Кратка или долга врска пред брак?

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
13
Јас сум за долга врска Пр.Од 19-20 да бидам во врска да се оженам помеѓу 22-25
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас мислам дека кој ме истрпи неколку месеци, а во тоа време мене да не ми здосади, и нели, континуирано да сме заедно, го земам :)) Сакал он неќел. Сама не можам да си се трпам долго, а и се заситувам од луѓето по извесно време, особено откако ќе станат напорни и заљубени, така што... Кратко, ама квалитетно пројдено време, би одбрала.
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Не е важна бројката. Важно е дали ќе се погодат. Може да се заедно долго време а сепак да се далечни и обратно нели?
 

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Не е важна бројката. Важно е дали ќе се погодат. Може да се заедно долго време а сепак да се далечни и обратно нели?
Definitivno. Kolku sto treba tolku ke bide. Nikoj ne znae kako ke bide :P
 

МургоДШит

Чаршиска џукела
Член од
3 ноември 2008
Мислења
128
Поени од реакции
19
Јас, како среќно оженет, со 2,4 деца можам да кажам дека најдобра е...


Појма немам. На 20 години, со овој ак'л, секоја шпекулација е смешна. Ќе се оженам, па ќе ви кажам.
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Јас сметам дека ако ја најдеш вистинската и правата љубов или човек до кој мислиш дека има иднина и ќе бидеш среќна не е битно кога ќе биде тоа крунисано со брак.

Јас би уживала во животот со него се додека не помислам на тоа дека сум спремна за нови поколенија,за бебиња...:pipi:Па поради некоја традиција ќе направам некоја прослава.Значи во секој случај не ми е битно после колку време...:toe:
 

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Тоа е многу поврзано и со возраста, животните искуства, со тек на време се пронаоѓаш себеси и се повеќе знаеш што навистина ти треба. На 20 години и со врска од 5 години позади тебе е многу потешко да осознаеш дали ја правиш вистинската одлука отколку на 30 години со врска од 1 година. Иако ништо не е гаранција, луѓето се менуваат, бла-бла.. :sport2:
 
Член од
25 септември 2008
Мислења
102
Поени од реакции
6
Dali dolga ili kratka vrska pred brak? Toa zavisi od pred se od samata licnost. Nekoi se znaat nekolku meseci i se zimaat i imaat odlicen brak, a nekoi se znaat so godini i pak nesto vo brakot ne im stima i obratno. Zatoa covek treba da znae sto saka i da cuvstvuva deka toj/taa e vistinskata licnost za nego/nea.
 

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Ауу мислам дека не е важно колку време ќе си во врска , па да стапиш во брак.
Само мислам дека е лошо човек да не се залетува многу брзо. Има дури и случаеви кога еве пример ќе бидат некои во врска околу 4 години , ќе раскинат, па велгуваат во врска со други и за 4-5 месеца стапуваат во брак.
Сепак кој како се чуствува спремен за да влезе во брак, но мислам дека времетраењето на врската не е од голема важност и предуслов за влегување во брак.
 
S

<>skorpio<>

Гостин
pa mislam deka ne treba uste odma da stapi vo brak, znaci treba da pomine nekoe vreme za da zblizis so sakaniot, dovolno da se zapoznaete dali ke funkcionirate i dvajcata kako edna celina, da gi prifatis site negovi maani pa duri posle moze da se razmisluva za brak.....a bez ova mnogu brakovi zavrsuvaat za mnogu kratko vreme
 

Eliza

EliXiR
Член од
10 ноември 2008
Мислења
129
Поени од реакции
3
Нема правило.
Се е индивидуално.
 

G-Kidd

Завршетник
Член од
29 април 2007
Мислења
45
Поени од реакции
2
Нема никакви правила во тоа, и тоа е така 10000 %...јас на пример имам 19 години и во врска сум со девојка од сега 20 години...заедно сме 7 месеци а пред 1 месец ја побарав за жена и таа се согласи и за брзо време ќе бидат и тие свадби и такви работи....и можам да ви кажам дека воопшто не се каам за ова или пак мислам дека рано ми е или така нешто....БАШ МИ Е СУПЕР!!!:back:
 
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Не прави никаква разлика. И онака ќе си купам жена :toe:
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Не е бракот мала работа, за да можеш одма по 1-2 месечна врска со некој да стапиш во брак. И не е работата само да се земеш со некој...што е со последиците? Што ако после тоа се зачестат караниците? Сметам дека треба да го знаеш подолго време човекот со кого стапуваш во брак. И тоа би било уште подобро ако прво го познаваш добро, а потоа стапите во врска, зашто само така најдобро ќе процениш каков бил тој пред да стапите во врска, а како откако ќе стапите. Работите се менуваат, и луѓето исто. Ама, сепак во главно сметам дека треба да си во врска со некој 2-3 год. минимум а да можеш да стапиш во брак!
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Vremeto kolku si dolgo zaedno bas ne igra golema uloga, site drugarki sto gi imam imaa po 10 godinsi vrski i site ili raskinaa ili se zemaa pa se ubivaat karanje i katastrofa im e.

Jas imav dve dolgi vrski i voopsto ne razmisluvav na brak, ama koga ke ti dojde toj sto treba znaes uste vo prvite 5 minuti. Ne znam kako e so drugite devojki ama mene intuicijata dobro me sluzi. Taka da jas sum za sto pokratka vrska zatoa sto vo dolga dosta cesto si se zdosaduvas i nema nisto poveke da te iznenadi.

A i lugjeto se menuvaat, koj garantira deka ako e dobar decko deka ke ti bide dobar maz. Se e poinaku koga ne ti e doma po cel den.

No Risk No fun e moeto moto:pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom