем и вистинска именка да употребат.

Успивање, како тоа мило звучи.

Уште една од плејадата човечки мизерии која ќе ја плаќа некој друг...

Kajgana Shop

На врв Bottom