Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Teжок избор, многу тежок. Како прво не се споредуваат двете серии, снимани се во различен временски период, хуморот им е различен плус едната сеуште се снима (иако требаше да прекинат). Како и да е кога би требало да се одлучам не би можел и затоа се воздржувам од гласање. И двете серии ги сакам и сум ги гледал, сум се смеел и на класичен посуптилен хумор, а и на најобичните заебанции на Чарли и брат му.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.161
Поени од реакции
10.126
Гласам за Fraiser. Од едноставна причина што е подобра.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ајде нешто и од мене....малку ми е глуп дуелов како прво, овие две ми се некако ептен спротивни серии, подобро Сејнфилд да сте го ставеле со која било од овие две, повеќе логика ми има...
Фрејзер цела серија не ми е изгледана, само на ТВ ја имам гледано, ама не верувам дека до крај ја изгледав. Одлични се, супер ликови, дијалозите феномелани, да го наречам интелигентен хумор, Најлс е комедии целиот, Еди си е приказна за себе. Се надополнуваат сите меѓусебе феноменално.
Ама сепак мојов глас оди за маживе. Чарли Шин си е Чарли Шин едноставно, човекот е легенда, во серијата е прикажано баш тоа што секој ерген ако има пари би го правел.
Посебно првите сезони додека Џек е сеуште мал се нешто посебно. Секоја нова епизода е посмешна од претходната, Алан е легенда, споредни ликови како Берта, Линет, мајка им и ред други, искрено ми се посмешни од споредните во Фрејзер. Можеби требаше да и стават крај на серијава кога го отпуштија Чарли, со Ештон едноставно не е тоа тоа. Не глуми тој толку лошо, колку што глуп лик му имаат дадено сценаристиве.
Така да гласам за Два и пол мажи, иако и Фрејзер не е лоша, и во некои подобри времиња ќе ја прегледам целосно и неа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Frasier
1.wot
2.Мезнаеш
3.Бенеамата
4.Bateman
5.Rocknrolaa
6.Thelks
7.Srcee
8.Александар-БТ
9.grande-juve
10.Psyside
11.NightGirl
12.VLJ
13.Crazy in Love
14.Божино
15.Knife

Two and a Half Men
1.Storms
2.Figaro
3.Pluh
4.Darksider
5.Incognito
6.Iceboy

Имате уште 24h :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
После победата на Frasier тимот над Чарли, за која немаше потреба да чекаме пошо Бене навреме ни кажа дека ќе се деси, следи едно мајндфак прашање за гикови:​
или​
Иако поради временскиот распоред се мисли пред се на Original Series нема да има ограничувања за ST фановите. Имате една недела.​

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Зш мојот глас не е рачунат за претходниот "дуел" ?

За оваа недела ќе гласам за TZ. Таа Стар Трек серија од 66'год ја немам гледано (ако некој од форумов ја има гледано секоја му чест) ама ја имам гледано Стар Трек:Ентерпрајз (мислам дека и ова се важи така?).
Зона на самракот е култна серија. Секоја епизода е интересна на свој начин е доживување само посебно. Една од најдобрите ако не е и најдобра сај-фај серија на сите времиња.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Twilight Zone, да не беше серијава, филмови од типот на Lost Highway, Donnie Darko, Memento, Fight Club, Barton FInk, The Machinist, и слично, или пак серии како LOST, The X-Files, Fringe, сега немаше да постојат, така да без трошка размислување The Twilight Zone, Rod Serling е човекот!!!!!!!!!!!!! он е инцијалната каписла и умот кој стои позади уникатниот sf/mystery/mindfuck стил, он е креаторот!

Twilight Zone е најпотценетата (најнепознатата според тоа колку е добра) серија во историјата.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
The Twilight Zone.
Една од најдобрите серии што сум ги гледал.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
The twilight zone.

100 епизоди и ниту една досадна.Секоја си е посебна приказна,со многу содржини,прекул атмосфера и не можам да си одберам најомилена епизода.Можеби мала предност ќе и дадам на онаа каде последниот човек на земјата бара книги да си читка.После неа "It's a cook book"!

Патеките,односно генерацијата на Пикард беше мојата прва ST серија.Доста добри ликови и сетинг ама сепак го нема чувството на Зоната.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Прашајте го Anon, да ви каже два три збора за серијава, се мрдна, ги изгледа сите сезони за 1 недела :D

Беше like, omg omg omg epic!

П.С. Ако ја гледате, гледајте ја онаа од 60-те, мада и новите не се лоши, ама првиот серијал е нешто неверојатно.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
ova e veke fail sporedba....nemozes star trek i twilight zone da gi sporeduvas a-a

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
абе означен

стар трек неам глеано ама твајлајт зоун е серија над сериите.
и покрај тоа што е снимана пред 50тина години, сеуште има гооолем број на епизоди кои ќе ве мрднат.
јас ја сметам за основа на сите серии што се снимани до сега.

имам листа од омилени епизоди, ќе ви пишам вечер.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
The Twilight Zone дефинитивно:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom