- Член од
- 17 ноември 2012
- Мислења
- 4.548
- Поени од реакции
- 5.305
Јас не спомнав нигде дека очекувам некаков успех од Британија и Грузија, ако воопшто се влезени на европско, не сум ни погледнал. Поентата ми беше дека европјаните што играат во Нба отскокнуваат во своите репрезентации, и ги носат на грг, без разлика колку се слаби.Пекович е животиња.Не станува збор за него дека е слаб играч.Али само тоа и го има Црна гора играчи под кош.Надворешната линија им е жива беда.Браќана Шехович да не планираат да им ја држат надворешнаа линија.Со Литванија,Латвија и Босна ќе бидат потопени како никој од тројкаши.Црна Гора во групата има најдобри центри,само Србите со Крстич се на нивно ниво и Литванците со Валанчиунас.Али Црна гора нема 1,нема 2,нема 3, има една четворка Дачич.
Пекович и Вучевич се сомневам дека би давале се што е потребно од нив за да ја носат Црна Гора на грб.Во Литванија играа само колку што беше потребно а некогаш ни толку.А прашање е и колку тимовите ќе им дадат да ризикуваат повреди посебно Минесота која пати од истите како никој друг.Пекович не може да биде сопрен али може да биде лимитиран на едно 15 поени.
Со еден двајца просечни НБА играчи не правиш ништо на Европско.Единствен таков пример се Британија и Грузија и со двата тима ќе го бришат сите подот.Финска нема ниеден во НБА и двата тима би ги сомлела.
Патем Гасол,Ибака,Пекович,Паркер,Галинари,Денг,Валанчиунас се се само не просечни НБА играчи.
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 19:31 ---
И минатата година мислам дека имаа 10-0 или 9-1.Квалификациски натпревари не ти се никакво мерило зошто во најголем дел никој не ни сака да се замара.Се знае кој иде кој не иде посебно сега кога се 24 земји.
Патем тие Шпанци и Италијанци види како им се викат Кук и Тејлор со двајцата не можат да играат
Само Бјелица им игра во сериозен клуб.Али статистиката му е во најдобар случај испод просечна со 4 коша и 0.8 скока по натпревар.
А за играчиве што ги спомна ти, Гасол и Паркер одамна се докажани, другиве 4ца претхдоната или оваа сезона, ама па што го прави толку добар Валанчиунас жити се? Језда дечкото е талент, ама се гледа дека е уште ровит и дека треба уште многу да работи, никако не би го ставил во некоја повисока категорија од просечен играч во НБА, сега засега.