D
dbt
Гостин
Добра игра. Посебно позитивно ме изненади вториот центар, Самарџиски ќе да беше.
Aбе друже, ние уште незнаеме кое е вистинското знаме, по 100 знамиња различни се веат во салата, сакаш да ти пиши на дресот Македонија .Има врска бидејки тука се Грците и дозволуваат единствено на дресовите да ни пишува БЈРМ или БЈР МАКЕДОНИЈА и не дозволува ниту ФИБА на дресовите да ни го пишува уставното име без БЈР пред него. Мое мислење и најприфатливо доколку можат да се договорат на дресовите ако не Македонија да ни ја пишува барем кратенката МКД
И што е резилот во тоа што се веат двете знамиња, и двете ги користела нашата држава така да ..Aбе друже, ние уште незнаеме кое е вистинското знаме, по 100 знамиња различни се веат во салата, сакаш да ти пиши на дресот Македонија .
Резил сме.
Па што, дај уште некое на сите трибини нека има, да се види колку сме јаки...И што е резилот во тоа што се веат двете знамиња, и двете ги користела нашата држава така да ..
A што сметаат знамињата, мене лично а не верувам дека и на некој друг (освен на гејцине) му смета што 16 кракото сонце се вее на трибини.Aбе друже, ние уште незнаеме кое е вистинското знаме, по 100 знамиња различни се веат во салата, сакаш да ти пиши на дресот Македонија .
Резил сме.
Нека стои Витаминка, ако е пропадната фирма
Па нека се одлучат или тоа нека се вее или новото што ни е.A што сметаат знамињата, мене лично а не верувам дека и на некој друг (освен на гејцине) му смета што 16 кракото сонце се вее на трибини.
Е за ова колку си во право највеќе ама баш највеќе ме нервира Самарџиски треба да посети психолог или нешто слично да му кажат дека е 216 и 110+ кила а не 1.80 и 80 килограми, ај тоа што трча и прифаќа топка како килав го имаат повеќето високи играчи ама ова никако неможам да го сватам човек од скоро 220 и 110 кила да му биде страв да бутне малку или да закуца никако не ми е јасно.Туку на Самарџиски треба некој да му тупи у глава дека е голем и да не се плаши да тргне некоаш пожестоко, коај ќе се обеси на кош да пукне обрачот
Едното знаме што се вее ни е моменталниот национален симбол, а другото (т.н. старо) знаме е знаме кое ги обединува сите Македонци низ цел свет. И јас сум сигурен дека доколку нашите запнат можат да се изборат на дресот да пишува MAKEDONIJA.Па нека се одлучат или тоа нека се вее или новото што ни е.
Мене на пример ми смета, ние кога незнајме кое ни е вистинското знаме, сакаме другите да ги научиме кој сме и што сме.
Неможам да се распраам на оваа тема, само малце глупо е, на една трибина едно знаме, на друга трибина друго знаме, не личи.
Толку за оваа тема, коментирајте си за утакмицата.
Јасно ми е зошто не ни пишува на дресовите Македонија, безразлика дали сум регистриран 2010 или 2007...не е само форумотОф мори мајко сметало што се вееле 2 знамиња едното старото и новово....А за тоа со името што не сме можеле имаше дискусија лани на форумов ,ме мрзи да ја барам ,уствари март 2010 си логиран ...
За играта-Малце посигурни да сме под кош и ке не биде.