Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
Член од
25 септември 2014
Мислења
264
Поени од реакции
394
Штипска пастрмајлија ...неделава ја пробав таа во Гроф беше одлична.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Јадев пастармалија во Верона во Штип. Поголемо срање немам пробано , а ми беше препорачано како најдобро место.

Ако ова ви беше најдобрата пастармалија , слободно укинете ја пастармалијадата од наредната година.
Во Штип најјаки пастрмајлии праеше "Ниче" (по мене) штипјанте го знаат сигурно, штета па го затвори ресторанот :(
Исто Мал Одмор и Бриони ги препорачувам, највкусни пастрмајки праат дефинитивно :D[DOUBLEPOST=1425690097][/DOUBLEPOST]
Џабе е полна со месо ако е некое што подолго време било замрзнато и е суво. Па уште и кога ќе видам прават и со пилешко. Секое месо не е за пастрмајлија, ај ако не пак нека измислат и од џигер. :D
Ставаат зејтин наместо свинска маст, а маста на пастрмајлијата и дава посебен вкус.
Мал Одмор ставаат маст, а Алберта чинам со зејтин ја праат, неколку пати иам земено и баш чекав да се подолади малце да видам дали ќе побеле, ма јок бре брате :D

Член од
21 јуни 2018
Мислења
610
Поени од реакции
262
Што знам за мене во Нецко 2, Даблин и Рома ми се најубави. Ако си пробал во период на пастрамалијада тогаш не ги прават убави.[DOUBLEPOST=1412097853][/DOUBLEPOST]
Грил Хаус и Фотка
Кај се наоѓа Нецко 1?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Кратовска пастрмајлија , а и Паланечка пастрмајлија во која во двете ставаат пушено свинско месо ми има подобар вкус него штипска и велешка.
Ова затоа што сум голем фан на пушеното месо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom