Кој е ваш најголем мотив?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мотив некој конкретно немам некој, но секогаш кога работам нешто се стремам кон совршенството и тоа да го направам на најдобар начин. Некогаш мотив ми е и тоа да бидам подобар од конкуренцијата, воглавно се зависи од моментот и тоа што го работам.

lile_rock

Олд сКул...хD
Член од
22 јуни 2007
Мислења
902
Поени од реакции
7
Па најголем мотив ми е среќата. Секогаш се трудам да правам нешто што ме прави среќна и што ме исполнува.

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Не сфаќам за каков мотив мислиш, т.е. мотив на кое поле...ама ај ќе се обидам да одговорам:)
Мотив секогаш добивам од љубовта...без разлика дали е возвратена или не...доколку сакам некого... имам мотив. А секогаш сакам некого нели? Не мора тоа да биде љубов помеѓу машко и женско... Родителите цел живот ќе ги сакам...така да љубовта ми е мотив во животот.
Исто и соништата. Доколку се работи за нешто што сакам да го остварам, значи сум сонувала за тоа...тоа е мојот сон и ќе направам се да го исполнам.
Мотив...барам и во малите нешта...ситниците...што мн. значат...
А кој ми е најголем мотив, зависи од тоа за која работа станува збор!

M

MIL

Гостин
Една девојка ми даде мотив да ослабнам и одлично го направив тоа бев инспириран :back: фала ти ...

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Шо и да кажам ке биде џабе кога сум свесен дека длабоко у мене најглоем мотив ми се парите шо и да постигнам е џабе ако немам средства да го реализирам. Еве на пример не можам да си најдам мотивација за факултет да ми иде без проблем оти знам дека после и ако имам срека да најдам работа со просечна плата ке врзувам крај со крај јбг синдром на македонски стандард мош после земање на диплома и слични постигнувања
ке си задоволен сам со себе ама од тоа не се живее btw да не филозофирам ногу ПАРИТЕ МИ СЕ МОТИВАЦИЈА....(колку и да го кријам тоа)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Да ја завршам работата перфектно... нема појак филинг од исполнетоста и среќата на крај после убаво сработеното, никои пари неможат да го постигнат тоа - се разбира ако ги има е уште поубаво и доаѓаат како убава награда.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
За промена на понашањето,мотив и причина за тоа беше една девојка.За откажување од гејминг,е истото.За да учам во средно мотив ми е што татко ми рече ќе купиме веспа на крај и како и него и мене ми се крева адреналин на возење.Многу имам желба да возам,и затоа ќе пробам да учам во средно.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Да ја завршам работата перфектно... нема појак филинг од исполнетоста и среќата на крај после убаво сработеното, никои пари неможат да го постигнат тоа - се разбира ако ги има е уште поубаво и доаѓаат како убава награда.
Знам дека е така ама не ли мислеш дека после некое време значи трудеш се цел живот почнеш да размислуваш дека заслужуваш нешто повеке и на крај кога веке е ногу касно и кога веке внатрешната исполнетост ти стане секојдневие и кога шетајки се со со твојта гордост и чувство на исполнетост помине некој со а лот оф $ и знаеш дека си подобар и дека он никогаш нема да го има тоа шо го имаш ти ама па се завртеш нели.У секој случај сум за варијантата ти шо ја спомна колку има има битно е да си happy и стварно е јако кога с 100 денара си напраеш интересно и не само шо е интересно него е и спосбност (врлина). :toe::toe::toe:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Па најголем мотив ми е среќата. Секогаш се трудам да правам нешто што ме прави среќна и што ме исполнува.

Точно среќата е најголем мотив..Кога ќе успееш во нешто нормално дека ќе си ептен среќен..

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Мотив, рандом успеси на други луге.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Знам дека е така ама не ли мислеш дека после некое време значи трудеш се цел живот почнеш да размислуваш дека заслужуваш нешто повеке и на крај кога веке е ногу касно и кога веке внатрешната исполнетост ти стане секојдневие и кога шетајки се со со твојта гордост и чувство на исполнетост помине некој со а лот оф $ и знаеш дека си подобар и дека он никогаш нема да го има тоа шо го имаш ти ама па се завртеш нели.У секој случај сум за варијантата ти шо ја спомна колку има има битно е да си happy и стварно е јако кога с 100 денара си напраеш интересно и не само шо е интересно него е и спосбност (врлина). :toe::toe::toe:
Реков дека и парите ги ценам, кога сум ги заработил, но јебем пари кога за нешто цел месец ќе треба да се мачам онака без ќеф и никаков мотив, махинално - како робот.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Мој мотив е успехот.Во било кое поле успехот ме мотивира највеќе,да знам дека сум успеала да постигнам нешто со сопствен труд ми е најголема сатисфакција која ништо не може да ја замени.
Секогаш кога започнувам некоја работа очекувам да има резултати од истата и токму тие очекувани резултати ме поттикнуваат да се трудам за било што.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Парите не ми се воопшто никаков мотив.Не значат толку колку што значи среќата,љубовта итн,итн,а тие пак не се купуваат со пари.
Мене мотив ми е претпоставувам финалниот резултат од тоа што го правам.Учам,учам и ќе се исплати трудот ќе добијам висока оценка.Се борам за нешто и на крај ако го добијам тоа нешто ќе бидам среќна и задоволна со себеси.
Финалниот резултат од нештата е она кое што ми е мотив за да направам одредена работа.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom