Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Па нема де, куче е. Затоа не треба да се рамни со човек. И ако кучето ти го нападне детето и ти чекаш некоја служба да го собере, сори али треба да пробаш и да израснеш јајца.

А fellow форумџија од Драчево вика дека такви служби не доаѓаат во Драчево.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Другар, имаме зборено на таа тема веќе.
Свињата не можеш да ја галиш, така да, ок е. :)
http://purinaanimalallstars.yahoo.com/?v=8315636&l=100000085

Аааа кој ти вика :nenene: Познативе почнаа и вакви прасиња да чуваат, OTSEGA NEMA DA GI JADEMNE :nenene:!!111

Сериозно сега, нека каже некој дали маливе прасиња од почетните секунди не се исто слатки како некое слатко кученце. Ако каже дека се погрозни, се повлекувам од темава. А и од нив прават месо сигурно, чим понатаму во клипот гледате дека растат бетер од дива свиња.

ПРАВДА ЗА СВИЊИТЕ!

(ако нешто не ви го отвора точниот клип, 29ти клип од тие 1,403)

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Да, нема да чекаш служба, но не е нормално да земеш и да го искасапиш кучето.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Да, нема да чекаш служба, но не е нормално да земеш и да го искасапиш кучето.
Во право си, треба да му дадеш локум и вода, да здивне малце од трчањето и дивеењето.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Не туку ти треба да земеш локум и вода да ти дојде душата на место од напорот што ти ќе го вложиш додека го колеш кучето.

M

Moon Child

Гостин
Да имам отров едно нема да се види по улицава. Патем, луди сте, светов е у курац отиден вие за кучињата сте забрале гајле.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Да имам отров едно нема да се види по улицава. Патем, луди сте, светов е у курац отиден вие за кучињата сте забрале гајле.
Тешко е да се набави отров?

Немаш муда да го направиш тоа,а и никој од тука нема муда да повреди куче!

Никогаш нема да ве разберам како сакате да ги убиете кучињата,што не се криви тие што се наоѓаат на улица!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Тешко е да се набави отров?

Немаш муда да го направиш тоа,а и никој од тука нема муда да повреди куче!

Никогаш нема да ве разберам како сакате да ги убиете кучињата,што не се криви тие што се наоѓаат на улица!
И јас се чудам воопшто зошто би сакале да усмртат едно суштество.
Добро кажа,не се виновни тие што се на улица туку сопствениците што не знаеле да се грижаат добро за нив.
Точно е нема никој доволно муда да отрови куче.
Не е тоа глушец и ајде така е лесно како што мислат сите.
Или пак кастрација.
Бев изритирана од еден член на форумов како планира кастрација на своето маче пошто и пречело нејзиното мјаукање.
Не сакав да реплицирам пошто бог знае што ке напишав тогаш.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И јас се чудам воопшто зошто би сакале да усмртат едно суштество.
Добро кажа,не се виновни тие што се на улица туку сопствениците што не знаеле да се грижаат добро за нив.
Точно е нема никој доволно муда да отрови куче.
Не е тоа глушец и ајде така е лесно како што мислат сите.
Или пак кастрација.
Бев изритирана од еден член на форумов како планира кастрација на своето маче пошто и пречело нејзиното мјаукање.
Не сакав да реплицирам пошто бог знае што ке напишав тогаш.
А ја па види, се чудам како за кучињава улични има тема (кои нели, сакаме да ги "колеме" само кај нас во Македонија - на други места во светот ги нема), ама нема па теми за кравите, свињите и пилињата.
Да земеме статистички, јас ти рачунам дека едно 90000000000 пати на N-та повеќе се исколени свињи него улични кучиња. Ајде бе, зашо нема теми?

Нели сите суштества на Земјата се еднакви?
Тогаш зашто само за кучињата се "лае" по форумите?

Не глумете светци, ебате беља. :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Како мал ме има нападнато куче скитник,сеуште имам белези од забите.Памтам ми шибнаа пет-шест инекции против можни инфекции.Проблемот со нив е што многу брзо се множат,порано се знаело февруари-март сезона на парење сега нема и они ко луѓето се прокурваа.Имам на работа една кучка скитник таман малите престанаа да цицаат пак е скучна !!! Како буре се напраи.За два три месеца ќе бидат цело стадо кучиња,мораш да пазиш каде стапнуваш да не згазнеш некое.Сепак не сакам да ги успиваат никој не ни дал право безпотребно да одземеме живот.Место да ги убиваат може како што прават во поразвиените земји да ги стерилизираат.За 3-4 години ќе го снема проблемот.Уствари проблемот пак го прават луѓето кога ќе им се окучи кучката ги ставаат кучињата во кола и ги носат во друга населба.И ете ти пак нови скитници.И после овие луѓе сакаат да ги снема кучињата скитници !!!???Ама ова е Македонија уште не го решиле проблемот со луѓето скитници што живеат во картонски куќи,а очекувате дека некој за кучињата ќе се засекира.

BTW немам време да мислам на ништо друго освен на тоа како ќе го истерам месецов со оваа мизерна плата :D

Р

~~РубинРед~~

Гостин
А ја па види, се чудам како за кучињава улични има тема (кои нели, сакаме да ги "колеме" само кај нас во Македонија - на други места во светот ги нема), ама нема па теми за кравите, свињите и пилињата.
Да земеме статистички, јас ти рачунам дека едно 90000000000 пати на N-та повеќе се исколени свињи него улични кучиња. Ајде бе, зашо нема теми?

Нели сите суштества на Земјата се еднакви?
Тогаш зашто само за кучињата се "лае" по форумите?

Не глумете светци, ебате беља. :)
Е ајде де зошто нема?:)
И можеби појке свињи се исколеле ама арно ни е кога го јадеме свинското месо нели :pos:
И не е за глумење светци туку зборот ми е на оние кои им пречат слободно нека ги одбегнуваат.Ете мене не ми пречат и на други не им пречат,но да се убиваат?
Па подобро би го згрижила колку и да е опасно.Отколку да го усмртам пошто јас не можам такво нешто да сторам а камоли да однесам некоја животинка на кастрирање.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
[video]http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2009/02/12/damon.iraq.stray.dogs.cnn.html[/video]
Ова е дефинитивно најдобриот начин за остранување на кучињата скитници

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
на N-та повеќе се исколени свињи него улични кучиња. Ајде бе, зашо нема теми?
Оти свињите се вкусни, од нив се прават чварки, кременадли со вкус на свинско...дури и нозете им се користат за пача :vozbud:

Друштвата инволвирани во овие активности би требало да се наречат за заштита на кучињата, а не за заштита на животните...животно е троа поширок поим од куче и маче.
Крајно, ако се толку против, ако државата нема сили, тие друштва и НГО-а (финансирани од штотијазнамкоифондови) може малку да си скратат од платите, да организираат транспорт до некоја од еу земјите каде ќе ги присвојат, вдомат...пошто тука нема луѓе кои би ги вдомиле толкав број (или дел има ама пари се нема).

Член од
7 јануари 2008
Мислења
69
Поени од реакции
8
Е ајде де зошто нема?:)
И можеби појке свињи се исколеле ама арно ни е кога го јадеме свинското месо нели :pos:
И не е за глумење светци туку зборот ми е на оние кои им пречат слободно нека ги одбегнуваат.Ете мене не ми пречат и на други не им пречат,но да се убиваат?
Па подобро би го згрижила колку и да е опасно.Отколку да го усмртам пошто јас не можам такво нешто да сторам а камоли да однесам некоја животинка на кастрирање.
На кој начин ти избегнуваш глутница кучиња?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Се движи со хамбургери во ранец и а и се пушат она фрла два три и дур они јадат и се дават за сендвичите она ги заобиколува и ги избегнува

Kajgana Shop

На врв Bottom