Пеце нема апсолутно никакво тренерско искуство,па незнам како би можел да се снајде во таа улога во националниот тим.Тоа што имаше богато кошаркарско интернационално искуство тука нема никакво значење.Arsik najverovatno ke si podnese ostavka,kako sto pisuvase vo sport,i na intervjuto kako sto kaza..A ja za selektor bi go donesol Pece Naumoski..![]()
Пеце? Не не, како прво тоа што беше играчиште не му дава за право дека ќе биде и добар селектор, второ не е искусен, Пеце треба прво да работи како некаков помошник па да се унапредува.Arsik najverovatno ke si podnese ostavka,kako sto pisuvase vo sport,i na intervjuto kako sto kaza..A ja za selektor bi go donesol Pece Naumoski..![]()
Па јебига кој сака да биде селектор на Македонска репрезентација кога после секој втор натпревар ке го плукаме.Не си грешка, пред две-три недели читав интервју со него, не ми текнува каде и тој кажа дека нема да се врати на селекторската позиција во нашата репрезентација и единствено би дошол како советник доколку тоа се побара од него![]()
Ракочевиќ паузира за да се спреми подобро за сезоната у Ефес .Na koi otkazi mislis Marko MZT
Еве ја ќе волонтирам, па и да ме плукате тука ќе ве бришамПа јебига кој сака да биде селектор на Македонска репрезентација кога после секој втор натпревар ке го плукаме.
хахаха ако имаш врски во кфм зошто да не :pos2:Еве ја ќе волонтирам, па и да ме плукате тука ќе ве бришам![]()
Se e taka ama nemase otkazi mi bese zborot, nikoj ne bese pokanet i da kaze nesakam da igram.Ракочевиќ паузира за да се спреми подобро за сезоната у Ефес .
Вујаниќ сакаше 2 недели покасно да дојде на припреми (изводливо) затоа што идеше на посебна терапија, ама Ивковиќ тоа не го дозволи .
Беа водени разговори со НБА играчите Павловиќ (повреда, плус лоша сезона и барање на нов клуб - ете денес потпиша за Минесота ) , Радмановиќ и Миличиќ се шабани и боље што ги нема на ЕП . Стојаковиќ има проблеми со грбот и не е баш сигурен што ќе праи со кариерата и дали воопшто уште ќе игра .
На припреми се повреди Марко Кешељ кој сигурно ќе беше во 12 .
Еве ја ќе волонтирам, па и да ме плукате тука ќе ве бришам![]()
Ама сепак се откази , дали ради несакање или повреда , не е битна терминологијата . И те разбрав шо сакаш да кажеш, да не се држиме сеа за еден збор :smir:Se e taka ama nemase otkazi mi bese zborot, nikoj ne bese pokanet i da kaze nesakam da igram.
Ovaa ekipa na Srbija e vo plan da dostigne svoj zenit vo London 2012 i kako gledam na dobar pat se zasega se im odi po plan.Ама сепак се откази , дали ради несакање или повреда , не е битна терминологијата . И те разбрав шо сакаш да кажеш, да не се држиме сеа за еден збор :smir:
На Вујаниќ,Ракочевиќ им беше понудено да играат...Они бараа свои услови кои не се вклопуваат у тактиката на Ивковиќ и затоа и отиде без нив . Знае дека без секого се може .
Со НБА играчите уште лани пред квалификациите се водеа разговори дали сакаат да играат , а они рекоа дека не можат/сакаат/ имаат попаметна работа . Молим лепо .
Па гледаш дека треба констатност.... 3-4 години и еве ти европско......Една година? Па Арсиќ на клупата на Македонија е околу 3-4 години, ако не и повеќе. Ебате континуитетот, тој досега не ги запознал играчите како што треба, па отсега ич :nerv:
Не можам да ви ги читам дискусиите, сте претерале, солидни бевме но можевме далеку подобро, овој селектор има лузерски менталитет, мора да си го признаеме тоа, уште од пред неколку месеци тој се откажа од дуелот со Грција и по секој пораз кажуваше, поквалитетни се од нас, што можеме ние тука :nerv: