Е, ова е веќе за дискусија.
Двајца бразилци, дцајцата физички одлично спремни, одлична брзина, преубава техника. Овде дефинитивно се нијанси во прашање.
Ако се гледа моменталната форма, или макар и целата оваа сезона, Алвес е далеку далеку подобар, ама гледано целата кариера, Маикон има такви моменти, каде по таа негова страна не може ни мува да прелета(кога го гледав со Бејл, ми се плачеше). За време на сезоните со Мурињо, Маикон беше најдобар десен бек во светот, моментално најдобар според мене е Алвес. Овде ќе гласам за Алвес затоа што игра во Барса, признавам дека е пристрасно.
Ако гледате статистика, Алвес ќе испадне дека е класа над Маикон, ама во игра обожавам да ги гледам и двајцата. Маикон, таква сила, храброст, решителност, брзина. Сигурно е во топ 3 физички најспремни играчи. Од друга страна, таа техника каде Алвес, ја држи цела десна страна на Барса, се надополнуваат со Педро, по 90 минути трча одбрана-напад, напад-одбрана.......
Шутовите нема потреба да ги коментираме и кај двајцата, кај Алвес е малку подобра шут техниката, а Маикон има по силен шут.
Кој и да победи на анкетата, нема да биде незаслужено. А, јас затоа што во вакви ситуации неможам да сум објективен(кога има играч на Барса и исто или приближно исто толку квалитетен играч од друг клуб), гласам за Алвес.
П.С. Поправете му го презимето, или Алве
с или Алве
ш, никако со
з.:wink: