Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    622
Член од
28 октомври 2019
Мислења
238
Поени од реакции
176
Вие не сте дошле во ситуација да додека поминувате пеш да пешачите и додека сте на улица на јавен пат од нечиј двор каде нема капија да ви излегуваат 3 кучиња и да одат кон вас со лаење и ржење кон вас.
Па ќе пишувате овде глупости.
Јас пред недела дена моето куче го вакцинирав, дојде ветеринар и платив 800 денари вакцинација.
А тие сопствениците на тој двор од каде што излегуваат трите агресивни кучиња не ги вакцинираат тие кучиња, а полиција кога им отишла после мојата пријава, тие сопственици на тој двор кажале дека тоа не се нивни кучиња и дека тие ,,само'' ги хранеле тие кучиња. А тие три кучиња спијат ноќе во тој двор во една стара полураспадната куќа.

И полицијата ми кажа да пријавам во општина во комунално, полицијата ќе реагирала со тужба кон тие сопственици и кон општината во случај да ме каснат тие кучиња.

Ама вие овде ќе јадете бурек, кога не ве напаѓаат кучиња.
Автоматски споено мислење:

Знам тоа, ама едноставно морам да се бранам од напад.
Пешачам низ јавен пат, и ми излегуваат три агресивни кучиња и ако не ги избркам од мене навистина ќе ме каснат. И ова се повторува веќе две години наназад.
Понекогаш тие три кучиња ќе отидат некаде и кога ги нема тогаш е мирно.
ne se bas gluposti, jas vo toj komentar opisav moeto kakvo e i lae i skoka im se pletka vo nnoze i gi turka na zemja, fakja so zabite po noze, race, nesto ko da se bori no nikogas ne stiska so zabite so cel da kasne i ne e toa vinovno za ova, takvo go napravija i naucija koa bese malo site ovie od mojata ulica pa i posiroko koi go zakacaa interesno im bese ama sega golem strav im e, sto e skroz smesno, zs gi znae i nema nikogas da gi kasne

i inaku bas na komentarot nad tvojot ubavo napisav pogolema e sansata da te napadne kuce koe nekoj go cuva od ulicno , ko vo tvojot slucaj , so kucinjata na tvoite komsii

Член од
27 октомври 2017
Мислења
706
Поени од реакции
1.043
Eve gi ulavite od anima dundi sektata.
Çiçevo treba oruzje da si nosi so sebe I da go upotrebi vo daden moment

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.505
Поени од реакции
7.858
Eve gi ulavite od anima dundi sektata.
Çiçevo treba oruzje da si nosi so sebe I da go upotrebi vo daden moment
Сосема погрешно, оти за ментални да одговара...

Сите луѓе што биле искасапени или нападнати од џукели, на следното рочиште да се соберат пред кривичен. После тоа, ако овие менталните сеуште ржат, да им се стави каиш околу врат и во Бардовци.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.505
Поени од реакции
7.858
Треба во симбиоза да живееме. Во меѓувреме симзбиозата:

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.195
Поени од реакции
8.482
Ова може сум го пишам тука ама ќе го пишам пак
Кучиња и мачки скитници не треба да постојат поточно да се искоренат и според мене секое куче и маче кое се чува во домашни услови како милениче треба на вратот да има чип со податоци кој е газда и се околу кучето и мачето а за во случај да се изгубат телефонски преку GPS да може да го пронајдеш каде му е движењето. Треба да биде заведено секоја година колку миленици пред се кучиња и мачки има еден град и колку од нив се вакцинирани и така натаму.

Во друга тема сум пишал дека кантите со ѓубре треба да се најде решение да се затворени и барем да може со помош на картичка како на банкомати или некако друга опција народот да ги отвара по потреба кога сака да фрли ѓубре а не да се цело време отворени. Да се собира 5-6 пати ѓубрето и така нема внатре и пред канти да се собираат кучињата и мачките кога воопшто ќе нема отпад од храна пред канта па полека полека искоренување на скитници миленици.

Е сега се ова е невозможно во нашава држава да се спроведе за жал.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.761
Поени од реакции
24.774
Slucajno na internet nacekav debata, rasprava pomegju eden normalen lik i copor kuckarki. Kako se vzesti muabetot, mislis gotovo krv ke padni. To spodelvanje, povik za bojkot, linc , abe ludnici.
A pazi so bese pricinata za raspravata. Spored random kuckarka uvredlivo bilo za kuce skitnik da se koristi nazivot djukela sto ocigledno ovoj nesrekjnikot go upotrebil nekade za nekoja djukela
Trebalo da se koristi nekoj drug pohuman naziv kako ulicno kuce ili pojma nemam tamu sto. Uvredlivo bilo za kuceto be :eek:.
Da se cudat budalite rabotata. Se e zaminato so pametot :facepalm:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.980
Поени од реакции
36.015
Slucajno na internet nacekav debata, rasprava pomegju eden normalen lik i copor kuckarki. Kako se vzesti muabetot, mislis gotovo krv ke padni. To spodelvanje, povik za bojkot, linc , abe ludnici.
A pazi so bese pricinata za raspravata. Spored random kuckarka uvredlivo bilo za kuce skitnik da se koristi nazivot djukela sto ocigledno ovoj nesrekjnikot go upotrebil nekade za nekoja djukela
Trebalo da se koristi nekoj drug pohuman naziv kako ulicno kuce ili pojma nemam tamu sto. Uvredlivo bilo za kuceto be :eek:.
Da se cudat budalite rabotata. Se e zaminato so pametot :facepalm:
Ова е главната причина зошто во секоја прикладна прилика го употребувам називот џукели. :D

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.752
Поени од реакции
7.271
Мислам дека џукела е куче, на ромски јазик. Акцентот паѓа на вториот слог. Значи, ништо навредливо

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.101
Поени од реакции
51.875
Нема соодветна тема, па ќе се пожалам тука. Имено, со неименувана група гаврани си имам проблем неделава. Секој ден колата ми е испосрана, а сите околни коли не се. Ај ја преместив од под тоа дрвото-кур, пак лом шофершајбнава.
Знам дека се злопамтила и дека знаат да нанесат штета и повреда на човек, ама сигурен сум дека никогаш се немаме замерено. Бар нека ги распределат лајната на сите коли рамномерно, не можам секој ден со влажнине марамици да рибам.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.042
Поени од реакции
15.923
Нема соодветна тема, па ќе се пожалам тука. Имено, со неименувана група гаврани си имам проблем неделава. Секој ден колата ми е испосрана, а сите околни коли не се. Ај ја преместив од под тоа дрвото-кур, пак лом шофершајбнава.
Знам дека се злопамтила и дека знаат да нанесат штета и повреда на човек, ама сигурен сум дека никогаш се немаме замерено. Бар нека ги распределат лајната на сите коли рамномерно, не можам секој ден со влажнине марамици да рибам.
Океј, модератор да ја преименува темава во “Куќиња скитници и птици серачи”.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.761
Поени од реакции
24.774
Ajde i na nasa glava

Kajgana Shop

На врв Bottom