Кој е виновен за скапите фудбалски трансфери?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ете скржавиот шеик на Малага се фалел дека имал коњ поскап од Роналдо кој вредел 100милиони евра. Што се за него 90милиони кога тој за коњ дал 100че.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Наполи бара од Челзи 60 милиони фунти за Кавани
Кавани бара од Челси плата колку Торес

... катастрофа.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

... катастрофа.
Наполи не сака да го продаде Кавани, затоа става толку висока цена, е сега ако некој е глуп, нека ги плати тие 60 милиони фунти. Исто беше и со Лавеци, кој сигурно не вреди 30+ милиони. Челзи не ни почнале преговори со Наполи, вие дознавте колку плата ќе бара Кавани, кој најверојатно ужива на некој остров.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Сите (Сити), само Manure не е. :vozbud:
види, другиве барем фрлаат милиони на играчи, Ливерпул фрли стo милиони на три дрва (Керол, Хендерсон, Даунинг)... ни жалните врби у Скопје не се толку платени... :icon_lol:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
види, другиве барем фрлаат милиони на играчи, Ливерпул фрли стo милиони на три дрва (Керол, Хендерсон, Даунинг)... ни жалните врби у Скопје не се толку платени... :icon_lol:
Убав заклучок може да се изведе од твојов пост. Но, најпрво да прашам: Ако навивав за Чарлтон, истата реплика ќе ми ја поднесеше?

Интересно ти е, знам. Ама симпатично ми делува ценењето на Даунинг (играч на годината пред некоја сезона во Енглеска) и Хендерасон (врло млад играЌ) за дрва, како и за Керол (константно подобрување) додека играат во тим кој игра претерано слабо, колективна кривица, и слично.

И пак не се 100 милиони евра. И пак не се многу тие на даунинг денеска, отколку многу дупку на Manure и на скапаницата твоја кралска од пред неколку сезони on and on.

А што е заклучокот?

Well...

Нема. Како ни за жалните врби што не може да се изведе ништо логично.

That's the beauty in lobotomy.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Убав заклучок може да се изведе од твојов пост. Но, најпрво да прашам: Ако навивав за Чарлтон, истата реплика ќе ми ја поднесеше?

Интересно ти е, знам. Ама симпатично ми делува ценењето на Даунинг (играч на годината пред некоја сезона во Енглеска) и Хендерасон (врло млад играЌ) за дрва, како и за Керол (константно подобрување) додека играат во тим кој игра претерано слабо, колективна кривица, и слично.

И пак не се 100 милиони евра. И пак не се многу тие на даунинг денеска, отколку многу дупку на Manure и на скапаницата твоја кралска од пред неколку сезони on and on.

А што е заклучокот?

Well...

Нема. Како ни за жалните врби што не може да се изведе ништо логично.

That's the beauty in lobotomy.

Не. Неам ништо против Ливерпул, али факт е дека годинава најмногу се „избација“ со фејл трансфери.

Скапаницата кралска која дојде од Мануре има повеќе голови од настапи btw...

Заклучок има. Всушност има два.

1. Англичаните убер многу си ги преценуваат англиските „таленти“ (исто ко Бразилците).

2. За мојот прв пост - Не мора се да се сфати сериозно. :свиркам:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не. Неам ништо против Ливерпул, али факт е дека годинава најмногу се „избација“ со фејл трансфери.

Скапаницата кралска која дојде од Мануре има повеќе голови од настапи btw...

Заклучок има. Всушност има два.

1. Англичаните убер многу си ги преценуваат англиските „таленти“ (исто ко Бразилците).

2. За мојот прв пост - Не мора се да се сфати сериозно. :свиркам:
факт е дека фејл трансфер нема ни трошка удел во „расипувањето на фудбалот заради трансфери“.
Според мене, пак не го направија тоа. Јас си ги ценам сите тројца, поготово Даунинг. Маката беше друга, да се надеваме дека сите тројца ќе покажат што знаат оваа
сезона.
Понатаму, ме заболе мене за голојте на Роналдо мене.
Поентата на темата се врти околу цената која е платена за него, а не за неговите голови и дали ги оправдал парите.

Ако е за оправдување или flop, тогаш... кој е крив? Сигурно Реал, Сити, Manure не се. Можда Билбао е, пошо не купува Небаске пиплз.

Твојот прв пост во секоја смисла не треба да се сфати сериозно, не Герет бери гајле ...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.822
Секако....од тие 100 милиони 74 милиони евра се од Роман. Врти сучи пак русите и арапите :coffee:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
real madrid definitivno e vinovnik za asronomskite ceni na fudbalerite znaci hronoloski gledano real sekogas gi pravi najskapite transveri pocnuvajki od zidan figo ronaldo se pretera so niv a sea uste tolku kedira 30 mil sahin 30 mil coentrao takugera , realno ovie fudbaleri vredat li tolkku ,sea use benzin vo ognot frlat siti ,psz ,majorka i site jas gi vikam of sore klubovi

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
real madrid definitivno e vinovnik za asronomskite ceni na fudbalerite znaci hronoloski gledano real sekogas gi pravi najskapite transveri pocnuvajki od zidan figo ronaldo se pretera so niv a sea uste tolku kedira 30 mil sahin 30 mil coentrao takugera , realno ovie fudbaleri vredat li tolkku ,sea use benzin vo ognot frlat siti ,psz ,majorka i site jas gi vikam of sore klubovi
Мајорка:confused:,мислиш малага?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574

... катастрофа.
Моментално Кавани е подобар од Торес, кој не е ни осмина од тоа што беше кога дојде во Ливерпул. Јас би барал два пати повеќе плата од овој Торес да сум Кавани...

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Кедира 12 милиони евра.
Озил 15 милиони евра.
Сахин 10 милиони евра.
Каљехон 5 милиони.
Коентрао 30 милиони.:place:
Последниве 3 сезони Реал прави доста паметни трансфери. Ете гледаш според цените всушност до негде имаме направено кражби во одност на вредноста на овие фудбалери, освен Коентрао, кој пак зема многу мала плата во однос износот на трансферот.
Во минатото Реал знаеше да искешира голема сума на пари. Меѓутоа последниве 3 сезони е доста напреднат во однос на трансферите и не се расфрла толку многу, освен Коентрао :facepalm:.

Ама за таа цена продаваме играчи за 2 кила семки и правиме распродажба на талентите од Кастиља за 2 кила сончоглед. Пола тимовите во Шпанија имаат барем 1 играч од Кастиља за ефтини пари. После Реал го расипал фудбалот, да бре, демек Реал тражи 30+ милиони за да му купат играч.:D

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
^Праи паметни трансфери од кога дојде Мурињно. Пред тоа појма немаа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom