- Член од
- 3 јануари 2023
- Мислења
- 9.156
- Поени од реакции
- 5.746
После кастрација уште 6 месеци ќе има нагон. Потоа хормоните се смируваат. Ќе ти олесни и на тебе и на него. Ај замисли сега ти, 3 години секс да немаш, ниту дрк, како ќе се понашаш кога ќе видиш некоја со деколте, парфем заводлив, голо колено? Или ако играш за другиот тим, па маж? Ко манијак, нели?Тоа ми беше муабетот, дали физички ќе му олесни на него ако го кастрираат, пошто мене жал ми е да го носам, ич не ми се носи, најмал проблем ми е да го шетам на 2 саати, живеам карши парк и цел дн се шета, многу е мирен и добар, воопшто не е агресивен освен кога ќе намириса женска, тогаш тотално му се менува карактерот и само на клецање мисли.
Некои викаат со кастрација се прави само да нема плод а нагони и тоа мирисање пак ќе остане, и ако е така, да не го ни носам да се малтретира кутрето, други викаат веќе нема да мириса и да има такви нагони, стварно не знам што да правам, страв ми е да не го изреметам нешто, душа од кутре е.
Постојат 6 типа на ретривери, ама ти најверојатно мислиш или на ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР или на ЗЛАТЕН РЕТРИВЕР, тие 2 се најпопуларни кај нас. Потенцирај, за полесно да најдешНе знам кај да пишам. Дај најдете ми ретриверче машко куче. Барам ни под дрво ни под камен има.
Ima fb grupi za labradori i retriveri, posebno. Tamu sigurno kje najdes.Не знам кај да пишам. Дај најдете ми ретриверче машко куче. Барам ни под дрво ни под камен има.
Сега ми излезе како нотификација, микс е, види го, клик.Не знам кај да пишам. Дај најдете ми ретриверче машко куче. Барам ни под дрво ни под камен има.
Дечкото бара златен ретривер или лабрадор, ти му нудиш мелезСега ми излезе како нотификација, микс е, види го, клик.
Златен. Сегде пишав по групиве нема, некои мешанчиња по 150 евра ги шибаат, или од Србија по 500 евра....Постојат 6 типа на ретривери, ама ти најверојатно мислиш или на ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР или на ЗЛАТЕН РЕТРИВЕР, тие 2 се најпопуларни кај нас. Потенцирај, за полесно да најдеш![]()
Веруј ми вреди да купиш куче од угледна одгледувачница, ако гледаш да земеш што поефтино ти гарантирам за 2 години по ветеринари ќе ги дадеш парите.Златен. Сегде пишав по групиве нема, некои мешанчиња по 150 евра ги шибаат, или од Србија по 500 евра....
Брат имав ретривер со лабрадор мешан од улица земен, буквално го спасив и вдомив беше замрзнат во езерце кај еден парк. Го излекував од бронхит и го чував некои 9 години (а кога го зедов имаше некаде 2). Накрај ми умре, пошто изеде умрен глушец (затрујан), се намачи 10тина дена, по 2 пати дневно го носев на ветеринар. Така да не сум до таму заминат ко некои, вакви колкови да имал, онаков да бил од шампиони родители, појма немам к... се треси во ладна вода, нз дали ме разбираш.Веруј ми вреди да купиш куче од угледна одгледувачница, ако гледаш да земеш што поефтино ти гарантирам за 2 години по ветеринари ќе ги дадеш парите.
Истражи убаво, најди добар одгледувач што ги тестира, мора ретривер да има hip dysplasia тест, ако не дај боже ти се погоди со хронични проблеми, лабаво месечно 100 евра ќе фрлаш по лекови. Кај нас не знам да има добар одгледувач, знам еден од Куманово дечко али тој Лабрадори одгледува. Србија сиг има, а и тоа 500 евра е ниска цена за добра линија, отиди еднаш на изложба види како треба да изгледа ретривер, прашај ги излагачите за инфо, цена, услови каде да се најде добар примерок и т н. Сега март има во Скопје.
Ништо полошо неможеш да си направиш од колку да избрзаш. Имам пријатели земаа ретривер утума од пазар 3, се убија од пари давање.
Ok lajsmania nema vrska so kakva linija e i kakvi roditeli ima, parazit e.Брат имав ретривер со лабрадор мешан од улица земен, буквално го спасив и вдомив беше замрзнат во езерце кај еден парк. Го излекував од бронхит и го чував некои 9 години (а кога го зедов имаше некаде 2). Накрај ми умре, пошто изеде умрен глушец (затрујан), се намачи 10тина дена, по 2 пати дневно го носев на ветеринар. Така да не сум до таму заминат ко некои, вакви колкови да имал, онаков да бил од шампиони родители, појма немам к... се треси во ладна вода, нз дали ме разбираш.
Барам просечно кученце на кое сум спремен да му пружам љубов и внимание
п.с другарче ја зеде Америчка акита 1500 евра од Србија, по 5 години му умре од лајшманија. Така да...
МитриќевскиАнета Николова
Јане Илиевски
Сашо Стојановски
Радослав Арсиќ
Димитар Митриќевски
Никола Лаброски
Тони Митковски
Јован Кисковски
Владимир Петков
Виктор Груев
Војислав Димитровски
Горан Ѓорѓиоски
Препорака кој од овие да изврши тест за социјализација на куче? Сите овие се овластени за спроведување на тестот само ме интересира случајно некој да не има некое искуство или препорака за било кој од нив.
Анета само.Анета Николова
Јане Илиевски
Сашо Стојановски
Радослав Арсиќ
Димитар Митриќевски
Никола Лаброски
Тони Митковски
Јован Кисковски
Владимир Петков
Виктор Груев
Војислав Димитровски
Горан Ѓорѓиоски
Препорака кој од овие да изврши тест за социјализација на куче? Сите овие се овластени за спроведување на тестот само ме интересира случајно некој да не има некое искуство или препорака за било кој од нив.