Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Погледни ја анкетата зашто стварно ме мрзи да се објаснувам.А за година или две коа фудбалската курва ке направи трансвер во друг тим и одма ке почне да го сере Милан,тогаш ке се вратите во реалноста...Сеа ве разбирам, и мене играч коа ке облече дрес на Интер во моментот ми станува 3х подобар од реално што си е
ПОЗ
p.s. А тоа со јадењето чувај си го за по дома...

Значи анкетава е кој играч повеќе го сакаме не кој е подобар!

Ради ова болдираново 90% од људиве у анкетава гласале за Ето, кога би споредиле објективни гласови Ето можеби не би ни уопште пред Ибрахимовиќ, или би водел со мала разлика !

Вие Интеристите го хејтате заш дојде во Милан ве разбирам, кога Шева утре би потпишал за Интер у анкета да го стаат со Бобан Јанчевски ја би гласал дека Бобан Јанчевски е подобар :icon_lol:

И гласате за Ето заш е ваш нормално.

Овие од Барса само незнам зашто го хејтаат, Ибра лани имаше преку 20 гола у сезоната незнам точно колку мислим 22, у споредба колку играше во вториот дел од сезоната таа бројка е импресивна и многу подобра од бројките на Виља годинава ако се земе колку тој игра и колку шанси утнува по меч!

Ваљда заш Ето играл кај нив 7-8 сезоне па уште си го сакаат и гласаат под дифолт за Ето, да отидеше Ето у Реал сега сите они би гласале за Ибра !

Нејсе, зборот ми е глаасаат сите за Ибра заш го мрзат.

Пошто треба да си хејтер, и да збориш од инает или да немаш ебана појма и основно познавање од фудбал за да речеш дека Ето е класа, 2 или 3 подобар од Ибра.

Можеби е подобар или покорисен како сакате, но нијанси се во прашање ако РЕАЛНО се гледа на работите !

Уште па оној јаднион со клипчињата од голојте на Ето ми вика збори тамо некои небулозни децимални бројчиња, па Ибра какви голои давал у кариерава дете нема никад да видиш више, еве за ова последново можат и навивачите на Интер да потврдат !

Но како и да е , хејтајте си го вие и понатамо и дркајте на оваа многу релевантна анкета :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ибрахимовиќ да не отидеше во Милан, можеби и ти ќе гласаше за Ето на анкетава :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Ибрахимовиќ да не отидеше во Милан, можеби и ти ќе гласаше за Ето на анкетава :)

Не, неможам да ти докажам никако, но Ибра одсекогаш имал респект од мене како фудбалер, не како личност !

Уште во Интер кога играше на другарите што ми навиваат за Интер им завидував, пошто години наназад Ибра е за мене најдобриот шпиц во светот, од сезоната кога ШЕва замина во Челзи поточно :icon_lol:

И би гласал за Ибра у анкетава па дури и во Јуве да играше и да беа на пак на 7-мо место :pos:

A

apidrone

Гостин
И сеа јас ако кажам дека Роналдо е подобар од Меси, тоа значи дека го мразам Меси? Не, напротив. Сите си кажаа зошто мислат дека Ето е подобар, само на одредени фанови на Милан тоа им пречи, мислејќи дека сите останати го мразат Ибрахимовиќ.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.618
Поени од реакции
22.640
И гласате за Ето заш е ваш нормално.

Овие од Барса само незнам зашто го хејтаат, Ибра лани имаше преку 20 гола у сезоната незнам точно колку мислим 22, у споредба колку играше во вториот дел од сезоната таа бројка е импресивна и многу подобра од бројките на Виља годинава ако се земе колку тој игра и колку шанси утнува по меч!

Ваљда заш Ето играл кај нив 7-8 сезоне па уште си го сакаат и гласаат под дифолт за Ето, да отидеше Ето у Реал сега сите они би гласале за Ибра !
1. А, вие гласате за Ибрахимович затоа шо е ваш, номално. А, разликата е во тоа што мислењето на интеристите го делат уште мноогу други, за разлика од вашето.
2. Никој не рече дека го хејтаме, Ето е поим за Ибрахимович во фудбалот.

Џабе е оваа дискусија, миланези против сви остали, кога Ето реално е многу подобар од Ибрахимович, поконстантет во формата итн итн итн..
Ибрахим е подобар само во играта со глава. толку

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
И сеа јас ако кажам дека Роналдо е подобар од Меси, тоа значи дека го мразам Меси? Не, напротив. Сите си кажаа зошто мислат дека Ето е подобар, само на одредени фанови на Милан тоа им пречи, мислејќи дека сите останати го мразат Ибрахимовиќ.
Од што ми објаснија свите ќе почнем и ја да веруем дека Ето е подобар од Ибра !

Ето е класа подобар напаѓач од Златан.
Овде нема шо да се дискутира Ето е подобар..
Споредбава е ФиЌо и Ферари мајката.
Без сомнение,Ето е класи над Нослето во секој поглед,нема што да се дискутира :)
Подобро да споредуваме Ето vs Инзаги, него ли Мувлахимович...

Ете, видете што направи во Барса, споредете со барем една сезона на Ето во Барса и се ќе ви биде јасно. Порелевантна споредба - АМИН!
Ето и тоа со тапија.
Човекот остана најголемата грешка на Гвардиола. Ибрахимовиќ не е за друг фудбал освен за шпанскиот. Не дека беше толку слаб он во Барса, ама се гледаше дека не се вклопува во екипата и сакаше да биде прва виолиона, а пред него имаше многу многу луѓе.

овја на пример не ни знае што сака да каже !

ETTO E DALEKU PODOBAR :smir:
Ова па Миланезиве само рипаат.Разбирам да ти е мил играч коа ке облече дрес на твојот омилен тим,ама треба малку и реално и непристрасно да се размислува понекад.Гледам се дрзнавте да го хејтате и карактерот на Ето???А противник му е во дуелов му е најголемата "курва" во фудбалскиот свет во моментов!Одмаздољубив,арогантен,плачко,big game flop и уште многу `позитивни` особини го красат вашиот пулен кои ме мрзи сеа да ги пишувам!
Бог да чува...

E значи после вакви постови и уште десетина ги има ме мрзи да ги прелистувам дел по дел сите страни, ако човек не се убеди дека Ето е подобар од Ибра тогаш незнам што може да го убеди !

:pos:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
E значи после вакви постови и уште десетина ги има ме мрзи да ги прелистувам дел по дел сите страни, ако човек не се убеди дека Ето е подобар од Ибра тогаш незнам што може да го убеди !

анкетата е шлагот на тортата :)

онтопик : гледам на темава ми се обраќате ко да сум рекол дека Ибра е подобар од Ето... баш напротив, јас би се согласил и за обратното. Поентата е што ретко се наоѓаат објективни постови кои што убаво ги објаснуваат разликите помеѓу овие двајца и воедно да се донесе добар заклучок.

Сума сумарум : :coffee:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

онтопик : гледам на темава ми се обраќате ко да сум рекол дека Ибра е подобар од Ето... баш напротив, јас би се согласил и за обратното. Поентата е што ретко се наоѓаат објективни постови кои што убаво ги објаснуваат разликите помеѓу овие двајца и воедно да се донесе добар заклучок.

А добро, какви разлики сакаш? Еден на еден во дриблинг, шут, градење, подавање, глава, што? Па фудбалот не е индивидуален спорт. Да би бил индивидуален признавам дека Ибрахимовиќ би бил најдобар.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
А добро, какви разлики сакаш? Еден на еден во дриблинг, шут, градење, подавање, глава, што? Па фудбалот не е индивидуален спорт. Да би бил индивидуален признавам дека Ибрахимовиќ би бил најдобар.
па темата гласи “ Самуел Ето vs Златан Ибрахимович“, мене тоа доста индивидуално ми звучи. Да беше “Кој повеќе го посакувате во својот тим....“ тогаш ќе беше друг муабетот.

На пр. играч кој не го посакувам во Милан е Меси, меѓутоа индивидуално типот е ненормален.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
па темата гласи “ Самуел Ето vs Златан Ибрахимович“, мене тоа доста индивидуално ми звучи. Да беше “Кој повеќе го посакувате во својот тим....“ тогаш ќе беше друг муабетот.

На пр. играч кој не го посакувам во Милан е Меси, меѓутоа индивидуално типот е ненормален.
Тогаш сите Бразилци би биле најдобри и играчите како Фабрегас, Чави итн. нели што не се брзи и немаат кујзнае каков дриблинг би биле лоши играчи.
Ако ти ја разбираш доста индивидуално, јас ја разбирам како кој од тие двајца е подобар за во екипа не за во циркус.

А тоа “Кој повеќе го посакувате во својот тим....“ е сосема трет муабет.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.618
Поени од реакции
22.640

Да бе, ко шо на темата за ЛШ 90% од оние што пишуваат тврдат дека Барса се лузери, дека УЕФА и помага на Барса и сл. Никој не објаснува, како што и зошто, ама на фан на Барса му се кине срцето кога гледа како 90% се убедени во тоа, а никој не објаснува зошто.
Така ви е и на вас тука, сите велат дека Ето е подобар, ама не сите објаснуваат зашто. :):)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Тогаш сите Бразилци би биле најдобри и играчите како Фабрегас, Чави итн. нели што не се брзи и немаат кујзнае каков дриблинг би биле лоши играчи.
Ако ти ја разбираш доста индивидуално, јас ја разбирам како кој од тие двајца е подобар за во екипа не за во циркус.

А тоа “Кој повеќе го посакувате во својот тим....“ е сосема трет муабет.

Тогаш тие двајца ќе ги споредиш!

Кој е подобар Чави или Фабрегас пример.

Нема да биде кој е подобар ЧАви или Ибра!

И убаво ви кажа типот погоре, индивудално се глеа на темава нешто што се обидуем да објасним ја 3-4 дена.

Не е темата Интер, Милан или Барса !

А индивидуално двајцата се горе доле тука, нијанси се во прашање и тоа мали !

Класи у никој случај !

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.180
Поени од реакции
13.028
Нема потреба да се објаснува. Совршено те разбирам, а и интеристите сигурно те разбираат.
Кога дојде Ибрахимович во Барса, мислев оти е најдобриот шпиц во светот, кога го видов во дресот од Барса беше сигурно во 3-4 најдобри играчи на светот, али јбг реалноста беше подруга. Дури и кога ги пружеше сите лоши партии во дресот на Барса, за мене Ибрахимович беше перфектен играч, подобар и од Ето. Ама, кога ќе размислиш после со ладна глава, ќе сфатиш некои работи.
Истото му го кажав,ама тоа е...
Проклет да е тој што ги проби и на форумов тие изрази Амеба и комплекс!!!Кој како бил малоумен и незнаел шо да напише одма се фака за нив

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.701
За '' малите '' нијанси :
Ето 247 голови во својата кариера, Ибра 200, 63 од нив во селска холандска и шведска лига, за разлика од Ето кој до сега нема играно во четвртокласни првенства. Ето прва година во италијански клуб 16 голови, Ибра првата година во Јуве даде исто 16, втората само 10, Ибра ко замена за Ето кој даде се на се 36 голови последната година за Барса, даде 22 гола и во полуфинален натпревар од ЛШ во два натпревари имаше нула удари кон противнички гол што играч од светски калибар не смее да си го дозволи.
Ибра во Интер се на се во една сезона најмногу дал 29 голови, Ето до овој дел од сезоната има дадено преку 30 голови ...

Статистички Ето у поим го убива Ибра, така да тука нијансите не се мали, потоа следат и индивидуалните награди, Ето бил прогласен за најдобар играч во финале на ЛШ, Ибра никад не успеал во својата кариера да дојде до таму, Ето во два наврати бил дел од тимот на годината во ЛШ, и Ибра бил 2 пати дел од тој тим, Eто бил прогласен за најдобар играч во ЛШ, Ибра не, Ето во два наврати бил дел од најдобриот светски тим според ФИФА, Ибра никад не бил дел од тој тим ...

Од било кој аспект да земете да гледате, Ето > Ибра, инаку како што рече и Мурињо минатата година, секој би бил тажен кога играч како Ибра си оди од тимот но и секој би бил среќен кога во тимот доаѓа играч ко Ето, тоа е тоа, и двајцата се world class напаѓачи али Ибра сеуште не е дел од '' големите '', едноставно до сега во кариерата не покажал нешто со кое заслужува да биде ставан во исти кош со најдобрите во историјата од овој спорт, секогаш бил скалило под тој стадиум од кариерата на еден фудбалер, за разлика од Ето на пример кој е еден од оние играчи кои во последнава декада со своите игри и индивидуални и тимски успеси оставиле голем впечаток во фудбалскиот свет.

Нијансите се мали само на фудбал менаџер игриците у оцените, толку. :toe:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Ето е подобар од Ибра,да,и тоа како,а ти што сакаш мисли си,на крај краева статистиката во целата кариера на двајцата играчи сама кажува кој е кој.

Kajgana Shop

На врв Bottom