многу жално.Луге ми умре кутрето се измачи последните 2 саати.
Нека е ова поука на сите шо читат а што немат искуство.
Жално душата ми се кине.
Kako si zadovolen od pesot?10 месеци![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Затоа јас стално кажувам претпазливо кога бирате, ако сакаш дома да ти седи и ти од фотеља да не ги мрднеш тие 100кг само некое мало "мирно и мрзливо" кучеСреќа што сум активен па го носам цело време по ридови или трча со мене, плус татко ми и чичко ми го шетаат. Не го препорачувам за луѓе што ќе го чуваат врзано.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Шетај го подолго по цврста подлога (бетон) и самите нокти се стружат, па нема потреба од сечење. За капење можеш сам , а и ушите со влажна марамица за бебиња можеш да ги очистиш. За во Скопје незнам многу кај има и што има ама провери во фауна центар сигурен сум дека го прават тоа.Imam Beagle 6 meseci i so nishto nemam problem osven so noktite. Me otkorna od grebenje (osobeno so petiot nokt) koga si igra. E sega prvo dali se secat nokti na kuce i ako se secat da mi preporacate kade vo Skopje da go odnesam kuceto. Normalno i koga veke bi go nosel nekade i da go izbanjaat i iscistat ushi zatoa shto toa moze e cest problem kaj beagle kolku shto sum cital. I znam deka nekoj ke mi kaze so shetanje ke otapat ama imam i haska 12 godini i nikogas sum go nemal yoj problem. Izgleda biglive imaat po oshtri nokti ili neznam shto.