По тоа што читам, иако се минорни мислење, моментално во Кина кријат бројки затоа што сакаат да го смират народот и целосно да го вратат производството. Се сомневам дека за некоје време пак ќе експлодира таму ситуацијата. Се надеваме дека нема така да дојде. А за САД уште пред недели се предвидуваше дека најлошо ќе ги снајде. Трамп блеферот на големо ја прокоцка работата.Кина има 3 947 active cases. За 20тина дена ќе се чисти овие.
Заеби Америка и Кина, Германија станува проблематична работава, надвор од контрола е од вчера со новите случаеви. Не се сеќавам уште рано сабајле да почнат со 3340 нови позитивни и 14 мртви, нормала беше околу 1000 нови позитивни до кај 10 саат. Кај мене вчера од 65 на 81 се искачија, не паметам исто таков скок во градов. До пред 5-6 дена беа 30. Ќе не исправи кривата нас на крај наместо ние неа...вака нема долго да оди. Мора нови решенија за да се избегне колапс.По тоа што читам, иако се минорни мислење, моментално во Кина кријат бројки затоа што сакаат да го смират народот и целосно да го вратат производството. Се сомневам дека за некоје време пак ќе експлодира таму ситуацијата. Се надеваме дека нема така да дојде. А за САД уште пред недели се предвидуваше дека најлошо ќе ги снајде. Трамп блеферот на големо ја прокоцка работата.
Ova bese predvideno do Veligden ke raste i se nadevaat deka togas ke bide pikot. Voglavno vo Germanija pomladi lugje ne vo rizicnite grupi se zarazeni mislam prosekot negde e 45 godini no tie sto umiraat vo prosek se 81 godina. Pored mene vo Germanija vekje mnogu lugje se zarazeni no ne sekjavaat ili veke go pominale virusot. Optimist sum deka nema da eskalira so ogled sto ima nekoja disciplina vo narodot. I normalno se pravat mnogu testovi nad 400.000 se vekje napraeni i zatoa imaat i golem del slucaevi sto gi odkrivaat.Заеби Америка и Кина, Германија станува проблематична работава, надвор од контрола е од вчера со новите случаеви. Не се сеќавам уште рано сабајле да почнат со 3340 нови позитивни и 14 мртви, нормала беше околу 1000 нови позитивни до кај 10 саат. Кај мене вчера од 65 на 81 се искачија, не паметам исто таков скок во градов. До пред 3-4 дена беа 30. Ќе не исправи кривата нас на крај наместо ние неа...вака нема долго да оди. Мора нови решенија за да се избегне колапс.
Japan | 1,387 | 47 | 359 | 981 |
Problemot vo Italija e sto najcesto se testiraat tie koi vekje imaat jaki simptomi i so toa golem del od tie sto vekje go imaat virusot ostanuvaat netestirani. Vo Germaniaj se izvrseni 400.000 testovi ne znam kolku vkupno se vo Italija napraveni dali ima nekade brojka?Негде читав дека една од причините за толкава смртност во Италија била и претераното земање на антибиотици. Италијаните за сенешто земале антибиотици. А тие го паѓаат имунитетот ако се земаат претерано. Иначе за споредба во Германија многу тешко се дава антибиотик, само во итни случаи.
САД имаат најдобри болници во светот. Проблемот е со пристапот на таа здравствена заштита за сите.Најлош здравствен систем, не ги бива за вонредни состојби и имаат голем број на неосигуреници. Здравство само за оние што имаат пари.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Па пишано е де затоа и експлодираа. Не им е покриена социјалата и имаат многу неосигурани.САД имаат најдобри болници во светот. Проблемот е со пристапот на таа здравствена заштита за сите.
Од она што јас видов досега кај таљијаниве, многу конзумираат tachipirina - у превод парацетамол . Еднаш кивне и одма пие парацетамол... Друго за морталитетот , се што умре тука се препишува како резултат на Корона.. кола да те згази ќе те пишат од Корона..Негде читав дека една од причините за толкава смртност во Италија била и претераното земање на антибиотици. Италијаните за сенешто земале антибиотици. А тие го паѓаат имунитетот ако се земаат претерано. Иначе за споредба во Германија многу тешко се дава антибиотик, само во итни случаи.
Japan 1,387 47 359 981
Од каде си сигурен за последната реченица?Од она што јас видов досега кај таљијаниве, многу конзумираат tachipirina - у превод парацетамол . Еднаш кивне и одма пие парацетамол... Друго за морталитетот , се што умре тука се препишува како резултат на Корона.. кола да те згази ќе те пишат од Корона..
Abe sega plukate i go navreduvate Zan Mitrev a skraja da e da ni zatreba ama site pobrzo bi odele kaj nego otkolku vo drzavna bolnica(nezavisno za koja bolest).Sega gledav na fb postirano video od televizija 24 (ona za popovite sto povikuvaat na liturgija) i koga gi citam komentarite ne mozam da se iznacudam kolku nenormalni luge ima ,ke go pobedele virusot so molitva i liturgija i baknuvanje na krst,a preventivno ke gi ostavele vratite od crkvata otvoreni za da se luvtira.Ne sum protiv vernicite i ubavo e covek da veruva (ke bide pozitiven i nadezen)ama za razlika od preporakite na Zan Mitrev za neizleguvanje od doma i inhalacii sto sigurno nema da nastetat,ovie popovi go nosat nekogo vo zabluda sto samo mozi da pridonese za pobrzo sirenje na virusot.И тоа какви диети, пржени јајца и сланина....катастрофа.
Сепак мора да се праи обрт, ако препорачува зеленчук и овошје кој ќе му дојде у клиниката?