Купување преку интернет (генерална дискусија)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како ќе ти царини ко дозволата нелим беше 45E?
Мене кога ми стигна iPod-от ми го исцаринија ама таму од таму пошто беше 150$ и платив 50$ 33% е сеа незнам како ќе му дадеш потврда ?:S
Нема веќе тоа до 45евра ...

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Раце да им се исушат на сите во пошта што крадат, 2 пратки ми стигнаа со бројче за следење, 2 недели ги нема, на странски сајтови, на сајтот на Македонски пошти пишува дека пратката е испратена на домашна адреса а пратка нема, дал е поштар или кој и да краде не знам, но додека е директор Рафиз Алити, додека не се компјутеризира целиот тој процес, поштава е кој стигне си зима...
Мора увек, на 10 пратки некоа да угине, мора некој да се почасти, ај без бројче за следење да разберам, ама со бројче за следење и да треба лично да се потпишеш и пак да крадат...ептен дива лига е значи.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Раце да им се исушат на сите во пошта што крадат, 2 пратки ми стигнаа со бројче за следење, 2 недели ги нема, на странски сајтови, на сајтот на Македонски пошти пишува дека пратката е испратена на домашна адреса а пратка нема, дал е поштар или кој и да краде не знам, но додека е директор Рафиз Алити, додека не се компјутеризира целиот тој процес, поштава е кој стигне си зима...
Мора увек, на 10 пратки некоа да угине, мора некој да се почасти, ај без бројче за следење да разберам, ама со бројче за следење и да треба лично да се потпишеш и пак да крадат...ептен дива лига е значи.
Јави им се на некој од овие броеви и провери, а претходно провери на trackitonline.ru. Последните два пати кога порачував им се јавив ден пред да треба да стигне и знаеја дека ја следам пратката, па ми стигна без проблем.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Јави им се на некој од овие броеви и провери, а претходно провери на trackitonline.ru. Последните два пати кога порачував им се јавив ден пред да треба да стигне и знаеја дека ја следам пратката, па ми стигна без проблем.
Здравје од понеделник, до 16 часот работеле, го проверив и таму бројчето и на други, а и на самата наша пошта, во нивни систем е заведено дека е во Македонија, во пошта е а пратка нема, сите на тошо се прават, не знам до кој треба да се обратам да најдам пратка што ја имаат во систем а не ја испорачуваат...

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Да не ти се случајно на царина заглавени како мене ..
Бев јас вчера и до царина, тој што работи таму вика ако нешто е во царина стопирано, праќаме извештај на домашна адреса, не може да задржиме нешто и да не информираме.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Да ве прашам ако сакам да го купам овој производ

http://www.ebay.com/itm/Orlando-Computer-Office-Desk-Chair-Swivel-Adjustable-Office-Chairs-/271274981449?pt=UK_BOI_Office_Equipment_Supplies_Office_Furniture_ET&var=&hash=item3f293fb849
Kолку би ме чинел производот ако влезе во државата царина и данок? Знам дека над 45 евра се даваат доста трошоци се двоумам дали да го купам или не.... поздрав

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Да ве прашам ако сакам да го купам овој производ

http://www.ebay.com/itm/Orlando-Computer-Office-Desk-Chair-Swivel-Adjustable-Office-Chairs-/271274981449?pt=UK_BOI_Office_Equipment_Supplies_Office_Furniture_ET&var=&hash=item3f293fb849

Kолку би ме чинел производот ако влезе во државата царина и данок? Знам дека над 45 евра се даваат доста трошоци се двоумам дали да го купам или не.... поздрав
Вака ти доаѓа над 100$ , рачунај уште 40минимум за царина така да околу 140$ ќе те фати минимум.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Вака ти доаѓа над 100$ , рачунај уште 40минимум за царина така да околу 140$ ќе те фати минимум.

А како идат цените... ако е под 45 евра поефтина е царината и данокот?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
А како идат цените... ако е под 45 евра поефтина е царината и данокот?
Појма немам брат како одат царините , различно е за секаков производ , се јавив пред некој ден за патики ми имаа задржано на царина ми рекоа дека нема врска цената се плакало царина за све , сега ќе видам утре би требало да ми стигне ливче за да ги подигнам им пратив цена и ќе видам дали ќе платам нешто .

Член од
31 декември 2009
Мислења
585
Поени од реакции
168
Mene ednata naracka momentalno mi e vo skopje treba da mi ja donesat utre na adresa.
drugite se vo praga i svajcarija.

bi trebalo se da pomine kako sto treba do sega ne sum imal nikakvi problemi so narackive.

Kajgana Shop

На врв Bottom