Кратка или долга врска пред брак?

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
јас сум за долга врска пред да се стапи во брак бидејки мислам дека тогаш подобро се знае како стојат некои работи:toe:
 
D

devojcence

Гостин
najbitno e da go osetis covekot i da go poznaes(barem da mislis taka) i uste na pocetokot se gleda koj kakov e.posto ako e nekoj dobar ke e dobar i posle 1 mesec i istiot ke bide kako covek posle 5 godini sto znaci od odma se ke si pravite iskacanje spienje odmori vikendi i sl.za da vidite kakov e.vremeto kako vreme ne e bitno. a za glumenje i otkrivanje nikad nemozes da znaes i bides siguren.kraj na kraeva kako ti e srekjata taka.
 
Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
па поарно е долга врска.и пак како шо кажа сандра не можеш да знаеш се.така да понавреме запознавање ,поарно
 
Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Мислам дека долга врска е подобро пред брак едно 5 години МИНИМУМ! Затоа што во кратка врска не можеш да се поврзеш доволно со својот партнер за да се венчаш. Ке се жалиш покасно.
 
Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Долга врска...Прво да си се запознаат све убаво со сите доблести и маани..Зошто треба убаво да се знае со каков човек стапуваш во брак, со каков човек планираш да го поминеш остатокот од својот живот, дали си одговарате...Зошто бракот не е нешто со кое ај ќе си експериментираме па ако не чини, развод..Може сум старомодна ама според мене бракот е за цел живот...Така да, според мене за брак е потребна подолга врска..барем едно 2-3 години најмалку :smir:
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
5
Hmm prvo ova
pa kratka ili dolga vrska abe vidi ako si spremna za brak nema so da si ja macis dusickata so statistiki i uslovi, a dali vrskata treba da bide dolga ili "kratka" zavisi od licnostite ,dolzinata na vrskata ne e garant za uspesen brak...
E sea ti ako mislis da skokas to e drugo 20 so bi rekol drugar mi ama ovde biljot ne igrame pa...
 
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Шо знам баш ни за долга ни за кратка.. пошо понекогаш може повеке работи се доживеат со партнерот за пократко време или па обратно долга врска а да немаат изживеано баш нај нај.. Може да се деси идат 2 месеца па одат заедно на одмор ваму таму.. а може некогас и да идат 1 година а да немаат идено никаде .. освен кафе парк.. мислам секој различно си ја доживува врската. А брак кога ке се осејкаат и двајцата спремни и кога ке мислат дека се знаат доволно.. али јас повеке сакам на пример пред бракот да се остават да живеат сами.. односно тоа да им биде пробен брак па да видат како ке функционираат работите кога ке треба веке сами да решаваат за се.. и проблеми и пари.. без да се мешат мама и тато..
 

halloween

Real Madrid
Член од
23 септември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
pa ne e bas ubavo a imate mnogu dolga vrska pred brak zatoa sto togas brakot bi bil sekojdnevie. Mislam deka e podobro da se dozapoznaete za vreme na brakot iako ima rizik da ne ste se znaele dovolno i potoa da izlezat nekoi nesoglasuvanja... da ne e toa sto ste si zamisluvale.
pa zatoa do 1 godina e ok mislam:pipi:
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зошто со прецизност ги ставате годините?Каква е разликата,врска од една година и врска од година и пет месеци?
Кој се позитивните и негативните страни на кратката врска пред брак и долгата?
Опишете ги повеќе ставовите за да може да дискутираме,а не вака лупнати бројки без врска.
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
I onaka cel zivot ke se zapoznavas podobro e kratka od nekoi 6 meseci od kolku 6 godini i potoa da kazes kako forumdzikata gore voopsto ne go poznavam.
 

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
па незнам тоа си е индивидуално и зависи од 2та партнери... мислам дека некаде 2-3 год се доволно ама секако постојат и исклучоци. се деси лугево да одат 11 год се земаа и за неполна 1 година у брак се разведоа... така што неможам да кажам што како со сигурност,ке видиме мала сум уште за брак:pipi:
 

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Доста се 2 дена да се знат... После ќе биди интересно цел живот ќе се запознават... Ама ако се работи за пијаница и тепач...не го дадов ова мислење јас :)
 
Член од
29 август 2008
Мислења
91
Поени од реакции
0
Najdobro e koga ke se zapoznaete so partnerot i ke bide togas najdobro da se zemete ne e vazno kolku se znaete i kolku odite najdobro e zapoznavanjeto so partnerot...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom