Кошаркарска репрезентација на Македонија

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Прво да се пласираме на ЕП, па после ќе му ја мислиме што и како таму... Инаку браќата Стојановски се подобри од Ристе, посебно во дефанзива што и тоа како е битно, поточно барем засега се покажува дека е доста битно.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе не се залетувајте украина 3 четвртини водела на гости со британија и накрај изгубиле, со нив играме во вотрник мислите лесно ќе биде? да не зборам за британија оја нема пораз до сега и можне е и нас дане победи и да заврши на прво место безизгубен натпевар, а вие веќе правит епланови за европско затоа сме дегенска нација.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Честито победа :) Скоро и да нема натпревар каде нашите не ни приредуваат вакви возбудувања. Мора да се подготват повеќе на психолошки план затоа што е очигледно опуштањето скоро на секој натпревар, ако се направи поголема разлика. Бо е одлично засилување, подобро и не можеше да добиеме. Мираковски добро почна, но потоа си дојде на своето...Чековски тапа....Антиќ..не му беше денот...другите горе долу беа добри..позитивно ме изненади Самарџиски.
Наредниот натпревар во вторник или во среда го играме?

Edit:
Сега видов дека играме во вторник

M

Mario Gómez

Гостин
Прво да се пласираме на ЕП, па после ќе му ја мислиме што и како таму... Инаку браќата Стојановски се подобри од Ристе, посебно во дефанзива што и тоа како е битно, поточно барем засега се покажува дека е доста битно.
Борбени се многу, трчаат насекаде, но не значи дека се одлични во одбрана, прават многу лични и по 3 минути во бонус влагаме.

Не викам да не играат тие, ама искуство си е искуство, вчера и Војдан и Дамјан шутираа од многу неизградени ситуации. Да биде фер, Ристе да се врати во тимот на местото од еден од новаците и фер да се борат Војдан и Ристе за стартна постава.

Инаку Бо е вистински "не европеец", контрите ќе одат со него, бидејќи преферира подавање и положување наместо чист шут од тројка при евентуална контра или полуконтра.

P.S Може некој да ми најде сајт со свежо апдејтирани податоци за кошаркарите во оваа репрезентација, години, клуб, успеси.

Неможам да најдам на сајтот на кфм. :(

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Абе не се залетувајте украина 3 четвртини водела на гости со британија и накрај изгубиле, со нив играме во вотрник мислите лесно ќе биде? да не зборам за британија оја нема пораз до сега и можне е и нас дане победи и да заврши на прво место безизгубен натпевар, а вие веќе правит епланови за европско затоа сме дегенска нација.
Па што ако водела 3/4 ??Ние ја имавме утакмицата со ВБ па ја изгубивме...Украина кај нас ќе ја тепаме повеќе од БИХ,да си знаеш,со Унгарија таму ќе биде 100 пати потешко ...и ќе се мачиме до крај за да победиме...иначе честито победа над Босанците:smir:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.904
Поени од реакции
23.304
Зашо читав интервју на Докузовски во тимот имало место за Гечевски или Илиевски. Со тоа што Илиевски не дошол, Гечевски е ставен во тимот. Затоа и тоа пишав. :/
А црнчето е феноменално. Се чудам и куца дури а пониско и од мене е :D

Ќе испаднеше Чековски, Гечевски ќе играше сигурно. Но да не беше Владо немаше Бо да го земемо. На тоа мислев.
Вакво играчиште не памтим кога сме имале у репрезентација со цела почит кон Врба и Пеце. Али дечково е страшен, да немаше проблеми со личните вчера Босанците ќе изгубеа 40 разлика, он беше единствениот што им ја пробиваше зоната. Направи еден глуп прекршок кога се обидуваше да му ја одземе топката на Домеркант кој ја држеше со двете раце,и еден непостоечки фаул у напад судиите свиреа, и се деси што се деси, иначе да играше комплетна минутажа Бо тешко на босанците.
И затоа реков, тоа копиљот и да играше, ќе ми глумеше некоја звезда и ќе се фаќаше за коленото на секои 5 минути.

Пак ќе прашам, може некој да ми најде слика од Бо со македонски дрес, се утепав од барање :/

А

Анноун

Гостин
1 . А1 = 0 пренос . велија нека купи под итно нба-лига . таму има можност за реклами колку ти душа сака . па како може за време на игра секоја четрвтина даваа реклами по 1 минута , и плус нормално на тајмаути . секоја чест стварно . И друго , како дозвлоија некоај дечурлана да им стигне до микрофон . не знам дали на драган николовски му се качиле и му викаа у микрофон " ало , алоо , качи сеее " или тони стојаноски заспал долу на паркетот па му го украле и овој ги бркал низ цела сала .

2. За натпреварот нема што ново да се каже . водство , пад , победа . судиите беа ужас . петата лична на антич беше комедија . ја испружи раката , за пола секунда ја спушти и фаул свирнаа. неверојатно . бо е играчиште , и тотално ве подржувам што го славите илиевски . треба да му дадат од влада за придонес на влатко некоја стипендија:pos2:. фала му што ни ги отвори очите .

со украина ќе победиме , гостувањето во унгарија ме плаши , ама се надевам нема да се испосереме како со британците. поздрав и одиме на европско . :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Па што ако водела 3/4 ??Ние ја имавме утакмицата со ВБ па ја изгубивме...Украина кај нас ќе ја тепаме повеќе од БИХ,да си знаеш,со Унгарија таму ќе биде 100 пати потешко ...и ќе се мачиме до крај за да победиме...иначе честито победа над Босанците:smir:

Сега украинците се поуиграни и они имаат двајца нба играчи и се највисоки од сие други и затоа викам дека нема да биде лесно сепак е тоа руска школа, словенски народ исто како со босанцие што на стигнаа на крајот до три разлика. не треба да се опуштиме секој натпревар е тежок.

Џек

Мастер!?
Член од
8 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
2
Ајде само да внимаваат со личните повеќе и не ни бега прво место во група.

И веќе еднаш да се среди проблемов со интонирањето на химната, не е првпат, ја пуштаат цела химна, завршува втората строфа, и публикава мисли дека толку е и почнува со аплаузи а играчиве тргнуваат накај клупа :s

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ќе испаднеше Чековски, Гечевски ќе играше сигурно. Но да не беше Владо немаше Бо да го земемо. На тоа мислев.
Вакво играчиште не памтим кога сме имале у репрезентација со цела почит кон Врба и Пеце. Али дечково е страшен, да немаше проблеми со личните вчера Босанците ќе изгубеа 40 разлика, он беше единствениот што им ја пробиваше зоната. Направи еден глуп прекршок кога се обидуваше да му ја одземе топката на Домеркант кој ја држеше со двете раце,и еден непостоечки фаул у напад судиите свиреа, и се деси што се деси, иначе да играше комплетна минутажа Бо тешко на босанците.
И затоа реков, тоа копиљот и да играше, ќе ми глумеше некоја звезда и ќе се фаќаше за коленото на секои 5 минути.

Пак ќе прашам, може некој да ми најде слика од Бо со македонски дрес, се утепав од барање :/
Ти не навиваше за босна ? Пошто гледам на натписот ти пишува 100% Босанац .. Не сфаќај навреда туку само прашав

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454

Само ова го најдов ....со МКД дрес..

http://img823.imageshack.us/img823/2313/7395f3d9670d4968907a324.jpg

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Нека е честито победата.Не бев во можност да ја гледам утакмицата но по статистиката гледам дека Самарџиски одиграл одличен натпревар (15 поени 10 скока ).

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Нека е честито победата.Не бев во можност да ја гледам утакмицата но по статистиката гледам дека Самарџиски одиграл одличен натпревар (15 поени 10 скока ).
Човекот изигра најдобро до сега...имаше доста помала минутажа од Чековски на пример...а постигна и повеќе поени и скокови и тимски играше подобро,не правеше проблеми во одбрана,не примавме лесни поени ради него така да мислам дека треба да добива повеќе шанса...:smir:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.904
Поени од реакции
23.304
Ти не навиваше за босна ? Пошто гледам на натписот ти пишува 100% Босанац .. Не сфаќај навреда туку само прашав
Да ја сум Босанец, но по потекло. Роден, и пораснат во Македонија. Се осеќам како Македонец и нема сила шо би ме натерала да навивам против некоја Македонска репрезентација.
Босанското у мене доаѓа до израз кога на пример цела кладилница навива за Србија а ја навивам за Австралија :)
Иначе тоа ми е пишано ради заебанција, Фико Каракуртовиќ, ликот од Курсаџије, имаше маичка таква ! :)

Да, и ја ја најдов само оваа покасно од кој го пишав постот. Како и да е фала !

Иначе за муабетов погоре, Чековски е дрво од играч кој се шлепа цел живот. Но и за тоа треба талент, секоја му чест како е тој сеуште играч, згора на све и репрезентативец !

Kajgana Shop

На врв Bottom