Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619
Р

~~РубинРед~~

Гостин
Рубин, те подбраа момциве :) Хепа Скопјани со мака се, не се Виничани. Инаку мене во Кочани ме нападна еднаш глутница, за среќа имаше еден човек од страна ги побрка и се разбегаа. Да не беше тој, којзнае што ќе беше со мене.
Нека зборат колку сакаат Тончи,мене не ме повредуваат нивните зборови,и не се спуштам на нивно ниво да посакувам на форум такви бедни работи кои читаат којзнае колку луге.Мене едноставно ми се смешни.Се чудам дал да плачам или да се смеам од таква култура.
Тоа беше мое мислење,не мора сите да се согласуваат со мене нели.И добро рече,скопјани се.Не ме изненадува таквиот однос на скопски кремац.
A во врска со пораката на профил на добро познат нема потреба да ја става пред илјадници членови,со тоа си го покажува домашното воспитување кое очигледно ГО НЕМА.

Да не бидам оф топик со темава.
Точно е дека има опасни кучиња,но сепак дали воопшто некој има толкава муда и да земе и да отрови куче?
А сите се прават јаки преку тастатура,сите можат нели:smir:
Како и да е,јас не можам да отровам куче нити пак да го кастрираат,ако други можат слободно.Мене лично не ми пречат.

Толку од мене на темава,немам намера да се расправам со форумџии кои очигледно поим немаат од живот и се прават јаки пред монитор.
Фала Чао Пријатно.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Јас се чудам зошто народов кога ќе им се окучи кучката не ги фрлаат кучињата во река :toe:
Да или зошто не ги стерилизираат навреме а?
Сеа ќе ти кажам : Зошто сите сакаат да поминат поевтино,стерилизацијата се плаќа.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Да а здруженијата за заштита на животни помагаат така што те праќаат кај жаре или кај диме да стерилизираат и даваат попуст само 2300 денари за кучка а за мачка 1800 колку хумано од нивна страна,абе сите овие здруженија што се ги интересира само пара бе ништо повеќе

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
А нормално е кучето да искасапи човек? нормално е свињата да ја стават во машина за мелење месо за да си купиме хамбургер од седмица?

Не сакаме да ги убиваме, самите се закачат и принудени сме да ги отсрануваме од улица, затоа што се опасни диви накурчени зверки :)
ДА според мене е по нормално куче да искасапи човек, а не обратно.
А сам откри зошто.

Г-дин Пипо(ски)

А ако ти е несватливо тогаш твојот ум е на ниво на куче или било која друга животиња. Во принцип ниедно животно не напаѓа без причина , а на уличниве кучиња им е скиснато од таквите како вас па сакаат да ве требат. Заговор ј*бига.

--- надополнето ---

Да а здруженијата за заштита на животни помагаат така што те праќаат кај жаре или кај диме да стерилизираат и даваат попуст само 2300 денари за кучка а за мачка 1800 колку хумано од нивна страна,абе сите овие здруженија што се ги интересира само пара бе ништо повеќе
Општествен проблем :toe:

--- надополнето ---

Како до сега мене не ме нападнаа незнам се чудам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Типична штитеничка на животни.
Го вреднува животинскиот живот повеќе отколку човечкиот. Мисли дека сите животни се исти како нејзиното маче/куче/рипче/папагалче што го чува, па ги брани од злобни луѓе кои убиваат невини и фини животни.
Досега 3 пати сум бил крволочно напаѓан од кучиња скитници, тие не се пораснати во средина која одговара на нивните инстинкти и потреби и затоа понекогаш, најчесто кога се прегладнети или за време на сезона за парење, се однесуваат премногу агресивно, и таквите треба да бидат успиени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А сам откри зошто.

Г-дин Пипо(ски)

А ако ти е несватливо тогаш твојот ум е на ниво на куче или било која друга животиња. Во принцип ниедно животно не напаѓа без причина , а на уличниве кучиња им е скиснато од таквите како вас па сакаат да ве требат. Заговор ј*бига.

--- надополнето ---

Општествен проблем :toe:

--- надополнето ---

Како до сега мене не ме нападнаа незнам се чудам.
Стави се и ти на нивно место од кучињата. Да немаш јадено 3-4 дена ништо, мислиш не би се однесувала како крволочно створење?

А стави се и на место на родител. Да се шеташ по улица со детето твое и да ве збрка глутница. Како мислиш да се извлечеш?

Сите дома имаме кучиња и мислиме дека сите кучиња се како нашето, мили, слатки и сакаат да се галат. Ама забораваме дека нашите кучиња си ги храниме по 2-3 пати на ден, а овие на улица не виделе храна од бог зна кога.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Типична штитеничка на животни.
Го вреднува животинскиот живот повеќе отколку човечкиот. Мисли дека сите животни се исти како нејзиното маче/куче/рипче/папагалче што го чува, па ги брани од злобни луѓе кои убиваат невини и фини животни.
Досега 3 пати сум бил крволочно напаѓан од кучиња скитници, тие не се пораснати во средина која одговара на нивните инстинкти и потреби и затоа понекогаш, најчесто кога се прегладнети или за време на сезона за парење, се однесуваат премногу агресивно, и таквите треба да бидат успиени.
За мене и човечкиот и животот на било кое животно имаат еднаква вредност. Колку ти што имаш право да бидеш присутен на овој свет и тие го имаат потполно истото право.
Јас немам мое лично куче, ниту пак маче, папагал туку ги хранам и се грижам за оние од улица. кога ке видам некое куче на улица го носам дома да го нахранам и ако има потреба од ветеринарен преглед ако можам го носам ако не се консултирам телефонски со ветеринар со цел да ми објасни каков медицински третман му треба. Во границите на мојата моќ, умеење, знаење се трудам на истите тие "крволочни ѕверови" да им помогнам.
Ако ти неможеш, или уште подобро несакаш да им излезеш во пресрет на животните тоа е твое апсолутно право. но никако немаш право да убиеш куче само затоа што ти така сметаш дека е исправно.

?

..........

Гостин
А сам откри зошто.

Г-дин Пипо(ски)

Нема врска, патат во секој момент, ги сечам кајмене на улица како берберот што сече коса, а дури и кога молчам ментално ги толчам, со појзн:icon_lol:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Стави се и ти на нивно место од кучињата. Да немаш јадено 3-4 дена ништо, мислиш не би се однесувала како крволочно створење?

А стави се и на место на родител. Да се шеташ по улица со детето твое и да ве збрка глутница. Како мислиш да се извлечеш?

Сите дома имаме кучиња и мислиме дека сите кучиња се како нашето, мили, слатки и сакаат да се галат. Ама забораваме дека нашите кучиња си ги храниме по 2-3 пати на ден, а овие на улица не виделе храна од бог зна кога.
Чопорот пред зграда ми е редовно нахранет, до сега нкого не нападнале ама пак не ги сакаат, само затоа што лаеле. јас незнам што луѓето сакаат да ги научиме и да зборат наместо да лаат, мјаукаат, мукаат, и тн.
Едно куче беше пред мои очи претепано од човек кој несака кучиња тоа го направи од причина што кучето лаело ништо друго, ама утре ако се случи истиот тој човек да биде искасан од истото куче тогаш тука нема пардон закон на природата, око за око заб за заб, така функционираат.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Нема врска, патат во секој момент, ги сечам кајмене на улица како берберот што сече коса, а дури и кога молчам ментално ги толчам, со појзн:icon_lol:
Браво за тебе друже. голем чоек си нема што, секоја чест.:aplauz:

M

Moon Child

Гостин
^ човек сум, затоа што пред се гледам за човечкиот живот, здравје и сигурност.

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Чопорот пред зграда ми е редовно нахранет, до сега нкого не нападнале ама пак не ги сакаат, само затоа што лаеле. јас незнам што луѓето сакаат да ги научиме и да зборат наместо да лаат, мјаукаат, мукаат, и тн.
Едно куче беше пред мои очи претепано од човек кој несака кучиња тоа го направи од причина што кучето лаело ништо друго, ама утре ако се случи истиот тој човек да биде искасан од истото куче тогаш тука нема пардон закон на природата, око за око заб за заб, така функционираат.
Се согласувам со тебе. А постојат луѓе чии гласови се многу повознемирувачки од лаежот на кучињата - па дали тие луѓе само поради својот глас и начинот на кој комуницираат треба да бидат казнети?

И кој му дал право на човекот да одлучува за животите кои ги дала природата? Нема полош нагон во природните закони од нагонот на лошотилук на човекот. Ниедно друго живо суштество во синџирот на исхрана не убива и малтретира од друга причина, ако не е за прехрана. Освен човекот.

--- надополнето ---

За мене и човечкиот и животот на било кое животно имаат еднаква вредност. Колку ти што имаш право да бидеш присутен на овој свет и тие го имаат потполно истото право.
Јас немам мое лично куче, ниту пак маче, папагал туку ги хранам и се грижам за оние од улица. кога ке видам некое куче на улица го носам дома да го нахранам и ако има потреба од ветеринарен преглед ако можам го носам ако не се консултирам телефонски со ветеринар со цел да ми објасни каков медицински третман му треба. Во границите на мојата моќ, умеење, знаење се трудам на истите тие "крволочни ѕверови" да им помогнам.
Ако ти неможеш, или уште подобро несакаш да им излезеш во пресрет на животните тоа е твое апсолутно право. но никако немаш право да убиеш куче само затоа што ти така сметаш дека е исправно.
Браво!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Се согласувам со тебе. А постојат луѓе чии гласови се многу повознемирувачки од лаежот на кучињата - па дали тие луѓе само поради својот глас и начинот на кој комуницираат треба да бидат казнети?

И кој му дал право на човекот да одлучува за животите кои ги дала природата? Нема полош нагон во природните закони од нагонот на лошотилук на човекот. Ниедно друго живо суштество во синџирот на исхрана не убива и малтретира од друга причина, ако не е за прехрана. Освен човекот.
Истиот тој што му дал мозок, способност за логично размислување и ред други работи кои ги немаат кучињата. Истиот тој што го направил човекот не најголем, не најсилен, не најбрз, него најпаметен од сите живи суштества на планетава. И како таков, ќе донесува одлуки на база на рационално размислување, а не според наивни природни закони.

Тебе кој ти дал компјутер, интернет и можност да пишуваш на Кајгана?
Природата сигурно не ти дала. Зашо "природохулиш" сеа ти?
Како не ти е срам да користиш компјутер, а природата не ти го дала?

Kajgana Shop

На врв Bottom