Кошаркарска репрезентација на Македонија

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Алооо прочитај го прво убаво постот,прераскажи си го 2-3 пати у себе па после репилицирај.Да се забрани настап,додека не се напраи ТИМ.Значи да не се резилиме со пензионери кои губат топки ко од шала,да се стаи нормален селектор и да се покаже ИГРА.
И дај не го тупете веќе.Овие биле прваци,оние биле прваци.Па ќе дојде ли некогаш ред и ние да бидеме прваци или секогаш ќе се задоволуваме со последните места.
Прочитав јас убаво што си напишала. Ако сакаш реплика на целото твое мислење ајде нека биде.

И јас спомнав повеќе пати дека на ова првенство немаме концепција во нападот, за што е виновен селекторот. На повеќе теми го плукав Арсиќ и не го сметам ни за С од Селектор.

Да не беа пензионерите како Врба и Тоше немаше ни да се пласираме на ова првенство, а многу веројатно немаше ни до овие 2 победи да стигнеме. Далеку од тоа дека изиграа совршено, правеа многу грешки и време е за млади играчи да го земат нивното место, но во моментов овие беа нашите најдобри кошаркари.

Спомна млади играчи, ајде и за тоа ќе ти кажам. Пред некој месец имаше тука во Скопје младинско првенство до 21 година мислам дека беше во Б - дивизија и нашите претрпеа 2 - 3 порази по 30 разлика. Нив ли да ги чекаме? Реално во сите спортови имаме проблеми со младинските категории, секако дел од овие проблеми поради финансиските услови. З

Значи по твоја логика се дури не се најдат квалитетни млади играчи да формираат една цел тим да не ни играме квалификации ни ништо. Да си седиме тука и да чекаме квалитетен ТИМ за да го пратиме.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај не зборете глупости. Не може цела екипа да биде составена од младински играчи такво нешто само Ивковиќ имаше м*да да направи. За тоа треба храброст истраеност за да стекнат тие играчи искуство и неколку години лоши резултати но потоа да прераснат во врвни кошаркари. Но за тоа треба ТРЕНЕРСКА школа, работа средства услови...
Врбица секоја му чест, Гечевски исто тие двајца заедно со Антиќ како постари и костур на екипата беа тука во најтешките моменти и реално гледано секогаш мора да имаме по неколку искусни играчи, но немојте да бидете сигурни дека само селекторот е виновен, многу е лесно да се гледа на телевизија и да се плука ама играчите се играчи и тие грешат психологијата е најбитна во спортот ако го победиш стравот можеш да победиш било кого. Според тоа ова е успех но во иднина мора да се игра похрабро последниот меч со Русија беше одигран со големо срце и доказ дека можеме!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Тоа да им го кажеш на Македонците кои не жалеа ниту одмор, ниту пари, ниту глас, ниту нерви за да поминат толкав пат само за да бидат со нашиот тим, а за возврат да добијат рамнодушна игра.

Ја имаа најдобрата публика на ова ЕП која има стана заштитен знак!

Додека сме кај младите играчи, кој го реши натпреварот со Израел и ни овозможи втора фаза?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Тоа да им го кажеш на Македонците кои не жалеа ниту одмор, ниту пари, ниту глас, ниту нерви за да поминат толкав пат само за да бидат со нашиот тим, а за возврат да добијат рамнодушна игра.

Ја имаа најдобрата публика на ова ЕП која има стана заштитен знак!

Додека сме кај младите играчи, кој го реши натпреварот со Израел и ни овозможи втора фаза?
Веројатно мислиш на Соколов. На тој натпревар беше одличен но каде беше на останатите натпревари? Имаше прилично голема минутажа, но реално освен на тој дуел на сите останати беше потпросечен.
Пред 2 години ни беше најдобар играч во младинската репрезентација, мора да почне повеќе да превзема одговорност. Заедно со браќата Стојановски, Јане Петровски, Кирил Николовски и Трајковски треба да стануваат водечки играчи.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Значи полека треба да го пренесуваме тежиштето и да им се дава шанса.

Незнам дали има овде некој кој се сеќава на славните времиња на МЗТ во Европскиот куп или како се викаше тоа, кога ги победуваа екипите како Реал Мадрид и Бенфика.

Тоа за мене беше најдобриот период во нашата кошарка, тоа се викаше борба и желба за надигрување против многу побогати, пославни и поголеми клубови од нашите.

Неможе да има “вечни“ во А-тимот, доколку не се на соодветното ниво.

Точно дека ни требаат тренери, психолози, средства. Но, не смеат да се запоставуваат младите, ова особено е вина на селекторов наш посран.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.934
Поени од реакции
23.067
Момци дај престанете со карање...Сите ние треба да бидеме горди на тоа што го постигнаа..

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Да е само Хрватска ајде де.А гејците,французите?Зошто НИЕ мора да чекаме секогаш у 5 за 12 за да промениме/подобриме нешто,у конкретниов случај-ПЛАСМАН?

Може да ми посочиш од која добра игра си задоволен?Можеби од играта на Антиќ кој што е добар стрелец,ама изглеа го стрелаа и не може да погоди од слободни фрлања,топката не стига дури ни до кош:nesvest:
Задоволен си од играта на Врба што цело време идеше на тројки,а они па ко за беља не не ПОСАКАА(шо би рекол Игор Трпевски) и идеа преку кош:kesa:
Можда ти се допадна играта на Гечевски? :pos: :pos: :pos:
А за селекторот,цреп невиден не сакам ни да коментирам.Мртов ладен гледа како губиме со по 20-30 разлика :tapp::tapp: и се понаша ко да водиме :kesa:

Не сум горда бе со 11-12 место.Зошто постојано да се задоволуваме со последните места?Абе ја сум видела некој да нема појма од играње,ама ова брука бе од европски размери.Оваа нивна игра ми личеше на се,ама на кошарка не.....и се прашувам ако овие се најдобри за во репрезентација,тогаш какви се тие што не се во репрезентација?:ija:
Ја после ова што го видов на :tv: сум да им се забрани секаков настап на нашиве кошаркари.Да забораат и европско и светско првенство се додека не се напраи ТИМ и да се стаи МАКЕДОНСКИ СЕЛЕКТОР.А под поим ТИМ се подразбира јака и сложна репрезентација,составена од млади кошаркари кои знаат да играат,а не од пензионери.Затоа што како тргнала работава не би ме чудело на светско првенство за репрезентација да играат Јорданчо Давитков и Буштур......
а ти да не очекуваше полуфинале?зашто не си горда ,па глеј каков тим имавме за разлика од другите,80% од репрезентациите беа подобри од нас,по 10 години идеме на европско и ти одма сакаш да направиме успех?е не е тоа толку едноставно,кога ќе вложуваме повеќе во кошарката тогаш ќе имаме успех ,па гледаш ли каква ни е ЛИГАТА?колку искусни играчи имаме што играле вакви утакмици?на прсти се бројат и многу други причини

ја сум горд пошто никад не сме биле волку блиску до 1\4 финале,тоа е факт и оваа ни е најдобра генерација сакала ти да признаеш или не,ако ни е најголемиот успех и затоа треба малце да имаш респект према играчите и селекторот

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Што бе нов договор??? Пред првенство читав дека веќе размислува во која екипа ќе продолжи по ЕП, а идиотиве од КФМ ќе му продолжуваат договорот? Дај да има пратиме од тука линк до темите да видат што мислиме за стручњакот. Па јас да бев на негово место ќе си ја завршев работата подобро.
Па он и вака си работи како тренер у Украина ... Репрезентација посебно, екипата своја посебно...Не е некој голем проблем...

Коментарот на МАРКО МЗТ искочи исправен, за неуспехот е крив тренерот. :toe:
Ко Милан Тарот се осеќам у моментов...Али јебига, искуство :wink:

А до последниот натпревар што правеа?Им било страв од французите???:nesvest::nesvest:Дај да ги однесеме на бајачка.А иначе вчера беа борбени....... у последните 11 секунди.Нели не знаеја пола саат да изнудат 5 та лична грешка и да го пратат на клупа Мозгов,тури им пепел ...
Не е баш така. Не можеш да му кажеш на Самарџиски *Ајде бато влези и изнуди му пета лична за после да ги сјебеме* , а тој истиот Самарџиски 25 минути бил на клупа . Плус, Мозгов тие 4 фаули ги имаше 15 минути од кои 8 минути седеше на клупа за да се сочува од петти фаул , а во другите 7 минути не се сеќавам дека беше нешто многу добар, мислам и дека единствено од слободни пуцаше после нечив фаул . Така да, џабе целите кон Мозгов и тоа дека не можеле нашите да му изнудат фаул кога се гледа дека он си заврши работа во тие први 25 минути кога изигра феноменално .

аМОР не е тренерот крив......... Кој и да дојде тренер, 2-3цата главни играчи ако не го слушат, џабе ее.....................
Овој термин полека излегува од кошарката ... Тимска игра е тоа и ние треба да целиме да напраиме тим, а не двајца кои ќе знаат да изиграат пик-ен-рол да другите тројца да ги следат од страна ...

Ај не зборете глупости. Не може цела екипа да биде составена од младински играчи такво нешто само Ивковиќ имаше м*да да направи. З
Па не би рекол дека се баш младинци, иако се млади .ТНТ со Партизан играа 3,4 години континуирано Евролига, Перовиќ е у Памеса плус има НБА искуство, Крстиќ се врати у НБА сеа, Теодосиќ у Олимпијакос ... Единствено за Бјелица,Марковиќ,Мачван,Радуљица може да се каже дека имал муда да ги земе, али и кај нив имаше доста откази па и овие се на некој начин принудно решение иако претендираат да станат феноменални играчи .

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Да е само Хрватска ајде де.А гејците,французите?Зошто НИЕ мора да чекаме секогаш у 5 за 12 за да промениме/подобриме нешто,у конкретниов случај-ПЛАСМАН?

Може да ми посочиш од која добра игра си задоволен?Можеби од играта на Антиќ кој што е добар стрелец,ама изглеа го стрелаа и не може да погоди од слободни фрлања,топката не стига дури ни до кош:nesvest:
Задоволен си од играта на Врба што цело време идеше на тројки,а они па ко за беља не не ПОСАКАА(шо би рекол Игор Трпевски) и идеа преку кош:kesa:
Можда ти се допадна играта на Гечевски? :pos: :pos: :pos:
А за селекторот,цреп невиден не сакам ни да коментирам.Мртов ладен гледа како губиме со по 20-30 разлика :tapp::tapp: и се понаша ко да водиме :kesa:

Не сум горда бе со 11-12 место.Зошто постојано да се задоволуваме со последните места?Абе ја сум видела некој да нема појма од играње,ама ова брука бе од европски размери.Оваа нивна игра ми личеше на се,ама на кошарка не.....и се прашувам ако овие се најдобри за во репрезентација,тогаш какви се тие што не се во репрезентација?:ija:
Ја после ова што го видов на :tv: сум да им се забрани секаков настап на нашиве кошаркари.Да забораат и европско и светско првенство се додека не се напраи ТИМ и да се стаи МАКЕДОНСКИ СЕЛЕКТОР.А под поим ТИМ се подразбира јака и сложна репрезентација,составена од млади кошаркари кои знаат да играат,а не од пензионери.Затоа што како тргнала работава не би ме чудело на светско првенство за репрезентација да играат Јорданчо Давитков и Буштур......
Ај малку погледни ја клубската кошарка :toe: немаме пари судии и делегат да платиме,незнам што очекуваш,Војдан да го чува Паркер :toe::tapp: и ја би сакал да сме светска сила ама не сме...толкава ни е чергата и не летајте во облаци дека можевме нешто повеќе со Грците или Французите...со тројца да играа пак ќе не победеа...
...и да после 10 години гледање на ТВ Европско добро е и ова 10-11 место...зашто освен Грција која освои Европско во фудбал буквално како дебитант и аутсајдер мене не ми текнува на друг пример или грешам :toe:...уште нешто...замисли после Врба кој ќе ни беше плеј да отидевме на Светско...оној Илиевски што се понаша како Славковски и глума некоја ѕвезда :tapp:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Знам дека ова излегува од термин.... но кај нас е сеуште така..... Од блиски извори знам како овие играчи му вракале на Арсик на натпреварите и на тренинзите...... Секогаш имало вакви играчи и ке ги има.......

M

Mario Gómez

Гостин
Море Арсиќ мора сам да си поднесе оставка заради несогласување со играчите и непочитување на неговата улога во репрезентацијата, али со тоа што нема да поднесе оставка е жив доказ дека е нискоинтилегентно србско копиле.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кој и да е селектор играчите мора да имаат 100% почит и нивниот збор не смее да се слуша за тоа нема дискусија.
Арсиќ како Арсиќ направи успех дека можеше повеќе можеше но бидејќи гледам се отвори жестока дискусија околу негово менување се прашувам прво кој би го заменил искрено не гледам, Македонија па најмалку има стручњаци и тренери кои имаат капацитет да го заменат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Па шо реакциите на јавноста....... Си треба констатност........
џабе ке е и Фил Џексон да дојде за една година, ништо нема да смени
Една година? Па Арсиќ на клупата на Македонија е околу 3-4 години, ако не и повеќе. Ебате континуитетот, тој досега не ги запознал играчите како што треба, па отсега ич :nerv:

Не можам да ви ги читам дискусиите, сте претерале, солидни бевме но можевме далеку подобро, овој селектор има лузерски менталитет, мора да си го признаеме тоа, уште од пред неколку месеци тој се откажа од дуелот со Грција и по секој пораз кажуваше, поквалитетни се од нас, што можеме ние тука :nerv:

M

Mario Gómez

Гостин
Незнам кој од домашната сцена би можел да ја води репрезентацијата, а ако не земе некој од странство нема да работи со страст туку ладнокрвно и ради реда само. Инаку во договорот што ќе го потпише Арсиќ сигурно има и клаузула која го обврзува на Антич да не го убие селекторот во престојниве две години:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom