Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Не за џабе Маикон е првотимец во Бразил така да, гласот оди кај Маикон.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Маикон само заради подобрата игра во дефанзива, иако ако земиме во предвит моментална форма Алвеш е далеку подобар...

A

apidrone

Гостин
Е тука веќе можеме да правиме муабет за нијанси... Иако сметам дека Маикон е подобар во дефанзива, а Алвеш во офанзива. Инаку воздржан сум :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.799
Поени од реакции
11.399
Маикон - Devil!
Од аспект на одбранбени задачи Маикон според мене е далеку подобар, кој ги гледал двајцата јасно е, но кога сме кај нападот Алвес е за нијанса подобар бидејќи е побрз, а тие брзите не можеш да ги стигнеш... иако памтам Маикон дали лани или пред 2 сезони се растури од голови давање...дисциплина - Маикон е германец, на моменти прљав но во глобала конкретен играч кога фаулира, додека во Алвес сеуште има малце сељачки менталитет и знае да одлепи ко мајмун пред парење, што воопшто не е одлика на професионалец.
Дека двајцата поседуваат техника, вештини и шут, нема сомнение, но мојот глас оди за Маикон бидејќи пред се ги оценувам од аспект на природната позиција (бек-одбрана), а не што научиле од после...
За тоа кој колку освоил, банално е да збори.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Маикон за мене е подобар. Можеби Алвес е побрз и подобар во офанзива, но тука правиме муабет за бекови, а не за крилни играчи, right? Зашто е подобар за мене Маикон? Затоа што е поцврст играч од Алвес, тешко се минува, добро се гради, прави минимални грешки на големи мечеви. Знае да постигне понекогаш и ефектен погодок (пр со Јувентус). Плус ги има спасувано Интер во тешки ситуации... + Маикон е многу постандарден во бразилската репрезентација за разлика од Алвес кој што игра на истото место. Гласам за Маикон.

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
:) :) :)

Алвеш вс Маикон...
Можеби ке звучам глупо но за мене Алвеш е еден од најдобрите во светот..
помегу ИНИЕСТА, ЧАВИ, МЕСИ, РОНАЛДО......

само треба малку повнимателно да се види што прави и ке ти стане јасно за каков играч станува збор.а тоа што е провокатор невиден тоа е друга работа..

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Читај ја и заградата, Миакон играше со поврда, а Бенитез пред да се повреди Маикон за што отсуствуваше 1 месец рече: Маикон ризикува да го пропушти Светското Клупско Првенство со тоа што настапува(а во Интер медицинскиот тим одлучува кој е подготвен).
Освен тоа, Бејл за Пандев е Меси кога станува збор за дриблинг, стартна брзина етц... Друго, не го гледај тој натпревар, како што реков беше повреден но и оставен сам, а и Бејл е играчиште со ненормална експлозивност. Исто така, Маикон во одбрана е слаб, не дрво, но е просечен, пред се зашто не се замара, знае дека Лусио и Самуел му се тука. Али ипак, ако ги споредуваш Алвез и Маикон во нивните најдобри сезони(иако не знам која била таа сезона на Алвез), Маикон>Алвез.

Мое мислење... Не планирам понатаму да образложувам...
...:toe:

--- надополнето ---

Не за џабе Маикон е првотимец во Бразил така да, гласот оди кај Маикон.
:toe:

--- надополнето ---

Не ставајте видеа зошто можам и ја да напраам видео од мене па ќе видиме кој е подобар ....:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не знам по што оценивте дека Маикон е подобар во дефанзива од Алвес?
Или така ви се чини, затоа што Алвес е нон стоп во напад(нон стоп).
За мене се исти и двајцата, гласам за Алвес, затоа што игра во Барселона.
Ако играше Маикон во Барса, ќе гласав за него. Ако не играше ниту еден од нив во Барса, ќе останев воздржан :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Е, ова е веќе за дискусија. :)
Двајца бразилци, дцајцата физички одлично спремни, одлична брзина, преубава техника. Овде дефинитивно се нијанси во прашање.
Ако се гледа моменталната форма, или макар и целата оваа сезона, Алвес е далеку далеку подобар, ама гледано целата кариера, Маикон има такви моменти, каде по таа негова страна не може ни мува да прелета(кога го гледав со Бејл, ми се плачеше). За време на сезоните со Мурињо, Маикон беше најдобар десен бек во светот, моментално најдобар според мене е Алвес. Овде ќе гласам за Алвес затоа што игра во Барса, признавам дека е пристрасно.
Ако гледате статистика, Алвес ќе испадне дека е класа над Маикон, ама во игра обожавам да ги гледам и двајцата. Маикон, таква сила, храброст, решителност, брзина. Сигурно е во топ 3 физички најспремни играчи. Од друга страна, таа техника каде Алвес, ја држи цела десна страна на Барса, се надополнуваат со Педро, по 90 минути трча одбрана-напад, напад-одбрана.......
Шутовите нема потреба да ги коментираме и кај двајцата, кај Алвес е малку подобра шут техниката, а Маикон има по силен шут.

Кој и да победи на анкетата, нема да биде незаслужено. А, јас затоа што во вакви ситуации неможам да сум објективен(кога има играч на Барса и исто или приближно исто толку квалитетен играч од друг клуб), гласам за Алвес. :toe:

П.С. Поправете му го презимето, или Алвес или Алвеш, никако со з.:wink:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.170
Поени од реакции
12.973
Сеа ке улета некој миланез и ке каже дека Антонини е боље и од двајцава заедно:pos::pos::pos:

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Антонини е боље и од двајцата заедно! Иако навиваш за интер, секој втор збор ти е нешто поврзано со Милан, ама тоа нема врска, битно е да се дружеме нели?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.170
Поени од реакции
12.973
Антонини е боље и од двајцата заедно! Иако навиваш за интер, секој втор збор ти е нешто поврзано со Милан, ама тоа нема врска, битно е да се дружеме нели?
A ти од шо не се замараш со ИНТЕР во потпис го носиш.А јас го спомнав тоа онака на шала,алудирајки на необјективноста на некои миланези во врска со претходниот дуел.Ама ако,сепак стварно битно е само да се дружиме:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom