Која професија најмногу ви се допаѓа?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Психолог,психијатар,премиер...

Моја идна професија ќе биде една од првите 2 :),за третата - се плашам од атентат,актуелни се во последно време :smir:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Jaс имам една ретардирана навика, луѓето кои работат, да ги уништувам со прашања околу нивната професија. :icon_lol: Сеедно што е човекот, истиот момент кога ќе бидам информирана дека е вработен, ми настанува општи хаос во глава. И не можам да се воздржам, прашувам, зборам, се натегам, се надмудрувам, турирам кога не сфаќам некој дел од муабетот, кенкам итн. :icon_lol: Не можам да си помогнам, ме интересира. :icon_lol: Наравно, никогаш не навлегувам во приватни прашања.
Ама не знам ни како да искоренам дефектов, сибам векот. :icon_lol: Од продавачката во трафика, до професорката на час, ма се`, се`, се` на што ќе налетам, анализирам до бесвест. Во поглед на тоа како си ја работи работата. Чак и на улица кога немам попаметна работа си нагаѓам во глава кој минувач што работи. :icon_lol:

A која најмногу ми се допаѓа... Музичар, сликар, фотограф, режисер, актер, балеринА, ТВ/радио водител (иако кај денес скоро ништо асално од ова поле), даљеее... Кустос, писател, професор, астронаут, психолог, новинар, архитект... Па тоа би било. :icon_lol:

A ja легач ќе сум си.* :pipi:

*На Свети Никад. :icon_lol:

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
мојата идна професија-Археолог

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Моја идна професија - професор на факултет :)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Здравје, да завршам факултетов па ќе видиме...Сега за сега финансии и банкарсво ме влече

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
дипломиран професор по физичко,работам како надзорник у кпу идризово а мечтаам да станам пилот у пичку матер можеби некогаш у друг живот:pos2:

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Ми се свиѓа новинар,туристички водич и нешто слично од кое можам да видам многу од светов!А инаку здравје боже ќе бидам некој дипломиран информатичар :pipi:

GoKo}sBePoT

Опасниот Буцко
Член од
27 јули 2007
Мислења
582
Поени од реакции
5
Туристички водач,во Италија,Шпанија па и низ Америка :) Здравје боже,прво да завршам средново :)

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Си ја сакам мојата професија - забен техничар.. Покрај тоа ги сакам и фотографијата,, модниот дизајн и воопшто дизајн во секоја смисла,, писател,,и најповеќе уметник:pipi::helou:...........
А зошто? Веројатно ќе приметите дека во сите наведени станува збор за работа каде акцент се става на креативноста,, изразена на некој уметнички начин..Токму тоа е тоа што ме исполнува и не постои одредена граница до каде може тоа да оди..токму затоа и сите овие професии подеднакво ги сакам и подеднаква ми е тежината на нивно извршување..И токму затоа и во сите нив се пронаоѓам..:pipi:

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Нишај врата ,земај плата ....е тоа ти е професија.

Kajgana Shop

На врв Bottom