Штипската пастрмајлија(свинска) не ја мењам за ништо.,,,pastrmajlija bez pastrma kako mozhe da bide , a taa takanarechenata shtipska pastrmajlija e so pileshki prsti i neshto sitno pride,,,,
,,,se znae shto e pastrmajlija_-Veleshkata,,,
Хахах ова од времето кога и во Даблин се правеа пастрмајлии. Ја имав таа среќа да ви фатам за малку, мислам дека и таму сум ги јадел најубавите.Што знам за мене во Нецко 2, Даблин и Рома ми се најубави. Ако си пробал во период на пастрамалијада тогаш не ги прават убави.[DOUBLEPOST=1412097853][/DOUBLEPOST]
Грил Хаус и Фотка
,,,emi toa e znachi svinjijlija a ne pastrmajlija,,,Штипската пастрмајлија(свинска) не ја мењам за ништо.
Кашкавалот,јајцата и приборот за јадење не доаѓаат во обзир.
И на 50° ја комбинирам со флаша црвено вино
Како сакаш кажи ја,битно знаеш за што зборам,,,emi toa e znachi svinjijlija a ne pastrmajlija,,,