Кошаркарска репрезентација на Македонија

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И јас мислам дека новинариве треба малце да олабават и да не ги напињаат кошаркариве. Истото го зборев за ракометарите во јануари, сега еве истото го викам и за кошаркариве. Се иде напред, се гледа напред, не треба сега да се прават споредби. Нашиве новинари знаат ептен да напнат и да создадат паника и возбуда без потреба.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
А се опорави ли Трајковски? Зашто и пред да се повреди не играше нешто којзнае шо..

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.648
Поени од реакции
4.273
И јас највеќе стравувам од селекторскиот тандем :icon_mrgr:
Не дека во Марин имав којзнае каква доверба, ама...
Како замена за Мираковски сметам дека шанса заслужува Караџовски. Според мене ниту Самарџиев ниту Огнен не играат на повисоко ниво од него сезонава (па и ланската да а земеме во предвид).
Мада не се сомневам дека кого и да го земат нема којзнае колку да се изнаигра.
Познавајќи ги нашите стратези, цело време со една иста петорка ќе играме.
Според мене наместо Чековски во репрезентација веќе подолго време шанса треба да добие Бојан Трајковски.
Годинава Соколов игра на многу лошо ниво, и којзнае дали заслужува шанса во репрезентација. За Ристе Стефанов да не правиме ни муабет....
НИКАКО!
Двајцата џокери од претходното првенство играат во солидна форма сезонава.
Незнам колку точно играчи смееме да земаме. Се надевам дека сите кои ќе отидат ќе добијат шанса, а не да бидат само статисти.

Реално зацементирано место според мене имаат:
Гече, Бо, Самарџиски, Војдан, Дамјан, Владо и Кире Николовски
За останати места според мене треба да се бира меѓу:
Кире Николовски, Бојан Трајковски, Караџовски, Димчевски, Чековски, Соколов па дури и Димче Тасовски :D
Може делува смешно ама и јас мислам дека треба да го викнат човекот, зошто го фаќа адреналин ако погоди еден шут и знае да влезе у серија :) , па би можел да се покаже и како џокер на некоја утакмица.
Кога ќе ми текне само како се попали со Португалија во Градски Парк во квалификациите за ЕП 2007:pos: , мислам дека не промаши шут ( 30+ поена даде), плус и банани на центрите почна да мава на крај :pos:.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058
Може делува смешно ама и јас мислам дека треба да го викнат човекот, зошто го фаќа адреналин ако погоди еден шут и знае да влезе у серија :) , па би можел да се покаже и како џокер на некоја утакмица.
Кога ќе ми текне само како се попали со Португалија во Градски Парк во квалификациите за ЕП 2007:pos: , мислам дека не промаши шут ( 30+ поена даде), плус и банани на центрите почна да мава на крај :pos:.
Ееее Димче е играчиште со тој неговиот шут тешко можеш да го изблокира некој а и не му треба многу просотор ама не знма дали ко прво он ќе сака да игра затоа што рече дека веќе се откажува од репрезнтативниот дрес ќе видиме ипак е рано да се збори има уште два месеци до собирот на кошаркарите

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Си утнал бе сигурно си мислел на Перо ама и Кире има зациментирано место значи ако биде како на европското ќе може 12 кошаркари ама можно е да бидат и 14 пошо и европското до пред ова беше со 14 ама заради смалување на тошковите само 12 донесоа одлука да може да се носат значи ако бидат 12 остануваат 4 места и ќе има тешка конкуренција за тие 4 места Трајковски и Чековски веројатно ќе се борат за тоа уште едно место под кошот а остантие три места ќе бидат за играчи од надворешните позиции еа тука ќе бидат во конкуренција Димчевски,Соколов,Ристе,Огнен Стојановски,Караџовски,Симоновски можда и ќе се викне на пдоготовките и Мираковски ќе биде интересно летоска

Чеховски и Николовски идат 100%.

Тоа се 9 + тој Зафировски од Дјук најверојатно ќе го уфрлат за пари и остануваат уште две места за Димчевски,Соколов,Ристе,Огнен Стојановски,Караџовски,Симоновски и Трајковски.

Караџовски мораат да го земат за да има резерва плеј да може да се одмараат владо и бо и останува што ќе одберат за последна позиција дали шутер или пак ќе идеме со највисока екипа до сега и ќе го земе Трајковски.

Најдобро по мене би било Дамјан да не го земат и така да остават место за Трајковски и за шутер.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058

Тоа се 9 + тој Зафировски од Дјук најверојатно ќе го уфрлат за пари и остануваат уште 2 места за Димчевски,Соколов,Ристе,Огнен Стојановски,Караџовски,Симоновски и Трајковски.

Караџовски мораат да го земат за да има резерва плеј да може да се одмараат владо и бо и останува што ќе одберат за последна позиција дали шутер или пак ќе идеме со највисока екипа до сега и ќе го земе Трајковски.

Најдобро би било Дамјан да не го земат и така да остават место и за Трајковски и за шутер.
Нема шанси да се деси ова па и Дамјан е шутер а и плус да идат со 7 високи играчи тоа не верувам освен ако бидат составите со по 14 играчи а тој американецот ќе го земат само на собирот да видат дали има надеж во него и да му ја исполнат желбата на татко му нема шанси да влезе во тие 12 или реков ушпте не се знае пошо се олимписки квалификцаии 14 играчи

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652

Тоа се 9 + тој Зафировски од Дјук најверојатно ќе го уфрлат за пари и остануваат уште две места за Димчевски,Соколов,Ристе,Огнен Стојановски,Караџовски,Симоновски и Трајковски.

Најдобро по мене би било Дамјан да не го земат и така да остават место за Трајковски и за шутер.
ЧеКовски... И Дамјан да не го земаат? :pos: Нема шанси. Тод Зафировски веројатно ќе биде само на подготовките, освен ако не се покаже како добар играч. Трајковски нема да го земат, со оглед на тоа што на тие позиции ќе бидат Перо, Самарџиски, Николовски, Гечевски и Чековски, сосема доволно. Освен нив, се разбира Бо, Дамјан, Војдан, Илиевски, Симоновски, Димчевски и Караџовски. Се надевам селекторот нема да биде доволно луд за да го повика Ристе Стефанов. Jaс сум за да се повика Стефан Поповски, ама не знам кои се правилата и дали би прифатил тој.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
ЧеКовски... И Дамјан да не го земаат? :pos: Нема шанси. Тод Зафировски веројатно ќе биде само на подготовките, освен ако не се покаже како добар играч. Трајковски нема да го земат, со оглед на тоа што на тие позиции ќе бидат Перо, Самарџиски, Николовски, Гечевски и Чековски, сосема доволно. Освен нив, се разбира Бо, Дамјан, Војдан, Илиевски, Симоновски, Димчевски и Караџовски. Се надевам селекторот нема да биде доволно луд за да го повика Ристе Стефанов. Jaс сум за да се повика Стефан Поповски, ама не знам кои се правилата и дали би прифатил тој.
:pos: Стефан Поповски :pos:
Кажи ми, другар ти е што му го пиша името или те воодушевил со игрите во српската младинска репрезентација?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Така така нека продолжат новинарските глупости пред се поради нестручност и пишување на текстови еднаш во година за репрезентацијата, ја подгреваат атмосферата, ама чекај ние сме такви и ко народ чекаме да се запалиме како стоки, да тргнеме да урламе уште не пласирани. Точно е ова е шанса што не смее да се испушти, точно е имаме големо искуство и мотиви после игрите на ЕП, ама за д асе оджи тој континуитет треба максимално да останеш сконцентриран, спуштен на земја со ладна глава но подготвен да тргнеш. Притисокот не е три тони како што вика Лазовски сега е 300 тони да се пласираат на Олимпијада. Новинарските глупости и фаланги треба да се заборават до настапот, лесно е да се слави и десет пати повеќе од било кога ако треба ама кога ќе докажеме дека вредиме и дека можеме да се бориме за тоа што претходно го започнавме. Се друго ќе биде самоубиство.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Зафировски во репрезентација?!?!? Who the fuck е па он бе o_O
И мислам дека многу подобар избор ќе биде овојпат да игра Огнен Стојановски наместо Соколов. Мираковски е веќе стар и далеку од форма, така да Димчевски и Симоновски ќе бидат соодветна замена за него. И Николовски во репрезентација и таман сме 12 души :D
Евентуално може и Тасовски и Бојан Трајковски (ако се опорави) да се земат во комбинација, на местото на некој од младиве.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.210
Одлична изјава на Самарџиски .... да му овозможиме на Гечевски да се прости од репрезентацијата во Лондон ...

http://www.mkd.mk/25070/sport/samardziski-ke-storime-se-za-toshe-da-se-prosti-od-reprezentacijata-na-loi-vo-london/
Да не испадни на крај, како со ракометарите, да му овозможиме на Темелков да го види Лондон.. или како и да беше изјавата на некои од ракометарите.
Да не се залетуваме многу, квалификациите се далеку потешки и од тие на ватерполистите, а и на ракометарите.

M

MrzaRules

Гостин
почнаа и овие да се дигаат со изјави за Лондон o_Oи аман со тоа фалангата воа фалангата тоа....досадно е веќе...незнам кој го наметна толку ама стварно досадно е..

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Мислам дека притисокот ќе биде поголем од светската јавност, отколку од македонската. Ќе треба да докажат дека 4-тото место не било случајност. Иако верувам дека тоа нема да влијае.

За разлика од ракометот, тука се одбираат играчи кои што заслужуваат. Имаме одличен тренер, психолог кој знае да смири еуфорија (мислам дека ракометарите да беа во улога на кошаркарите, ќе сврзеа две победи, ќе летнеа во облаци и тука ќе застанеа). Исто така го имаме еден од најдобрите кондициски тренери и + ќе имаме подготовки доследни за репрезентација која освоила 4-то место на Еуробаскет. И најважно го имаме Бо.

Само што разликата што тука конкуренцијата е огромна. Имаме далеку помали шанси одколку ракометарите.

Kajgana Shop

На врв Bottom