Не, не мислам дека само мене ме нападнале,
знам дека не сум единствена... и уште нешто ми текна исто така ме имаат и збркано кучиња возејќи велосипед... зошто јас сепак сеуште не се плашам од кучињата, зошто јас сепак ги пречекувам со насмевка и љубов??? Затоа што знам дека нема од што да се плашам, знам како да реагирам кога ќе ми се стрчаат кучиња
Туку знаеш што- имам предлог; бидејќи по твојата логика IQ-то на кучињата е понизок од IQ-то на повеќето луѓе ај да ги успиеме и луѓето со понизок IQ... затоа што низ светов (а богами кај нас во нашава држава изгледа најмногу) има луѓе со подпросечна интелигенција односно IQ под 40.
Па и тие не размислуваат и не резонираат нели?
И имам препорака за тебе и тие кои го делат твоето мислење- сигурна сум дека сите имате кабловска,BOOM TV, MAX TV и сл. ај некогаш погледајте ја емисијата
Dog whisperer со Цезар Милан на National geographic, многу работи ќе ви станат појасни.
Еве, сега со болдираниве си 2/2!
Како прво, смешна е споредбата на луѓе и кучиња. Да ги споредуваш со свињите кои се убиваат секој ден, да ги споредуваш со кокошките кои се колат, со телињата кои се распаруваат на дневна база - ти дозволувам.
Сепак, сите овие животни за тебе НЕ се еднакви со кучињата - се прашувам зашто е тоа така?
Имам и теорија, па хеј, ти не можеш да земеш свиња дома и да ја чуваш, да ја галиш и да ја видиш нивната "добрина". Затоа, кој ги ебе нив.
Но сега, настапува проблемот "како да го оправдам колењето на свињи, но не и успивањето на кучиња?"
Лесно, ќе речам дека тоа е Circle of life, така било порано, така треба да биде значи. Newsflash за тебе, ако идеме по таа логика, ти како женско сега нема да имаш право на глас, а црнците нема да смеат да се возат напред во автобусите во Америка. Можеме да најдеме алтернативни јадења, ако сите се потрудиме, но исто така можеме и да ги колеме и да ги јадеме.
Ти зборам експлицитно со причина, бидејќи чуствувам како замижуваш со очите преку сите нешта кои не ти одговараат.
Е сега, како второ, Dog Whisperer, емисијата која ве направи сите експерти. Цезар има дарба, знае како да се справи и од тоа прави ОГРОМНИ пари. Чим прави пари, значи е баран, значи нема многу луѓе како него.
Талент е тоа, исто како што Меси е талентиран во фудбал и си лапа пари. Не се учи тоа, колку и твоето срце да го посакува тоа.
Но, дури и на таков талент како Цезар, во емисијата му се случуваат напади на зовриени пит-були и слични инциденти.
Твоето тврдење е дека чим ти им се смееш на кучињата, треба сите да им се смеат и да научат како треба. Кој е гризнат - негова вина. Заеби јас што ти зборам 10 поста за РЕАЛНИ примери за НАПАДИ каде што човекот не е ДИРЕКТНО крив.
Јас одамна си расчистив дека нема апсолутно никаква шанса вас да ве убедам да ги гледате двете страни на приказната, ама пуста желба, ме тера да видам до каде иде вашата наивност и ставови. Аиде сега, кажи ми како ти, внука ти или брат ти секогаш сте фини со уличните и никогаш не ве нападнале.