Поширокиот список на Лазовски: Владо Илиевски, Лестер Бо Мекејлеб, Војдан Стојановски, Дамјан Стојановски, Перо Антиќ, Тодор Гечевски, Ѓорѓи Чековски, Предраг Самарџиски, Кирил Николовски, Дарко Соколов, Димитар Мираковски, Александар Костоски, Ивица Димчевски, Марко Симоновски, Горјан Марковски, Стојан Ѓуроски, Бојан Трајковски, Бојан Крстевски, Јане Петровски, Диме Тасовски, Никола Караколев, Огнен Стојановски, Ристе Стефанов, Тод Зафировски, Џеремаја Мејси, Маркиз Грин, Дариус Вашингтон, Кенеди Винстон.
Значи овие уште од сега се отпишано доколку биде здрав Мекејлеб. Остануваат уште 25 играчи. Некој критикуваат за Тод Зафировски и Стојан Ѓуровски. Па не се повикани да играат на квалификациите.Тие се само на поширокиот список што незначи дека ке бидат повикани, но нека се пробат зошто да не. Мене ме чуди повикувањето на Никола Караколев. Некако човекот не покажува нешто посебно... Ристе Стефанов го видовме во МЗТ. Игра катастрофално. Диме Тасовски нели се откажа од репрезентацијата? Доколку повторно се нафати би бил добро решение заедно со Војдан и Дамјан.Знае да распали кога никој не го очекува тоа. Горјан Марковски не ми текнува т.е. не го знам кој е така да незнам што да коментирам за него. И навистина ме зачудува неповикувањето на Караџовски во поширокиот список кога на позициите 1 и 2 сме тенки. Но најдобро знае селекторот. Барем некако според мене реално се повикани тие кои заслужуваат.
Мое мислење за кој од овие би добиле повик
4 и 5- Перо Антич, Предраг Самарџиски,Тодор Ѓечевски, Кирил Николовски (Чековски,Б. Трајковски или Зафировски) во зависност како би се покажале инаку најголеми шанси би му дал на Чековски
3- Војдан и Дамјан Стојановски плус еден од (Димчевски,Тасовски и Симоновски)
1-2- Бо Мекејлеб и Владо Илиевски и двајца од (Соколов,Петровски,О.Стојановски,Мираковски) Овде ке имаме најголеми проблеми според мене. Соколов не е тоа што беше Јане Петровски незнам колку ке може да се справи т.е. колку би можел да помогне. Мираковски сеуште не опоравен и незнам во каква форма би бил. Единствен кој според мене би одиграл солидно е Огнен Стојановски. Сепак најголема шанса би им дал токму на Стојановски и Соколов....