Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
22 мај 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Да прашам дали некој знае што е финтата со Brit храната конкретно Brit со пилешко и инсекти?
Храната е намалена од 4000 и кусур на 2200 ден. а ја има и за 1600 ден. за 12 кг вреќа.
Ова е пресмешна цена која што трае веќе 2-3 месеци, е сеа или препакуваат во некоа гаража или некој ептен се смилувал Brit po 140 ден. за кг да продава.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
Да прашам дали некој знае што е финтата со Brit храната конкретно Brit со пилешко и инсекти?
Храната е намалена од 4000 и кусур на 2200 ден. а ја има и за 1600 ден. за 12 кг вреќа.
Ова е пресмешна цена која што трае веќе 2-3 месеци, е сеа или препакуваат во некоа гаража или некој ептен се смилувал Brit po 140 ден. за кг да продава.
Valjda pri kraj se so rok, i gledaat da sitnat se vo zaliha, verojatno ne ni kjarat sakaat samo da si gi vratat vlozenite pari, moze i da zavrsuva Brit vo mk uvoznikot veke da ne nosi radi nemanje matematika, i saka da se otarasa.

Член од
29 јуни 2024
Мислења
101
Поени од реакции
127
Sakam da prasam za iskustva kako se spravuvate so vasiot star milenik koga ke pocine ,zboram za kako se spravuvate otkako ke zamine zasekogas, so negovoto telo, dali ima vo Skopje kremacija na milenici ili pak , nezgodno mi e mnogu da prasam, so negovoto telo .

Член од
30 јануари 2009
Мислења
489
Поени од реакции
434
Sakam da prasam za iskustva kako se spravuvate so vasiot star milenik koga ke pocine ,zboram za kako se spravuvate otkako ke zamine zasekogas, so negovoto telo, dali ima vo Skopje kremacija na milenici ili pak , nezgodno mi e mnogu da prasam, so negovoto telo .
Немаме ниту гробишта за миленици ниту крематориум, луѓето се снаоѓаат со тоа што или го фрлаат во контињер, или го закопуваат во некоја нива/падина /двор сето тоа секако без ронка достоинство изведено како крадец во ноќта, не ме прашуј како знам :mad:

Член од
29 јуни 2024
Мислења
101
Поени од реакции
127
Немаме ниту гробишта за миленици ниту крематориум, луѓето се снаоѓаат со тоа што или го фрлаат во контињер, или го закопуваат во некоја нива/падина /двор сето тоа секако без ронка достоинство изведено како крадец во ноќта, не ме прашуј како знам :mad:
Mizerija .

Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.814
Поени од реакции
1.282
Навистина, зошта Лајка, Анима Мунди или некој сличен на нив кои повеќе лајат а помалку работат нешто не преземат иницијатива за отварање на гробишта за миленици каде исто како во Бутел би се плаќала одредена сума за достоинствено да се погреба миленичето кое 10-15 години живеело со нас.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
ima "oficialno" reshenie a toa e vo crna kjesa za gjubre gi nosat vo fakultetot za veterinarstvo (mislam ili plakash na veterinar da ti go odnese ili sam da go odnesesh do zelezara ne znam) i tamu gi ostarnuvaat "bezbedno" (kako sto sfativ u masovna gronnica gi frlaat i zatrupuvaat nezz) zaedno so stocen dobitok umren od bolesti ili slicno..

e sega jas mojot pit sekako ne go dadov tuka, tuku go nosev 3 saati do selo za da go zakopam vo dvor so mini grob za spomen bidejki kako dete mi beshe .. i eve na 5 avgust godina ke pomine a nie uste ne mozeme da go prezalime.. toa e jbg..

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.608
Поени од реакции
17.441
Здраво :)

Пред два дена го оперирав Биглето поради надворешен тумор на ногата (блиску глуждот). Денес бевме на промена на преврска и беше се во ред, после тоа прошетавме малце повеќе пошто принцезата моја за да оди во вц да се искака и измочка мора да е убо прошетаа иначе не оди. Е сега вечерва после работа гледам му потекло стапалото.

Преврската не е престегната, операцијата е направена од една од најдобрите доктори тука во околината каде што живеам во Германија. Кучето не покажува знаци на болка при допир на потеченото стапало.

При преврска докторката кажа дека раната воопшто не личи на еден ден стара туку напротив предобро и пребрзо заздравува иако е 8.5 години старо кучето.

Туморот беше надворешен коските се чисти, сите органи се чисти одма направија реагенси MRI.

IMG_9833.jpeg

IMG_9838.jpeg

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.608
Поени од реакции
17.441
Здраво :)

Пред два дена го оперирав Биглето поради надворешен тумор на ногата (блиску глуждот). Денес бевме на промена на преврска и беше се во ред, после тоа прошетавме малце повеќе пошто принцезата моја за да оди во вц да се искака и измочка мора да е убо прошетаа иначе не оди. Е сега вечерва после работа гледам му потекло стапалото.

Преврската не е престегната, операцијата е направена од една од најдобрите доктори тука во околината каде што живеам во Германија. Кучето не покажува знаци на болка при допир на потеченото стапало.

При преврска докторката кажа дека раната воопшто не личи на еден ден стара туку напротив предобро и пребрзо заздравува иако е 8.5 години старо кучето.

Туморот беше надворешен коските се чисти, сите органи се чисти одма направија реагенси MRI.

Прегледај го приврзокот 433705

Прегледај го приврзокот 433706
Пак ојдовме на ветеринар, пошто дупло потечена беше денес ногата. После операција нормално било пошто од течности во нозете и вода е цела во стапалото. Даде инексија за да ја извади побрзо :)

Да знаете ако во иднина вакво нешто ви се случи до тоа е.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.608
Поени од реакции
17.441
Пак ојдовме на ветеринар, пошто дупло потечена беше денес ногата. После операција нормално било пошто од течности во нозете и вода е цела во стапалото. Даде инексија за да ја извади побрзо :)

Да знаете ако во иднина вакво нешто ви се случи до тоа е.
И трет пат ќе надолополнам :). Псоле разговор со другата дежурна докторка денес пошто сакаше и денес да ја види и да направи преврска, после операција на тумор или за кастрирање ова било честа појава, особено кога стапалото е оставено надвор од преврската и поради сите лимфни течности и вода кои се собираат во стапалото кога кучето гази.

Не е опасно кога и да се случи но сепак подобро консултација со ветеринар . Притоа животничето (маче, куче, зајаче) морало да добие инексија да ја измочка течноста.

Денес стапалото на биглето му беше пак нормално. Добро се опоравуваме дури и трчаме и сликаме без проблем иако Ада (моето Бигле) уште 40 мин после анестезија стана и дојде в кујна и скокаше :toe:

Beagle doing beagle things :)

Kajgana Shop

На врв Bottom