- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 1.291
- Поени од реакции
- 1.285
Јас пак не можам да ти ја разберам логиката со успивањето.Вие ако сакате 10 души соберете се на темава и согласувајте се една со друга, тоа нема да направи дека сте во право.
И да Маца, со колективна акција на собирање и успивање ќе нема кои кучиња да се вратат на тие улици, еве ти ја Украина.
Знам дека луѓето ти се криви, пак се враќаме на истата тема од пред 3 години - никој не вика дека кучињата се криви за што било, едноставно толку им сече.
Луѓето се криви што се на улица, исто така, луѓето се криви што ОСТАНУВААТ на улица. Вие полемизирајте си уште 10 години зашто е подобро да се на улица него успивање, само за да си го оправдате тоа.
Ајде, у редо.
Ќе ги успиеме сите кучиња што мометално се на улица. Моментално решение. Ќе нема кучиња скитници во наредните неколку дена.
Но, што ќе се случи по неколку дена?
Повторно ќе видам кучиња скитници, биле расни или не расни на улица. Што ќе се случи со истите после неколку месеци?
Неконтролирано ќе се парат,и оп, иста прича опет. Ајде и нив ќе ги успиеме.
Пак неколку дена чист град.
После неколку дена, пак некоја моронштина ќе и текне дека кучето не и е интересно повеќе и тап, ете го пак на улица... и до кога така бе Мац?
До бескрај? Само ќе си успиваме кучиња? Не е тоа решение, тоа е само моментална слика.
Пак ќе речам, едукација за неписмениов и нискоморалниот и неетички едуциранив народ.
Тоа е решение.
Не е успивањето.
Сега ми ја сфаќаш поентата зашто кажувам дека луѓето се криви?
П.С. И немој те молам да ми збориш за вегетаријанство, зашо во никој случај немам намера да станам Кинез и да јадам кучиња....ако според твојата логика тоа ме прави вегетаријанец.