Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

  • Велешката дефинитивно!

    Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

    Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

    Гласови: 58 18,2%

  • Вкупно гласачи
    318

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Мене ако ме прашувате, штипската. А да се уверите дека ја зборувам вистината, јадете пастрмалија во Лонгуров. (на влез во Штип од десна страна)
И ќе кошта 500 денари..
 

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Добра штипска пастрмајлија прават во Грил Хаус - Аеродром (спроти стар Мек Доналдс пред Капитол Мол). Тестото им е врв, а и мевцето.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.930
Јадев пастармалија во Верона во Штип. Поголемо срање немам пробано , а ми беше препорачано како најдобро место.

Ако ова ви беше најдобрата пастармалија , слободно укинете ја пастармалијадата од наредната година.
 

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
И во тоа пекарата "Гемиџии" во Велес, прават многу убави пити, убаво тесто и ми се свиѓа месото, пошто нема рскавци и такви слични срања кои што ги има кај овие другиве по познати места/ресторани.
 

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
И во тоа пекарата "Гемиџии" во Велес, прават многу убави пити, убаво тесто и ми се свиѓа месото, пошто нема рскавци и такви слични срања кои што ги има кај овие другиве по познати места/ресторани.
И кај тоа Караколето,татко му умре,ама син му и жена му прават пити во пекарата кај пазарчето,кај КАМ што е продавницата кај трговски..Од таму стално земам пити,ептен ме бендисуваат,70 денара полни со место и јајца..
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Јадев пастармалија во Верона во Штип. Поголемо срање немам пробано , а ми беше препорачано како најдобро место.

Ако ова ви беше најдобрата пастармалија , слободно укинете ја пастармалијадата од наредната година.
Тој што ти ја препорачал Верона кажи му дека не постои кафеана во Штип која ќе ти направи пастрамајлија со вистинскиот вкус што треба да го има. Најдобра пастрмајлија е онаа која ќе си ја направиш дома, посебно во фурна на дрва и со домашно месо.

Сега гледаат што побрзо да ја направат, да стават повеќе тесто, а каков е вкусот и дали тој што ја јаде е задоволен најмалку им е важно. :D Тестото или е изгорено или недоволно испечено и во него старо месо со сомнително потекло.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.930
Месо беше полна , али немаше вкус. Буквално не осеќав никакво задоволство кога ја јадев , како да ми се изгубија сите осети за вкус. :)
 

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Месо беше полна , али немаше вкус. Буквално не осеќав никакво задоволство кога ја јадев , како да ми се изгубија сите осети за вкус. :)
Ретко кога ќе погодат веќе, од брзање и немарност ги прават никакви. Најубаво е со свое месо и да однесеш месара а фурна што печи да ти направат.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Џабе е полна со месо ако е некое што подолго време било замрзнато и е суво. Па уште и кога ќе видам прават и со пилешко. Секое месо не е за пастрмајлија, ај ако не пак нека измислат и од џигер. :D
Ставаат зејтин наместо свинска маст, а маста на пастрмајлијата и дава посебен вкус.
 
Џ

ЏинЏер

Гостин
И во тоа пекарата "Гемиџии" во Велес, прават многу убави пити, убаво тесто и ми се свиѓа месото, пошто нема рскавци и такви слични срања кои што ги има кај овие другиве по познати места/ресторани.
Следно идење во Велес таму да ме носиш, а не во Баже нема пити :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom