Купувам - продавам

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.159
Џабе филозофираш овде како се движел или треба да се движи пазарот (без навреда) ама ние македонците сме многу интересен народ :) па не очекувај го нормалното :pos2:

Огласувај ја по огласи, нуди ја...дали ќе се најде некој да му треба толку хитно кола е прашање. Друга работа е да видиш како ќе се движат најефтините автомобили кои ќе се донесат (а веќе се носат на големо со шлепери чии патни трошкови не се поголеми поголеми од 150 евра и давачките према државата од околу 500 евра)...

И знај дека во странство голем дел од овие автомобили (годиште 93, 94 и слично) што ќе можат да се увезуваат кај нас се движат по цени и од 300 евра таму. Многу плацови не знаат што да прават со нив па ги даваат гратис само да се отарасат и да не плаќаат уништување за нив. Овие автомобили (без разлика на цената) се прилично добро одржувани, немаат не знам какви мани и се во подобра состојба него Југо од 96та или 97ма.

300 до 500 евра разлика и не се така големи кога се купува кола, поготово кога правиме муабет пример за Пежо 106 од 94 и Југо од 91.

Не ме сфаќај погрешно, јас пред година дена нудев 128 од 81ва во перфектна состојба без плин за 1000че, одма ја дадов (и тоа без акумулатор). Нормално имаше луѓе кои ми даваа 700 тогаш ама - :pos2:.

Проблем е што сега работите се сменати. Барај огласи, нуди ја, можеби и ќе ја дадеш. Мое лично мислење е дека тешко ќе ја дадеш над 600-700, што не мора да значи. Наредниов период ќе биди многу зезнат бидејќи купувачите ќе калкулираат и нема да сакаат пак да се враќаат на Застава освен ако не е буквално за без пари...Јебига такво време дојде.

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Купувам скутерче 50cc до 200-300 евра.
поздрав:salut:

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Има распродажба во хелена моторс 500 евра 125cc нови мотори
Оваа хелена тука у Ск.-Аеродром..?Иначе ако може некој поточно да ми објасни каде е...
:salut:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Дали се продава и колку се продава Yugo 45 од 91-ва ,вишна боја ,со плин ?

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
А дечки што мислите за овој оглас.
BMW 316i, 1996 so pominati 130000, 3000 евра, на наши таблици.
Мене ова ми е доста примамливо, ако е реално, само тоа таблиците ми се сумљиви.:smir:

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=698243

Уз пат да ве прашам, колку троши едно вакво BMW?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
А дечки што мислите за овој оглас.
BMW 316i, 1996 so pominati 130000, 3000 евра, на наши таблици.
Мене ова ми е доста примамливо, ако е реално, само тоа таблиците ми се сумљиви.:smir:

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=698243

Уз пат да ве прашам, колку троши едно вакво BMW?
Па тука е цената гледај колку троши не се исплаќа да го возиш а и доста старо е..:toe:

Член од
14 април 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
aprilia sr50

Se prodava Aprilia Sr50 Spanish one 2008god se uste pod garancija so 6670km prv gazda.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Дечки сакам еден реален одговор од вас.
Продавам Југо, добро сочувано, цената ја пишав 1000 ама би се пазарел до 900евра. Дали вреди југото 900 евра?
Еве ви линк:
http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=683547

Ве молам дајте ваша оцена.:smir:
i go prodade li Jugoto ???

Не ти држи муабетот.
Многу луѓе располагаат со толкава сума пари, ништо повеке ниту помалку, имаат највише 900 евра, и сакаатсо тие пари да купат кола.
Ако 1000 евра за тебе се малку како што кажуваш "ке си додадат уште 1000 еврички", за мене и за многу други тоа се многу пари односно дупло повеке од она што некој располага и е расположен да ги даде за кола.
Моето прашање е многу јасно.
Во случај да имате 900 евра и само 900 евра каква кола би купиле освен Југо или некоја друга Застава и од каде би ја купиле таа кола?
На Марс можда?
Или во спротивно би иделе пешки како што кажа Боки претходно?
Па тоа е најдобро, штрајкувај , не купувај југо за 900 евра, иди си пешки, што да ти кажам друго.
hmmm Vidi vaka jugo od sram nikoj uste malku ce nejce da vozi + se uvezuvaat mnogu koli pa e logicno i cenata da gi padne za nekoj mesec (avgust pretpostavuvam ) dobro napisaa deckite da si go prodaval pred da se pustese ova so uvoz na stari koli i ce si go prodal ama sega sto znam mozebi i ce najdes nekoj a ce bide jugo do 500 evra vo toa sum siguren ce nejce nikoj da gi vozi i sakas nejces ili ce go vozis ili ce go prodades posto zasto ...
Zboruvam za Kumanovo koga izlezes vo grad ti se cini deka sekoj den se uvezuvaat se ponovi i ponovi koli nema kaj da ja ostavis kolata a zamisli uste nekoj mesec sto ce bide ...

Kajgana Shop

На врв Bottom