H
HoT _iCe
Гостин
Не брат, ова е пред све ради малолетници, несовесни млади луѓе. Еве кај мене на пумпа забранија кафе од кафемат ама ладно кафе од фриждери и слично се троши како лудо, битно кафе да е, доаѓаат луѓе во групи од 3-4, некогаш и повеќе и пак се собираат. Има полиција, доаѓа кај нас стално и ги опоменува дека не треба да се групираат и да шетаат безвезе ама џабе, мораше вакво нешто да се воведе. Би требало ова да функционира затоа што не се сфаќа сериозно работава, барем вака со казни и слично може ќе им дојде памет.Логично би било од 18 часот да започнува полицискиот час пошо претежно фирмите работат до 16:30/17:00, а викенди и порано. Ова со 21 ми е нон сенс, секако нема некаква фреквенција тој период во услови кога не работат кафичи, кладилници и кафани.
Углавном разочаран сум максимално од луѓе и колку сме несовесни, себични и нотолерантни во 2020. Искрено, од секогаш не сум ни бил многу „народски“ човек и не сакам многу друштва, луѓе и слично ама после кризава, буквално мразам, жално е да мора да се воведе полициски час и вакви мерки за да се дигне свест за здравје. Не знам, тотално сме отидени со разум, етика и морали.