Кошаркарска репрезентација на Македонија

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Arsik najverovatno ke si podnese ostavka,kako sto pisuvase vo sport,i na intervjuto kako sto kaza..A ja za selektor bi go donesol Pece Naumoski..:)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Многу е препотентен Пеце за да биде селектор, во понашање ми е ист како Јорданчо Давитков, што знам, јас имам таква слика за него. А и не знам дали може да биде селектор, сепак треба да се донесе некој кој си ја знае работата :raz:

K

kaiser soze

Гостин
Arsik najverovatno ke si podnese ostavka,kako sto pisuvase vo sport,i na intervjuto kako sto kaza..A ja za selektor bi go donesol Pece Naumoski..:)
Пеце нема апсолутно никакво тренерско искуство,па незнам како би можел да се снајде во таа улога во националниот тим.Тоа што имаше богато кошаркарско интернационално искуство тука нема никакво значење.
Во моментов имаме неколку квалитетни тренери во странство,мислам дека сега без ангажман останаа Махмути и Марковски,Сашо Филиповски е тренер во тимот на Антиќ заедно со Боби Митев.Сепак се зависи од одлуката на Арсиќ и КФМ,вака дебатата е апсолутно беспредметна.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Заре Марковски мислам дека е најсоодветен стручњак што го имаме во моментов според мене. Искусен тренер, работи долго време во странство со солидни екипи, има искуство и во Евролигата.
Сепак мислам дека лани се споменуваше неговото име, а тој не сакаше, но не сум сигурен може и да сум грешка.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Не си грешка, пред две-три недели читав интервју со него, не ми текнува каде и тој кажа дека нема да се врати на селекторската позиција во нашата репрезентација и единствено би дошол како советник доколку тоа се побара од него :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пеце? Не не, како прво тоа што беше играчиште не му дава за право дека ќе биде и добар селектор, второ не е искусен, Пеце треба прво да работи како некаков помошник па да се унапредува.
Никако да се свати дека има и школи за обучување на тренери кај нас ај играл па нека биде тренер. Има тука уште многу Пеце според мене, друга работа Заре отпаѓа неколку пати и сам има кажано такада Арсиќ ако не си поднесе оставка ќе остане и мислам дека ќе имаме успеси само ако сватиме сериозно!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Не си грешка, пред две-три недели читав интервју со него, не ми текнува каде и тој кажа дека нема да се врати на селекторската позиција во нашата репрезентација и единствено би дошол како советник доколку тоа се побара од него :)
Па јебига кој сака да биде селектор на Македонска репрезентација кога после секој втор натпревар ке го плукаме.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Na koi otkazi mislis Marko MZT
Ракочевиќ паузира за да се спреми подобро за сезоната у Ефес .
Вујаниќ сакаше 2 недели покасно да дојде на припреми (изводливо) затоа што идеше на посебна терапија, ама Ивковиќ тоа не го дозволи .
Беа водени разговори со НБА играчите Павловиќ (повреда, плус лоша сезона и барање на нов клуб - ете денес потпиша за Минесота ) , Радмановиќ и Миличиќ се шабани и боље што ги нема на ЕП . Стојаковиќ има проблеми со грбот и не е баш сигурен што ќе праи со кариерата и дали воопшто уште ќе игра .

На припреми се повреди Марко Кешељ кој сигурно ќе беше во 12 .

Па јебига кој сака да биде селектор на Македонска репрезентација кога после секој втор натпревар ке го плукаме.
Еве ја ќе волонтирам, па и да ме плукате тука ќе ве бришам :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Не бе, јас ќе се бунам Марко да не биде селектор. Многу ќе го форсира Јане Петровски :pos:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Ракочевиќ паузира за да се спреми подобро за сезоната у Ефес .
Вујаниќ сакаше 2 недели покасно да дојде на припреми (изводливо) затоа што идеше на посебна терапија, ама Ивковиќ тоа не го дозволи .
Беа водени разговори со НБА играчите Павловиќ (повреда, плус лоша сезона и барање на нов клуб - ете денес потпиша за Минесота ) , Радмановиќ и Миличиќ се шабани и боље што ги нема на ЕП . Стојаковиќ има проблеми со грбот и не е баш сигурен што ќе праи со кариерата и дали воопшто уште ќе игра .

На припреми се повреди Марко Кешељ кој сигурно ќе беше во 12 .

Еве ја ќе волонтирам, па и да ме плукате тука ќе ве бришам :)
Se e taka ama nemase otkazi mi bese zborot, nikoj ne bese pokanet i da kaze nesakam da igram.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Se e taka ama nemase otkazi mi bese zborot, nikoj ne bese pokanet i da kaze nesakam da igram.
Ама сепак се откази , дали ради несакање или повреда , не е битна терминологијата . И те разбрав шо сакаш да кажеш, да не се држиме сеа за еден збор :smir:

На Вујаниќ,Ракочевиќ им беше понудено да играат...Они бараа свои услови кои не се вклопуваат у тактиката на Ивковиќ и затоа и отиде без нив . Знае дека без секого се може .

Со НБА играчите уште лани пред квалификациите се водеа разговори дали сакаат да играат , а они рекоа дека не можат/сакаат/ имаат попаметна работа . Молим лепо .

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Ама сепак се откази , дали ради несакање или повреда , не е битна терминологијата . И те разбрав шо сакаш да кажеш, да не се држиме сеа за еден збор :smir:

На Вујаниќ,Ракочевиќ им беше понудено да играат...Они бараа свои услови кои не се вклопуваат у тактиката на Ивковиќ и затоа и отиде без нив . Знае дека без секого се може .

Со НБА играчите уште лани пред квалификациите се водеа разговори дали сакаат да играат , а они рекоа дека не можат/сакаат/ имаат попаметна работа . Молим лепо .
Ovaa ekipa na Srbija e vo plan da dostigne svoj zenit vo London 2012 i kako gledam na dobar pat se zasega se im odi po plan.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Една година? Па Арсиќ на клупата на Македонија е околу 3-4 години, ако не и повеќе. Ебате континуитетот, тој досега не ги запознал играчите како што треба, па отсега ич :nerv:

Не можам да ви ги читам дискусиите, сте претерале, солидни бевме но можевме далеку подобро, овој селектор има лузерски менталитет, мора да си го признаеме тоа, уште од пред неколку месеци тој се откажа од дуелот со Грција и по секој пораз кажуваше, поквалитетни се од нас, што можеме ние тука :nerv:
Па гледаш дека треба констатност.... 3-4 години и еве ти европско...... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom