Купување преку интернет (генерална дискусија)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Кај се гледа тој security code на виза картичка? И дали да нарачам од dx? Некако ми е шубе...

ЕДИТ:

Завршив се, и ова ми се појави... Што е?

hae.JPG

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Првата нарачка од алиекспрес ми стигна денес.
И во пошта ми викат дечко ова треба да се врати назад не го пишува твоето презиме туку само името и после некое време вика ај ќе ти ја дадеме пратката.

Член од
5 март 2012
Мислења
52
Поени од реакции
16
И во пошта ми викат дечко ова треба да се врати назад не го пишува твоето презиме туку само името и после некое време вика ај ќе ти ја дадеме пратката.
Колку чинеше производот ако не е тајна и дали ти земаа нешто царинициве (затоа што некој вика дека сега нема врска колку пари чини производот и земаат царина и данок на се')?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Кај се гледа тој security code на виза картичка? И дали да нарачам од dx? Некако ми е шубе...

ЕДИТ:

Завршив се, и ова ми се појави... Што е?

Прегледај го приврзокот 72489
Назат на картичката го пишува, да можеш да нарачаш од DX не се преваранти без гајле

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Назат на картичката го пишува, да можеш да нарачаш од DX не се преваранти без гајле
Побарав се на интернет и го средив тоа. Само сега ми се појави тоа како на сликата. Што да направам?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Побарав се на интернет и го средив тоа. Само сега ми се појави тоа како на сликата. Што да направам?
незнам што грешка си направил,имаш некоја грешка направено или пак немаш пари на картичката

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Колку време ја чекаше??

Член од
31 декември 2009
Мислења
585
Поени од реакции
168
Колку време ја чекаше??

mene denes mi stigna narackata utre bi trebalo da stigne drugata.
i kaj mene nema staveno prezime ama si stigaat na moja adresa bez problem ne sum go pisal prezimeto na aliexpress za narednite ke go ima ama ne pravat problem nasive barem kaj mene.

postarina danok takvi raboti ne mi rekle seuste nisto.
nad 10 evro mi se narackite.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
mene denes mi stigna narackata utre bi trebalo da stigne drugata.
i kaj mene nema staveno prezime ama si stigaat na moja adresa bez problem ne sum go pisal prezimeto na aliexpress za narednite ke go ima ama ne pravat problem nasive barem kaj mene.

postarina danok takvi raboti ne mi rekle seuste nisto.
nad 10 evro mi se narackite.
Абе и мене не ми е проблем за 10-20 евра ќе им платам данок , проблемов ми е што имам направено преку 500 евра во производи купени во последниве месец дена ... рачунај цена на еден пар патики е минимум 50 долари... околу 2300 имам за чекање уште 5 пара патики 1 јакна , дуксерка , сат и 2 дреса , на патиките царина и ддв ми доаѓа половина од цената .

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Еве денес ми стигна ливче за подигање , за двата пара патики треба да платам 1700 денари. значи царинети на 32.5 долари е ова нема врска повеќе тоа до 45 или до 50 евра .. мала промена на цените направив инаку коштаа патиките дупло така да ќе требаше 3500 да платам .

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Еве денес ми стигна ливче за подигање , за двата пара патики треба да платам 1700 денари. значи царинети на 32.5 долари е ова нема врска повеќе тоа до 45 или до 50 евра .. мала промена на цените направив инаку коштаа патиките дупло така да ќе требаше 3500 да платам .
А КАКО ТОА ги царинат ко дозволата нелим беше 45 Евра и плус како тоа сам си ја измислуваш цената шо ако му речам дека ги купив 20 $ ќе ми поверуваат ? :Z

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Колку чинеше производот ако не е тајна и дали ти земаа нешто царинициве (затоа што некој вика дека сега нема врска колку пари чини производот и земаат царина и данок на се')?
6 dolari I neshto bese proizvodot I stigna za okolu 15 dena

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
А КАКО ТОА ги царинат ко дозволата нелим беше 45 Евра и плус како тоа сам си ја измислуваш цената шо ако му речам дека ги купив 20 $ ќе ми поверуваат ? :Z
Не важи тоа 45 евра , цената си ја сменав на фотошоп и им пратив принтскрин таму .

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
А чекај оригинал беа патикиве или ?? Од кај ги зема?
Патикиве се со исти квалитет како овие овде што се продаваат , а кај нас нема ништо оригинал т.е све е втора класа . Оригинал само во Америка може да најдиш . Имам еден човек ги нарачувам преку него ама плаќам на алиекспрес бидејќи ми е посигурно така.

Kajgana Shop

На врв Bottom