Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?


  • Вкупно гласачи
    7
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.144
Поени од реакции
23.251
Баш и во GoT има тон нови актери ( барем јас не сум ги забележал досега ), и бааги ликови.
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.103
Поени од реакции
5.759
Баш и во GoT има тон нови актери ( барем јас не сум ги забележал досега ), и бааги ликови.
Да, ама GoT ги има сите тие ликови затоа што и во книгите ги има. И башка серијава е од HBO (а кога се работи за НВО знаеш дека не штедат пари на нови ликови).
Јас кажав специфично за националните телевизии (NBC, CBS, ABC, Fox и The CW). Они не експериментираат многу кога се работи за нова серија. Си почнуваат со 5-6 главни лика, па ако серијата стане популарна ќе вклучат и други.
Али со Lost беше поинаку. Уште од старт беа вклучени многу ликови, на ултра скапа локација со заплет кој многу луѓе не би го разбрале. Ризикуваа и добија.
--- надополнето: May 21, 2012 3:05 AM ---
Нешто што заборавив да го спомнам за Lost, е дека ова е единствената серија досега што ги натерала гледачите да мислат дека серијата има поента, т.е. дека е нешто повеќе од серија и дека се' ќе се дознае и расчисти на крај...

Ништо не се деси од тоа. Беше и си остана серија. Невообичаена, да, ама сепак серија.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
ГОТ заради сексот во нејзе.
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ај не тресете глупости, ЛОСТ беше идиотско срање.
 

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
LOST, затоа што другата серија ја немам гледано .
 
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сезона за сезона - значи LOST до втора сезона и GoT до втора сезона, дефинитивно LOST гази во секој аспект.

Заебете све тоа, откако ќе изгледавте епизода LOST живи се јадевте со теории по нет и awesomeness на сите страни.

Иначе целосно како серија, си ибаа матер на крај се додека малце не се оправија со time-line-от. За GoT верувам дека ќе биде добра и во 5та сезона, зашто нема да е форсирана, приказната е веќе напишана.
 

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Некој да би ми рекол пред 4-5 години дека ќе имам поомилена серија од Lost...heck, I'd probably punch them, in the face...with a chair!
Oh how I miss that mini heart-attacks at the end of each episode.
Гледам луѓе сеуште се навраќаат на серијата, нешто што јас лично никогаш не можев да го направам, дури и неколку години по емитувањето на последната епизода (премногу емотивно го доживеав крајот). Нормално Lost беше најдобриот thrill-ride што забавната индустрија некогаш го понудила, но сепак на крајот повеќето од нас останавме разочарани. Некои до толку да им се расипе целосниот впечаток за серијата. Некои пак никогаш не се откажаа и сеуште се обидуваат да најдат одговор на безбројните прашања во нивните глави (hint: IoSono на темата за Lost).
And some of us just moved on, I guess, lacking the courage to look back :oops:

All in all, Lost сеуште ја сметав за моја омилена серија, се додека не излезе Game of Thrones.

За разлика од Lost, која што почнав да ја гледам на А1, GoT ме заинтересира уште пред да почне да се снима. Поточно оној момент кога налетав на информацијата дека HBO ќе снима fantasy серија базирана на книгите на "некојси" G. R. R. Martin. Имаше неколку реченици за тоа што ќе се работи во овој серијал, но и тие беа доволни за да ме остават во исчекување (HBO making a fantasy tv show omgomgomg).
GoT почна, I found my new drug, заврши прва сезона, и неможев да издржам па почнав да ги читам книгите, кои се всушност и предноста на GoT наспрема Lost. Едноставно поголемиот дел од приказната е веќе напишан, писателот знае на кои прашања им треба одговор и како точно да ги одговори, и сигурен сум дека на крајот нема да има толку разочарани фанови.
Во врска со ова, интересна случка имаше лани ова време, кога George Martin рече дека се плаши да не му се повтори "Lost" со крајот на неговиот серијал. Apparently, ова многу го навредило Lindelof, што можеше и да се види по неговите твитови.

За крај да повторам ако не бев доволно јасен, гласам за Game of Thrones.
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
GoT e fantazija, objasnuvanjata vo knigite se tipichni za zhanrot fantazija, t.e. mnogu polesni za razlika od LOST, kade shto za edna bela mechka izmislija cela Dharma Initiative :D

GoT, kako gi objasnuva zmejovite? Ajde vo serijata me interesira kako gi objasnuva :D? Dava nekoe objasnuvanje koe ke te tera da zemesh filizofska poza i da rechesh "hmmm, yeah, it makes perfect sense to me!"? Ili ednostavno, zmejovi se, bla bla, deal with it!

Isto taka, za GoT nema da mozhe da hejtate "ijuuuuuu kakov beden kraj, mi ja izeba cela serija" zatoa shto pred vreme znaete krajot e toj shto e, prikaznata ne se menuva... Znaete pred vreme deka ne ste popametni od avtorot na knigite, i toa ke ve sprechi da jadete :D, mozhe nekoj da hejta neshto okolu LoTR ili Poter?

Isto i za Star Wars, za sve shto ne mozhe da se objasne ushte od pochetok se "objasnuva" so prvite zborovi: In a galaxy far far away. Kraj, shto i da prashuvash, odgovor ke bide "brah, thats in a galaxy far far away, kojznae shto drugo ima tamu... MOZHEBI ZMEJOVI!!!!"

Chitav vchera nekolku strani od temava za GoT, i site postovi se od ovie X tipa:
1. fenomenalna beshe novava spizoda
2. lele koj ke cheka drugata nedela
3. Tyron e mnogu smeshen hihihihihihihihihihi
4. Snow e peder? :O

Znachi ve zabloe vam, koj ke umre koj ke prezhivee :) za LOST ne beshe taka. Ako umreshe Jack jas ke se samoubiev :D, ako umreshe Sawyer 90% od zhenskite ke se samoubieja, Charli umre ama za 2-3 apchinja se spase IoSono :D, da gi zemeshe i tie.... </3.

Da ne zboram za Kate :D
 

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Lost-одлична серија со лош крај.
GOT-одличен почеток,за крајот ќе си почекаме.:D
Тек тогаш ќе може реално да се споредат.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.303
Поени од реакции
78.981
Lost сум глеал само неколку инсерти.
Знам дека сите свршаваат на неа, ваљда е добра, али од тоа што го знам за неа, мислам дека никако не може да ми е боља од AGOT.

А AGOT иначе ми се свиѓа многу.
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Од шо ги читам Иосоно и the man with million names за LOST добивам некој чуден елан да ги симнам сите сезони и асално да ги изгледам :)
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.336
Поени од реакции
57.931
Од шо ги читам Иосоно и the man with million names за LOST добивам некој чуден елан да ги симнам сите сезони и асално да ги изгледам :)
Додека не решиш да ја изгледаш прва сезона за еден викенд и да дадеш рипорт, официјално не ти правам муабет и не стискам лајкови. Дури и за Барса нема да те ребрам. Ставен си на waiting list :)
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Iceboy, barem so darksajder ke ja gledate istovremeno i ke si zborite shto kako :D, jas koga ja gledav, ostaj shto nemashe so nekoj kvalitetno da si zboram za LOST, nego morashe tuka na Io, Mac)), jove_bt i ostanati da im objasnuvam shto i kako, onaka basic :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom