Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619
Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Истиот тој што му дал мозок, способност за логично размислување и ред други работи кои ги немаат кучињата. Истиот тој што го направил човекот не најголем, не најсилен, не најбрз, него најпаметен од сите живи суштества на планетава.

Кој?

--- надополнето ---

И како таков, ќе донесува одлуки на база на рационално размислување, а не според наивни природни закони.
Во ред е дека ќе донесува РАЦИОНАЛНИ ОДЛУКИ, но не РАДИКАЛНИ

--- надополнето ---

Тебе кој ти дал компјутер, интернет и можност да пишуваш на Кајгана?
Природата сигурно не ти дала. Зашо "природохулиш" сеа ти?
Како не ти е срам да користиш компјутер, а природата не ти го дала?
Не мешај предмети и животи.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Истиот тој што му дал мозок, способност за логично размислување и ред други работи кои ги немаат кучињата. Истиот тој што го направил човекот не најголем, не најсилен, не најбрз, него најпаметен од сите живи суштества на планетава.

Кој?
Се фокусираш на погрешни нешта. Не е битно кој, битно е дека се што напишав за човекот е точно.
Ајде, ако не е така, контрај ме. :)

L

Lu

Гостин
^ Да му успијат некој близок член од фамилијата,па тогаш да го видам дали така со леснотија ќе вика „Успивање, како тоа мило звучи.„:uvo:

?

..........

Гостин
Ниедно друго живо суштество во синџирот на исхрана не убива и малтретира од друга причина, ако не е за прехрана. Освен човекот.
Нема врска, има многу примери каде животните убиваат за да ебнат нешто, пример лавот мажјак ги дави малите, за да потоа женката посака пак да се пари а тој да ја ебе...

1:0 О.о :baeh:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Нема врска, има многу примери каде животните убиваат за да ебнат нешто, пример лавот мажјак ги дави малите, за да потоа женката посака пак да се пари а тој да ја ебе...

Ок ама никој не убива кучиња за да ебе кучки :D
Сакаат да ги убијат оти им сметале,после гулабите ќе им сметаат па врапчињата па ластовичките па............
Јеботе тоа ни е у крв на луѓето,да уништуваме без разлика на поводот - ќе најдеме некој.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940

Неписмен си!Ова со лавот нема врска,можда мислиш на домашните мачори дека го прават тоа,меѓутоа ни тие не ги убиваат!

Убивањето неможе никој да ме убеди дека е единствено решение.Акцијата ,,Вдоми куче,, која се одвиваше пред некое време донесе супер резултати!Многу луѓе спасија животи на мали кутриња!Треба само повеќе воља,и проблемот ќе биде решен без никакви успивања.

Никој неможе да ме убеди дека треба да се убие куче само заради тоа што е на улица и нема дом!!Не е криво кутрето,луѓето се криви што тоа куче го оставиле на улица!

Чудни сте ми вие кои сте за убивање,кај мене во друштво,сите другари се кучељубци,сите чуваме кучиња,дали тоа биле расни или нерасни не е битно!И кај мене во маало имаме доста улични кучиња ама никој до сега не пробал да ги отруе или да ги повреди.Кучињата се прекрасни,мирни(сите се кастрирани).

Еве ви едно прекрасно видео кое мислам дека сите треба да го погледнат.

Колку сакам само да сум на ваше место па воопшто да не ми е гајле за уличните кучиња.

И ќе ве молам кажете ми каде има агресивно улично куче да дојдам да видам колку е агресивно!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Добро бе ... како мојш да го речиш ова не можам да разберам со таква леснотија.
Добро бе девојко ти знаеш ли да читаш? Па зар треба да симнам ниво на дискусија за да бидам разбран од секого? Дали воопшто го прочита цел пост или така си одбра само една реченица да искоментираш? Знаеш ли што значи вадење реченица од контекст и најпосле знаеш ли што значат поимите ИРОНИЈА и САРКАЗАМ? Стварно нема смисла да се дискутира кога со најдобра намера пишуваш А а некој чита Б.

Па нели виде дека има наводници претходно, се надевам знаеш зашто се ставаат на одреден збор?

^ Да му успијат некој близок член од фамилијата,па тогаш да го видам дали така со леснотија ќе вика „Успивање, како тоа мило звучи.„:uvo:
Баш си идиотка, читај погоре ако не ти е јасно зашто. А тоа што го пиша слободно да си го тренираш на сопствена фамилија и следен пат лупни си глава малку посилно!

?

..........

Гостин
Неписмен си!Ова со лавот нема врска,можда мислиш на домашните мачори дека го прават тоа,меѓутоа ни тие не ги убиваат!
Хехехе аааа не ги убиваат ги кријат во плахар лажејки ја женката дека се мртви, а одко ке ја ебнат и ги враќат назад хаха :pos2:

--- надополнето ---

И ќе ве молам кажете ми каде има агресивно улично куче да дојдам да видам колку е агресивно!
Нема агресевни кучиња не постојат, тие се измислени во грчката митологија:tapp:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.125
Прво името на темата со анкетата нема врска. Дали само преку успивање по дифолт се решава проблемот или има и уште некој начин да се реши ? - Секако дека има .

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Хехехе аааа не ги убиваат ги кријат во плахар лажејки ја женката дека се мртви, а одко ке ја ебнат и ги враќат назад хаха :pos2:

--- надополнето ---

Нема агресевни кучиња не постојат, тие се измислени во грчката митологија:tapp:
Па кажи каде има да го видам,неписмен еден!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Па имаш едно такво на аватарот.

Не се праи сеа паметен,знаеш за што зборам,сакам да видам агресивно улично куче што распарчува што и да помине покрај него!

Кучето на аватар можда е агресивно,ама не е улично.А може сакате и сите агресивни кучиња да се убијат? :D

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Не се праи сеа паметен,знаеш за што зборам,сакам да видам агресивно улично куче што распарчува што и да помине покрај него!

Кучето на аватар можда е агресивно,ама не е улично.А може сакате и сите агресивни кучиња да се убијат? :D
Чекај чекај, кажуваш дека тие на улица нејќат да ме изедат ? Ме бркаат од љубов ?

У една голема заблуда се сите што чуваат куче маче дома, дека сите кучиња се такви и сите даваат да ги сексаш...

A

Auditore

Гостин
Да, многу се досадни, у состојба се да те изедат и да те маваат по цела чаршија а кога ми се погоди денот имам и телохранители додека се шетам, у курац.
Џукци, тоа е.

Kajgana Shop

На врв Bottom