Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Поздрав дечки,во Македонија дали можам да најдам легло од ирски сетер,сакам да си купам?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Поздрав дечки,во Македонија дали можам да најдам легло од ирски сетер,сакам да си купам?
Тешко, најблиско во Србија можеби,евентуално Бугарија и Грција.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Тешко, најблиско во Србија можеби,евентуално Бугарија и Грција.
Ако успеам да најдам во Бугарија што ке ми треба од документи за да го пренесам преку граница?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Ако успеам да најдам во Бугарија што ке ми треба од документи за да го пренесам преку граница?
Osgovoren osgleduvac ke ti dade se. Glavno miktociporano luce so primeni vakcini vo pasos.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.633
Welcome to the club.

Сега ќе си видиш маките :D

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.750
Поени од реакции
7.268
Дали сте го дале вашето куче во некој од пансионите за кучиња? Молам за ваши искуства и препораки

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
ПОМОШ
Некој да ми каже некое средство против крлежи,полно ми е кучето и одвреме на време по некој прејаден паѓа низ двор и по тревата.

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Дали сте го дале вашето куче во некој од пансионите за кучиња? Молам за ваши искуства и препораки
Моето моментално е веке 16 дена на дресура кај Киско - Пансион Дресура, и само тамо би го оставила , на никој друг не му верувам

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Picture 2701.jpg me izvadi od pamet denes,vo planina pred bacilo
pokraj tesna pateka so visoki zbunovi od dvete strani,ama ne mrdna.
Na krivina bese,nevidlivo deka ima kuce na samo nekolku metri.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.643
Поени од реакции
31.865
ПОМОШ
Некој да ми каже некое средство против крлежи,полно ми е кучето и одвреме на време по некој прејаден паѓа низ двор и по тревата.
Aмпула стави му и чиста сметка 6 месеци. Јас лани му ставив 600 денари (мислам дека според големината на кучето има врска цената, ако е помало поевтино е). И сите што ги има крлежи ќе си заминат од него, а во иднина ќе го штити од потенцијални крлежи, т.е нема да му се закачуваат.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Aмпула стави му и чиста сметка 6 месеци. Јас лани му ставив 600 денари (мислам дека според големината на кучето има врска цената, ако е помало поевтино е). И сите што ги има крлежи ќе си заминат од него, а во иднина ќе го штити од потенцијални крлежи, т.е нема да му се закачуваат.
Благодарам за советот

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.785
Ја зедовме Ада the beagle готово :) :D

Мајката и Таткото на Ада се шампиони на Македонија, Грција и Србија. Додека дедо му мислам дека е/беше светски шампион :)

L

Lu

Гостин
ПОМОШ
Прво со ампула Неостомосан избањај го.
Ампулава нема долготраен ефект, туку само моментален, али е многу ефикасна, одма ги убива сите болви и крлежи на кучето.
Оваа ампула не се става директно на кожата на кучето, како што е случај со класичните амлули за кучиња, туку оваа се раствара во 3 л. или 5 л. вода, не се сеќавам точно, ќе си прочиташ во упатството, и со таа вода во која што е растворена ампулата ќе го потопиш кучето на сите делови од телото, и одма потоа за некои си 10 - 15 минути ќе се исчисти од крлежите.

Потоа ампула или огрлица, за подолготрајна заштита, твој избор е за што ќе се одлучиш.

Која ампула трае 6 месеци? Ќе да си грешка нешто :)
Јас користам Адвантикс, таа трае 1 месец.
Останатите ампули најчесто што ги има на Македонскиот пазар, Фронтлајн, Протектор, Фиприс, Пестигон ...сите тие траат исто по 1 до 2 месеци максимум.

Kajgana Shop

На врв Bottom