Ma толку темелно во живот не сум ги миел рацете. Ќе ми паднат рацеве а кожава ми се збрчка.Во меѓувреме Огнен на 24 тв објаснува како се мијат раце во купатило Даинг готово
pa ne bas... ako nema MKD dokumenti mozes da ne go pustis i da go deportiras nazad. plus ima zakoni kade bolni lica ne moze da letaat itn... ova e malku grey area ama ne e zaebancija rabotata.Изглеа не им е битно кој си иде, туку кој ќе им влезе во државата. Подобро да ги испратат болните него тие да им се мислат кога веќе не се државјани на Белгија.
Ти што мислиш?Во четвртокот се вратив од Банско, дали треба да се самоизолирам пошто немам симптоми?
Па добро би било, и до сега требало да се изолираш барем една недела.Во четвртокот се вратив од Банско, дали треба да се самоизолирам пошто немам симптоми?
Да бе така е тоа, сипи напи се.Нека ги заразат пилотине и не дај боже симптоми да ги мавнат во лет па ќе видат после што глупости прават.
pa vidi, ako si jak decko i nemas simptomi super za tebe, ali do sega skoro nedela dena moze i partal si napravil...Во четвртокот се вратив од Банско, дали треба да се самоизолирам пошто немам симптоми?
Разбирам што сакаш да кажеш ама примерот не ти е соодветен.Јас како атеист сум против исламот, не против муслиманите, моето семејство се муслимани.
И никаде не ги бранив тие примери, загрозен сум и јас од таквите.
Но сите треба да реагираат по таа иритирачка глупава иронија на одредени членови, не само јас, но никој не реагира и се полни темава без никаква смисла со негова некаква пропаганда, секој втор пост му се такви.
За докторкава никој не кажа еве христијанкава со глупава религија што направила, туку беше нападната од сите нас само таа.
Дали мора и во темава да се делиме еве вашите што прават, еве нашите што прават? Нашите помалку ќе фатат вируси, вашите повеќе? Има ли смисла?
Им се извинувам да другите членови, ова е мој последен офтопик.
Најодговорно од твоја страна би било да се самоизолираш ...Во четвртокот се вратив од Банско, дали треба да се самоизолирам пошто немам симптоми?
Ако најдат вакцина (а се надевам дека ќе најдат) никому ништо. Фаќаш корона, идеш на доктор, ти става вакцина и толку.Ma толку темелно во живот не сум ги миел рацете. Ќе ми паднат рацеве а кожава ми се збрчка.
Туку седиш дома и само размислувам некој работи. Еве последно размислувам што откако ќе се избори државава и воопшто светот (нормално не наеднаш целиот свет) со вирусов? Дали има шанси пак да се врати ако воопшто сите одма јуриш направат на шетање, ако се пуштат границите и сите авионски летови?
Банско е во целосен карантин - мислам дека нема потреба да ризикуваш , седи си дома едно 7 до 10 денаВо четвртокот се вратив од Банско, дали треба да се самоизолирам пошто немам симптоми?
Да.Во четвртокот се вратив од Банско, дали треба да се самоизолирам пошто немам симптоми?
Не е така ама за се има шанси, сепак и тие имаат контакт со стујардесите.Да бе така е тоа, сипи напи се.